Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.873 Fotografías: 108.859 Comentarios de usuarios: 125.581
EL SEIS DOBLE
martes, 26 de noviembre de 2013
Clic en la foto para ampliar

Diego Gómez, portaveu de Compromís per Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís per Alzira presenta les seues aportacions al Pressupost de la Generalitat Valenciana per al 2014

“Considerem que es podria fer un conveni amb la Conselleria d’Educació per construir un local d’educands adequat per a les necessitats de la Societat Musical d’Alzira”


 

s#ierra20130211

Hem presentat al grup parlamentari de Compromís a Les Corts lespropostes que caldria incloure en la concreció del debat al pressupost de la Generalitat Valenciana pel 2014, per a millorar, en definitiva la vida dels alzirenys i alzirenyes. Són les següents:

La Generalitat Valenciana manté un deute amb l’Ajuntament d’Alzira d’uns 2.000.000 € que corresponen a la peatonalització de La Vila. Hem observat una partida de 500.000 € per al 2014. Tot i això, demanem que aquesta partida arreplegue la totalitat del deute.

Uns altres deutes són les obres que es van incloure al Pla Confianza i que estan paralitzades per diferents motius. Es tracta de dos projectes on la Conselleria d’Infraestructures no paga (Llavador de l’Alquerieta i el centre socicultural de Les Basses) o per altres motius (infraestructura elèctrica a El Respirall i l’edifici de La Parrilla). No sabem exactament a quant ascendirien els imports corresponents però podem estar parlant de 1.000.000 €.

L’Alcaldessa ha anunciat la construcció una nova Central de la Policia Local amb una inversió de 300.000 €. Ens pareix una xifra que no pot donar per a fer un edifici en condicions. Per exemple, l’edifici construït a Algemesí, va costar 1 milió d’euros.

Per tant, la Conselleria de Governació deuria fer l’esforç d’invertir un milió d’euros en una nova Central dotada de les últimes tecnologies i amb l’espai suficient per al desenvolupament de la tasca que la policia local té encomanada.

Una petició històrica realitzada des de Compromís per Alzira és que les Conselleries competents es facen càrrec de la despesa de les qüestions que són de la seua competència. Ens referim a les 2 Residències de la Tercera Edat i les 3 Escoletes Infantils d’Alzira que continuen estan pressupostades a l’Ajuntament d’Alzira. Cada any hi ha un dèficit per a les arques municipals d’aproximadament uns 2 milions d’euros, els qual hipotequen la gestió econòmica municipal.

Els accessos per la part nord de la ciutat es veuen col·lapsats a les hores punta. Des de fa molts any ve reclamant-se un nou pont sobre el Xúquer, en la CV-50 o desdoblar el que hi ha actualment. En 2009 l’aleshores Conseller Mario Flores ja va anunciar el compromís del Consell per a fer el projecte però “nunca más se supo”. No sabem el cost exacte que puga tindre aquesta infraestructura però es podrien contemplar 2.000.000 € per exemple.

Alzira és cap de partit judicial (si Gallardón no ho impedeix). Actualment contempla 7 jutjats de Primera Instància i Instrucció, un Jutjat de lo Penal i la Oficina de Fiscalia que gestiona diversos partits judicials. Tot açò es troba ubicat en 4 llocs diferents, dos edificis on estan els 7 jutjats que no tenen les condicions idònies per a albergar-los, un baix on està el jutjat de lo penal que s’ha quedat xicotet per als assumptes que porta i la Fiscalia és la que podriem dir que està en millors condicions.

Ja són vora 20 anys que ve reclamant-se un Palau de Justícia i no es fa. Així com hem vist que hi ha partides per a alguns palaus de justícia, el d’Alzira no està contemplat. Per tant, ja és una reivindicació històrica la incorporació del Palau de Justícia d’Alzira com a infraestructura judicial necessària.

L’Escola de Música i Centre d’Ensenyances Professionals de la Societat Musical d’Alzira té 500 alumnes. Amb les instal·lacions actuals no disposen de l’espai suficient per donar les classes amb normalitat. Considerem que es podria fer un conveni amb la Conselleria d’Educació per construir un local d’educands adequat per a les necessitats de la Societat Musical d’Alzira.

La nova construcció del CEIP García Sanchis ha deixat buides les aules i instal·lacions de l’antic centre. Compromís per Alzira venim reclamant la possibilitat de reconversió de les mateixes en un Casal Jove, entre d’altres possibilitats. Sols seria necessàries unes reformes i condicionament mínim. No entenem quin tipus de negociació té l’actual equip de govern del nostre ajuntament amb la Conselleria d’Educació i quina utilitat li volen donar.

Diego Gómez

Portaveu Compromís per Alzira

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Queridos reyes magos... - 26/11/2013
Compromís escribiendo la carta a los reyes magos. ¿Cómo va a pagar todo eso la Generalitat, estando como la han dejado? Os hacía más con los pies en el suelo.
canut - 26/11/2013
tens raó "queridos reyes magos" en tant de lladre en el PP omplint-se les butxaques i tant de antivalencià com hi ha en el PP i en el PSOE quan manen a Madrid, sort tenim a la nostra terra que encara estem vius. Lo que demana Compromís som minudencies comparat en lo que els alzirenys hem aportat al govern tant de València com de Madrid, i encara els tio collons no ens volen tornar ni un duro. Lladres més que lladres.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal