Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 31 de enero de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

 La falla Plaça Malva d’Alzira ha inaugurat la seua XXII Setmana Cultural

Inclou exposicions de Vicent M. Pastor, Manolo Rubio i una mostra conjunta de Marta Nael, Dani Alarcón, Jorge Monreal, Cris Ferrer, Kenneos i Henar Torinos


 

 

 .-000189

L’auditori de la Casa de la Cultura va ser testimoni ahir de l’acte inaugural de la XXII Setmana Cultural, que davall el títol “La que fa vint-i-dos” inclou l’exposicions “Mediterrània”, exposició fotogràfica de Vicent M. Pastor, fotògraf del diari Levante-EMV; “Peter Pan i la desaparició del foc”, (un viatge visual de la història de Josep Antoni Fluixà i els protagonistes del Tro d'Avis del 2014) amb dibuixos, de Manolo Rubio i “Edicions Babylon: la nova generació (els novíssims de la il·lustració espanyola)”.

El acte va ser amenitzat per l’acadèmia de ball Art i Dansa d’Alzira, qui va anar intercalant peces musicals entre els parlaments.

Miguel Á. Martínez va ser l’encarregat de presentar i fer l’introducció en l’acte inaugural d’allò que enguany ha preparat la comissió en la seua Setmana Cultural. En primer lloc va cedir el torn de paraula a Vicent M. Pastor, qui en la seua intervenció va parlar del per què de la seua exposició “Mediterrània.

A continuació va parlar Manolo Rubio,dibuixant  i autor de les il·lustracions del llibre de la Malva 2014, qui va agrair a la Malva i al poble d’Alzira una vegada més l’oportunitat d’exposar el seu treball artístic.

Seguidament, Antonio Busquets, comissari de la mostra “Edicions Babylon: la nova generació (els novíssims de la il·lustració espanyola)” va agrair a l’Ajuntament d’Alzira i a la Malva l’oportunitat de poder exposar per tercera any consecutiu a la Casa de Cultura, dins de la Setmana Cultural de la Malva. També va ressaltar la qualitat artística dels nous autors que han participat enguany i va invitar a tots a visitar-les al llarg de tota la setmana.

El presentador va anar desgranant dia per dia totes i cadascuna de les activitats previstes, entre les que va destacar el dissabte, 1 de febrer, a les 19:00 hores a l’ Auditori Casa de la Cultura el concert a càrrec de l'Escola de Musica “Sentir Aula Suzuki”, baix la direcció de Nico Bay.

El plat fort serà el diumenge, 2 de febrer, a les 12:00 hores, al saló d’actes de l’Institut José Maria Parra on es farà la presentació llibre de la falla i la concessió del Guardó d'Or 2014 a Josep Gimeno “Botifarra”.

La presentació del llibre de la Falla Plaça la Malva Tro d'Avís 2014 serà a càrrec d'Elisa Torremocha, directora de la Casa de la Cultura d'Alzira.Este dia cal destacar el concert a càrrec de l'Agrupació Musical Ibn Jafadja, de la Societat Musical d'Alzira, baix la direcció d'Alberto Sánchez Castillo, titulat: Cantans Valencians, amb la participació dels cantants, Salva Albuixech i Josep Gimeno “Botifarra”.

Així mateix, el dilluns, 3 de febrer, a les 19:30 hores, a l’Auditori Casa de la Cultura hi haurà una taula redona amb el títol “Les categories dels monuments fallers a debat”. 

També, el dijous, 6 es farà l’acte “Joves investigadors i creatius”, amb la participació d’Alba Fluixà, Vicent Garés i Vicent Girbés. En acabar la seua xerrada es dura a terme el lliurament dels premis del concurs Premi Malva Alzira de Poesia Satírica.

I ja per acabar, el divendres, 7, a les 19:30 hores, a l’Auditori Casa de la Cultura hi haurà teatre infantil, amb l’estrena de l’obra teatral “Sis ninots en busca d’una falla” història d’Enric Lluch, adaptació teatral de Josep Antoni Fluixà, que serà representada pels xiquets i les xiquetes del grup teatral, dirigits per Mª José Bohigues Agustí i Mª José Llorens Furió .

Després es presentarà la Guia Didàctica i el lliurament del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil.

El presentador, en nom de la junta gestora, va dirigir les seus paraules de salutació per tal d’agrair a tots els presents la seua assistència.

El torn de parlaments el va finalitzar el regidor de Cultura, Carlos Correal, agraint a la comissió l’esforç que suposa la preparació de este tipo d’activitats.

En l’acte es trobaven presents, entre altres, Carlos Correal, regidor de Cultura; Diego Gómez, regidor de Compromís per Alzira; María Esplugues i María Nácher, falleres majors d’Alzira; Antonio Goig, vicepresident de la Junta Local Fallera; Lydia Medie i María José Lluch, falleres majors de la Malva; representants de la junta gestora i Daniel Giménez, president infantil.

En acabar l’acte es va procedir a la inauguració de l’exposicions. Després es serviren els típics bunyols de la Malva amb una mistela.

Associació Cultural Falla Plaça Malva
 


El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s. 



.-000079

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaConferencias y Presentaciones
FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal