Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
jueves, 23 de marzo de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Aljazzira Jazz Club presenta en concert a Miquel Asensio i el seu nou treball, 'Senda nova'.

Amb Javier Vercher al saxo, l'actuació tindrà lloc el proper dissabte 25 de març a la Casa de la Cultura d'Alzira, a partir de les 19:30 hores


 

.-000424
Miquel Asensio, bateria i composició

Nascut a Bocairent (València) comença a estudiar solfeig  a l'edat de 7 anys.

Als 17 anys comença les seues primeres classes de bateria de la mà de Felip Santandreu, assistint posteriorment a diversos seminaris de jazz amb Perico Sambeat, Antonio Sánchez i Mark Turner.

A partir de 2006 comença a estar sol·licitat com a sideman en l'escena de jazz valenciana, treballant amb grups i artistes com: Perico Sambeat, Ramón Cardo ,Jesús Santandreu, David Pastor, Joan Soler, Albert Sanz, Sedajazz Big Band, Elma Sambeat, Carlos Gonzálvez, Javier Vercher, Mark Nightingale entre uns altres.

En 2008 comença els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València Joaquin Rodrigo, obtenint el Títol Superior de Jazz en 2012. En 2011 estudia com Erasmus en el Royal School of Music d’Estocolm.

Ha actuat en diversos festivals de jazz com València, Madrid, Zamora i Sevilla.

En 2015 presenta el seu primer treball com a líder, "Senda Nova", un disc fresc amb composicions originals.

 
Javier Vercher, saxo

Nascut a Madrid, 1978. A l'edat de 6, la seva família es va traslladar a València on va començar a estudiar solfeig, piano i clarinet sota la direcció del seu pare, Miguel Vercher Talens. Educat en  un ambient musical durant la seva infància, als 17 anys d'edat, Vercher va obtenir el títol de grau mitjà en estudis clàssics de Clarinet en el Conservatori Joaquín Rodrigo de València.

En finalitzar els seus estudis en el conservatori va començar a explorar  el Jazz i va estudiar  en diversos  seminaris  amb Kurt Rosenwinkel, Perico Sambeat, Chris Cheek i Jorge Pardo en els anys 1995/96. Als  18 anys, el "Berklee College of Music" de Boston i la A.l.E. (Associació d'Intèrprets i Executants) li concedeixen una beca per estudiar a Boston. Javier va estudiar en Berklee entre 1997 i 2000, graduant-se amb la llicenciatura de Performance. A Boston, va tindre l'oportunitat d'estudiar amb grans mestres de la improvisació, el ritme i la harmonia com George Garzone, Frank Tiberi, Greg Hopkins,  Jeff  Galindo, David Johnson, Ken Cervenka i Andy  McGhee.

En 1999, va conèixer  al llegendari bateria/compositor Rakalam  Bob Moses en un club   de Boston. Molt prompte, Moses el crida perquè participara en un dels seus grups tocant en diversos locals de Boston.

En 2002, es  muda  a  Nova York  on a més de tocar sessions amb molts músics de l'escena de jazz local, com Lionel Loueke, Henry Cole, David Doruzka, Ferenc Nemeth, RJ Miller, Javier va prendre lliçons d'improvisació amb un dels seus saxofonistes  favorits,  Chris Cheek.

En 2003, Vercher va formar un trio amb el baterista Brannen Tremp, i contrabaixista, Chris Higgins amb el qual va començar a desenvolupar composicions per a aquest format. Després d'una gira de 24 concerts per la geografia espanyola, va gravar el seu primer album com a solista "lntroducing The Javier Vercher Trio with guests Robert Glasper & Rakalam Bob Moses" (Fresh Sound Records). Seguidament, Vercher presenta la seva música amb el trio més el guitarrista Lionel Loueke en diversos festivals de la geografia espanyola, com ara Madrid, Vitòria-Gasteiz, València, Almansa, Cáceres i Albacete, Els Concerts de Radio 3 i en altres sales de música en viu com el Cafè Central de Madrid, Secadero de Granada, La Bilbaína Jazz Club i Jimmy Glass de València.

Al novembre del 2006, va ser guardonat amb el Premi Músic Revelació Tete Montoliu. Aquest mateix any publica el seu segon treball: Javier Vercher - Ferenc Nemeth "Wheel of Time".

Durant aquest període (2003/06), a Nova York, va treballar com freelance en diversos projectes discogràfics (Let's Leave This Town, Red Dog Tracks i Seven Angels on a Bicycle) i diverses gires per Estats Units, Regne Unit i Holanda per al cantautor nordamericà Chip Taylor (Wild Thing, Try a Little Bit Harder), amb el qual va tindre l'oportunitat  de conèixer i gravar amb el guitarrista  Bill Frisell.

En 2007, gràcies al multinstrumentista i arranjador Carlos Martín, Vercher comença a treballar amb l'artista Alejandro Sanz, presentant  el seu  album  "El  Tren dels  Moments" per a Warner Bros. Durant aquest període, al voltant de 14 mesos, Vercher va treballar amb músics del R&B americà així com el guitarrista/productor Michael  Ciro (Alicia Keys, Madonna), el bateria Nathan Townsley (Joe  Zawinul  Sindicate),  el trompetista Luis Aquino (Juan Luis Guerra) entre uns altres.

A la fi de 2009 es trasllada a Barcelona per uns  mesos  on  toca  amb  alguns grups com el del baterista/pianista Jorge  Rossy.  En  2010  surt  al  mercat  el disc, aclamat per la crítica, "Wish You Were Here" gravat en 2008 amb grans músics de l'escena novaiorquesa com Larry Grenadier,  Lionel  Loueke, Sam Yahel i Francisco  Mela.

En 2011 realitza diversos cicles de concerts per la  geografia  espanyola  i italiana,  tals com Ciclo de Jazz 1906, AlE Artistas de Jazz en Ruta i el Festival de Jazz en el Museu Guggenheim de Bilbao amb David Kikoski, Ferenc Nemeth,  Deejay Foster,  Andrea  Pozza i Jorge Rossy. En Itàlia va tocar en ciutats com Milan,  venecia,  brescia,  mantova,  bologna, verona, torino, monza, trenta i morostica amb el quartet italià format per Lorenzo Conte, Matteo Alfonso i Cory Cox.

L’any 2014 va publicar, amb Ferenc Nemeth, el disc “Imaginary Realm”, en què col·labora el pianista David Kikoski.

Recentment acaba de publicar, amb Jordy Rossy, “Filantropía” (2017).

 
Luis Guerra, piano

Procedent de Cuba, el seu lloc d'origen, i Canadà, on ha romàs diversos anys. Malgrat la seua joventut posseeix una tècnica enlluernadora posada al servei de la seua imaginació jazzística. No deixa de sorprendre en cadascun dels projectes amb els quals es presenta habitualment en els circuits del jazz madrileny i estatal, deixant constància que està igual de còmode rendint tribut als mestres clàssics cubans dels anys 40 i 50 (CUBAN JAZZ QUINTET, CMQ Big Band) amb els quals reviu i posa en valor la música cubana, la seua estètica i l'elegància dels més rellevants compositors d'aquells anys, com improvisant brillantment dins del jazz més contemporani. Viu de la música del seu piano des de fa 16 anys.

 

Rubén  Carles, contrabaix

Rubén Carles va néixer a Madrid, en 1989. És en aquesta ciutat on es va criar i va començar a enamorar-se de la música. Ve d'una família molt musical. Als 13 anys, Rubén va començar l'estudi formal  del  baix acústic. En 2006, Rubén va anar a "Musikene", on va tindre l'oportunitat d'estudiar amb mestres de la talla de Jorge Rossy i Guillermo  Klein.  En 2007  ell  i el seu grup van ser seleccionats pel INJUVE com  el  primer grup de joves  de  jazz  de l'any  a Espanya. El seu grup, "Mr. Chacho" va guanyar el concurs de jazz nacional a Fuenlabrada (Madrid) sent a més finalista en el concurs internacional de  jazz  de  Getxo aquest mateix any. En 2008 Rubén va passar 9 mesos a Nova York i va tindre l'oportunitat d'estudiar amb músics com Matt Penman, Reggie Workman o Vicente Archer. Un any més tard, va obtindre una beca completa per al Berklee College of Music a Boston. Rubén ha tocat i gravat amb músics com Lionel Loueke, Ferenc Nemeth, Yotam Silverstein, Jason Palmer, Roman Filiu o Logan Richardson entre uns altres.

Aljazzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 


 .-000137

.-000228

.-000079
.-000331



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal