Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
domingo, 27 de enero de 2013
Clic en la foto para ampliar

Vicent Camarasa
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís per Alzira proposa la redacció d’un Pla de Gestió de l’Arbratge Urbà

Que implica tota l’organització de Parcs i Jardins així com la vinculació amb el nou PGOU



 l#ipotherm20121220

El proper dia 31 de gener es celebra el Dia de l’Arbre. Des de Compromís per Alzira considerem que Alzira deuria anar més enllà d’organitzar actes de conscienciació. Per això hem presentat una moció per la qual demanem que es comence a treballar en la redacció d’un Pla per a la gestió de l’Arbratge Urbà que s’establirà com el “Pla General d’Ordenació Verda”, per tal d’augmentar i millorar les zones verdes i d’arbres a la nostra ciutat.

Perquè els arbres actuen beneficiosament sobre el medi urbà. Suavitzen les temperatures, afavoreixen la humitat relativa, fixen i absorbeixen la pols i els gasos contaminants, amorteixen la contaminació acústica, alliberen oxigen, filtren les radiacions, redueixen els microorganismes patògens de l’aire, detenen o canalitzen el vent, atrauen la fauna. També contribueixen a l'equilibri psicològic incrementat la qualitat de vida i el benestar de les persones, i estableixen vincles entre els ciutadans i la naturalesa. L'arbratge (principalment de port gran) contribueix a embellir la ciutat i augmenta el valor dels habitatges.

El Pla de Gestió de l’arbrat viari que plantegem deuria recollir els criteris de gestió de tots els processos transversals vinculats a les tasques, els criteris tècnics i els aspectes necessaris per a dur a terme una gestió integral i sostenible de l’arbrat de la ciutat tenint en compte els diversos aspectes que intervenen en la gestió: actualització de l’inventari, criteris en la selecció de les espècies, manteniment, protecció del verd, seguretat i salut, formació interna, criteris mediambientals, tecnologia en logística, comunicació i divulgació. Una gestió que, evidentment, implica tota l’organització de Parcs i Jardins així com la vinculació amb el nou Pla General d’Ordenació Urbana d’Alzira.

Al mateix temps, hem proposat que en el Ple més pròxim al dia de l’Arbre es done lectura a un manifest basat en la Declaració del Dret a l’Arbre en la Ciutat, més coneguda com Carta de Barcelona que va ser redactada en el Congrés “L’arbre i la ciutat”, el 2 de juny de 1995 i que diu:

 

Manifest Dia de l’Arbre

La ciutat necessita l'Arbre com un element essencial per a garantir la Vida. El desenrotllament de l'Arbre a la ciutat ha de donar-se en tota la seua plenitud, aprofitant quant ens ofereix i en tota el seu potencialitat, si disposa de l'espai i les condicions que requereix.

El sistema d'arbratge de les nostres ciutats és un sistema bàsic, i com a tal, ha de ser valorat, planificat i gestionat. L'arbre contribueix a l'arrelament de la cultura al lloc i en la millora de les condicions d'habitabilitat en el medi urbà, factors ambdós determinants de la Qualitat de Vida a la Ciutat.

Com a ciutadans i com a institució ens comprometem a:

Situar l'Arbre en el seu paper bàsic, com un dels primers Recursos Patrimonials de la ciutat.

Desenrotllar i promoure, de forma integral i contínua, informacions, inventaris, tècniques de gestió, pràctiques, procediments, productes, serveis i estàndards, que possibiliten la implantació de l'Arbre a la Ciutat, en condicions de Qualitat i Dignitat.

Difondre, informar i formar el públic en general, als diversos col·lectius professionals, als sectors industrials i de serveis, a les escoles, als instituts i universitats, sobre la importància essencial de l'arbre en la vida de la Ciutat.

Establir polítiques, reglamentacions, normatives i pràctiques en l'Administració y govern de la Ciutat que garantisquen les condicions òptimes per a la vida de l'Arbre.

Replantejar tots els elements que conformen actualment l'espai urbà, i pensar els futurs en la seua concepció, planificació, producció, gestió, ús i reutilització des de l'òptica dels requeriments i les seues potencialitats del sistema d'Arbratge Urbà.

Com a Ajuntament, que totes les consideracions anteriors de respecte a l'arbre s'incorporaran en les nostres normes municipals

Vicent Camarasa

Representant de Compromís per Alzira al Consell Local de Medi Ambient

 


                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000147                                                                                                                                 .-000120

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000188

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pere Peres - 27/01/2013
"i estableixen vincles entre els ciutadans i la naturalesa"

I tant això! De fet l'arbre és l'únic element del paisatge urbà que ens ajuda als urbanites a copsar el nostre viatge a través de les estacions. En el nostre trànsit diari i atrafegat ens mostra les acaballes de l'hivern amb els incipients brins obrint-se pas entre la glaçada; l'esplendor del seu fullam estés com un paraigües en la primavera o el seu agostejament estival i la caiguda del pàmpol tardorenc entapissant d'ocre les voreres que trepigem...
Per això i per tot el que ha dit Camarasa m'agrada aquesta proposta d'establir un PGOV i, tant de bo, en aquest Pla figure la creació d'una arbreda de fulla caduca en l'Avinguda de la Ribera que comunica les ciutats d'Alzira i Carcaixent de manera que els centenars i centenars de ciutadans que a diari la utilitzen per fer esport puguen gaudir d'una vía on no torras-s'hi a l'estiu i on aprofitar l'escalfor tèbia del sol a l'hivern. Propose una renglera de pàlatans "platanus hispanicus" lledoners "celtis australis" alzines sureres "quercus suber" i allò que calga.
Salutacions.
Medallas - 28/01/2013
La pregunta del Millon ¿ Donde estabais ayer en el Dia del Arbol? No os he visto, y eso que os gusta fotografiaros y escribir articulos en defensa de la Naturaleza. Vicente haz currar a Diego, Adelaida y por que no a Gimeno. Que bonito es hablar de los demas. Os recuerdo que existen los espejos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal