Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 27 de junio de 2013
Clic en la foto para ampliar

Iván Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira denuncia les diferents il•legalitats que contempla l’esborrany del nou Reglament aprovat ahir pel PP

El nou Reglament, si s’aprova definitivament tal i com està, atempta contra l’ordenament jurídic, dotant de més arbitrarietat a l’Alcaldessa i l’equip de govern


 

.-000203

EUPV-Alzira denuncia les diferents il·legalitats que contempla l’esborrany del nou reglament aprovat ahir pel PP, l’opacitat en la gestió pública que oculta i el poder si cap més arbitrari del que es dota la Sra Alcaldessa.

EU-Alzira va advertir ahir en el plenari les vulneracions que contempla el nou Reglament d’Ordenació i Funcionament de l’Ajuntament. Aquest document xoca amb diverses lleis i Decrets que són d’obligat compliment, a més de restringir més si cap el dret a informació i de transparència amb la ciutadania i els grups polítics. Per tant, el nou Reglament, si s’aprova definitivament tal i com està, atempta contra l’ordenament jurídic, dotant de més arbitrarietat a la Sra Alcaldessa i l’equip de govern i limitant el seu control per la ciutadania i els seus representants, els grups polítics.

Ivan Martínez, regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alzira, lamenta que “la resposta del PP a EU sobre les seues contínues denúncies per la falta de transparència i de resposta de l’equip de govern siga canviar ara les regles de joc. EU valora com un altre atac a la democràcia per part del PP aquesta nova normativa, que està perpetrant en tots els àmbits. El PP, en tots els àmbits, és el partit de les retallades dels drets de la ciutadania i també de les retallades en democràcia.”

EU-Alzira ha presentat una esmena a la totalitat i demana que aquest despropòsit de reglament siga tornat a la Presidenta de la Corporació, es deixe d’imposicions i consensue un nou reglament. En base, entre molts altres motius, a què:

El nou Reglament marca fins a un termini 20 dies per a respondre a preguntes o qüestions plantejades, a total discreció del regidor competent. L’única novetat de “l’administració intel·ligent” és que s’haurà de fer via electrònica per al cas dels regidors. El ROF, que regula les administracions locals a nivell estatal, marca 5 dies com a màxim per a respondre un càrrec públic.

Si bé el ROF diu que la informació pública deu ser de lliure accés, en nou Reglament ni ho contempla i, de fet, dependrà de l’autorització o no del regidor competent.

El nou reglament continua restringint la participació ciutadana en l’apartat de precs i preguntes, i sense l’obligació de respondre a la ciutadania si només es tracta d’un prec. I només la limita a 3 minuts. EU ha proposat en diverses ocasions un apartat de Participació Ciutadana, al començament del plenari ordinari, per fomentar la implicació de les alzirenyes i alzirenys en el govern de totes i tots.

Queda limitada a casos excepcionals la còpia d’informació, i com a norma general només es permetrà “visualitzar-la”.

A més a més, l’Alcaldessa es deixa per a la lliure interpretació què temes s’han de tractar o quins no en el màxim òrgan de decisió que és el plenari, vulnerant el dret dels grups polítics i la ciutadania a la fiscalització de l’equip de govern i de la gestió de recursos públics.

Des d’EU animem a la ciutadania i ens oferim a assessorar-la per a posar al·legacions i anul·lar aquest nou reglament que va en contra de l’interés general.

 
 

Mocions presentades pel PP sobre “competències” municipals des del 2010

 

13.06.26-Moció del PP per a controlar el “Dragón Amarillo”

13.06.26-Moció del PP sobre la supressió dels col·legis d’advocats dels partits judicials

13.04.24-Moció PP sobre robatoris i falta de seguretat al camp

13.04.24-Proposta del PP d'acord de la societat civil de la Comunitat Valenciana

13.04.24-Moció PP per a l'aplicació del mòdul 0

12.11.28-Moció PSOE i PP per a la reducció de la tarificació elèctrica per als pous de regants

11.09.28-Moció PP per a declarar les falles bé d'interès cultural de caràcter immaterial

11.09.26-Moció sobre guarda i custòdia compartida.

11.09.26-Moció del PP sobre el Corredor Mediterrani

11.07.25-Proposta d'acords a la moció del PP sobre l'acord de la comissió europea amb el Marroc

11.02.23-Moción del Grupo Popular del Ayuntamiento de Alzira sobre petición al Ministerio de Industria para que instaure un modelo eléctrico.

11.01.26-Moción suscrita por Dª Chelo Martínez sobre la realización de prospecciones petrolíferas por la compañía británica Cairn Energy en el golfo de Valencia.

10.05.26-Mocion del PP sobre rechazo al anuncio del gobierno por el que se propone la congelación de las pensiones

10.04.28-Moción suscrita por D. Enrique Montalvá España miembro del Grupo Popular, sobre apoyo y adhesión a la retirada de la reserva de 4.000 hm3 establecida en la propuesta de reforma del estatuto de autonomía de Castilla la Mancha

10.03.30-Moció que presenta el grupo municipal del Partit Popular en contra de la pujada de l'IVA

10.01.10-Moción suscrita por el grupo municipal del PP sobre la problemática del agua en todo el territorio nacional.

EUPV-Alzira
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 

                            
  .-000166                                            .-000143          .-000103                                        .-000186                                   

                   

  .-000068             .-000080               .-000210   


 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alcireño. - 28/06/2013
Los del PP, están cada día más aco... Y creen que encerrándose en su caja oscura y opaca, van a tapar su incapacidad y su incompetencia.
Y ahora solo falta saber lo que cantará su ex-tesorero nacional señor Bárcenas desde su nuevo hotel.
En fin señores de la oposición, ¡Paciencia! Ya va quedando menos.
Ciudadana - 28/06/2013
Alcireño, tener una ideología política no justifica que aceptes cosas que no son lógicas. Si para ti dan asco los del pp Imagina que vosotros les dais a otros....¿Os creéis impolutos?......buen fin de semana.........
A mi personalmente me dais asco vosotros......
Cafre - 28/06/2013
Ciudadana, si tubieses ideología política podría entender que no estubieses de acuerdo. Pero los y las palmeras no tenéis ni ideología, ni dignidad.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal