Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 26 de abril de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Ètica funcionarial en els nostres ajuntaments
Article d’opinió de Pasqual Martí

“El funcionari té certes obligacions que, indistintament de qui governe, pot i ha d’exercir”



.-000284

Els grups municipals de Demòcrates Valencians que ja estan treballant dins d’alguns ajuntaments valencians i els que, sense tindre encara representació en els consistoris, estan començant a moure’s per a demanar informació al si d’estes institucions s’estan trobant amb determinats problemes que volem remarcar. Problemes com la vulneració del ROF a l’hora de facilitar documentació o l’ús de servicis de l’ajuntament per a qüestions personals dels polítics governants, els quals no volem deixar passar perquè creguem en la regeneració de la democràcia i en començar la mateixa des dels municipis, amb la possibilitat de fiscalitzar i controlar l’acció de govern des de la base.

Un funcionari, per exemple,  d’un ajuntament,  té eixa categoria professional per haver guanyat la plaça i tindre un càrrec públic que li cobrix les esquenes per a protegir-lo en cas de conflictes externs. Per això, no entenem les traves per a facilitar documentació, segurament per por a qualsevol regidor o a la influència del partit polític que dirigix l’ajuntament. Des del nostre punt de vista, el funcionari té certes obligacions que, indistintament de qui governe, pot i ha d’exercir. Opinem que han de ser els primers a denunciar accions incorrectes, no han de permetre martingales ni altres gestions fraudulentes o enganyoses per als ciutadans i tampoc han de deixar-se manipular per interessos partidistes o particulars. Per últim, en el marc d’esta ètica que volem vore en les nostres institucions, desitgem que els funcionaris no es vegen obligats a firmar documents que puguen originar plets i altres conflictes amb la llei.

Si els funcionaris es troben amenaçats o cohibits i no complixen amb les seues funcions, òbviament, no requerim ni tants càrrecs ni uns servicis deficitaris. Tindre categoria de funcionari representa que confiem tots en vostés i ha de ser garantia d’exercici del treball sense risc de manipulació.

Des de Demòcrates Valencians, sempre defendrem la figura del funcionari com a servidor públic, però vigilarem atentament per a què els polítics no s’aprofiten de la seua posició per a beneficis personals o partidistes.

En este sentit, les nostres accions són clares. Si observem manipulació, denunciem.

Entre tots, construïm la democràcia que necessitem!

Pasqual Martí

Coordinador de la Ribera de Demòcrates Valencians

 

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


                          
 .-000228                                                                                                                                 .-000079
                           
.-000179                                                                                                                                           .-000065
                           
.-000261                                                                                                                          .-000100




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

jose - 26/04/2014
Pasqual para lo que dices mejor calla, porque todos nos conocemos y hay maneras de pedir las cosas,
Y las tullas no son las mejores,
Jean - 26/04/2014
Xé, a pagar-ho sempre 'pocaropa'. Anem a vore. Si entres en una tenda i li dius al venedor que et venga tomaques i l'amo de la tenda li diu al venedor que no te les venga, què farà el venedor? vendre-te-les? P'a què? p'a qu'el tiren de la faena? Ah! que el funcionari no el tiren, no el poden tirar, ja. Al funcionari li faran la vida impossible fins que no tinga més remei que agafar-se una exedència per depressió. I tot p'a què? p'a donar-te una informació a tu, que tens mòbil i que t'has baixat l'aplicació de l'Ajuntament i que pots saber tot allò que es fa a l'Ajuntament? Que no saps el mòbil com va? Aneu, aneu, 'demòcrates' i no poseu en compromissos a qui no deveu.
Pasqual Dv Alzira - 29/04/2014
Hola.
X Jose. Gracias por seguirme, porque es lo único que escribes, y es cuando pongo cualquier cosa. Si no te parece bien lo que escribo, puedes exponerlo, o mejor, podrías escribir algo que valiese la pena para mejorar la situación en la que nos encontramos metidos, en vez de no hacer nada, cómo sueles hacer.
Por cierto, suelo pedir muy bien las cosas y siempre de manera educada, no cómo tú.
X Jean. ¿Enrtonces nos callamos totos y no decimos nada?. ¿Tú crees que así se solucionara todo?. Gracias por ser educado con la respuesta, compartamos criterios o no. Tan solo cómo aclaración, porque no me conoces, te diré que mi móbil lleva Windows Phone y no hay aplicación (AP) para éste sistema operativo, por lo quel me quedo fuera, y ya puestos, indicarte (que sabes y conoces por lo que parece), que muchas cosas no se pueden pedir por estos medios.
Por desgracia la AP continua teniendo muchos fallos y lagunas, pero va mejorando, aunque sea lento.
Un saludo.
Pasqual DV

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal