Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.583
EL SEIS DOBLE
jueves, 19 de septiembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Comença Art al Carrer amb la transformació artística del Pont de Xàtiva

L’artista urbà Disneylexya serà l’encarregat de pintar El Pont de la Natura



._000710

La quarta edició d’ART AL CARRER, s’ha encetat hui al Pont de Xàtiva, amb el prestigiós artista urbà Álvaro Javier Riquelme,  conegut dins del món de l’street art com Disneylexya. Amb la seua intervenció artística vorem la transformació d’este pont de la Ronda de la Sèquia Reial, que dona la benvinguda a Alzira a la seua entrada des de Carcaixent.

Els alzirenys i alzirenyes podran vore al llarg dels pròxims dies, el treball en viu d’este artista, que té prevista la finalització en tres setmanes, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten.

El projecte, que es titula El Pont de la Natura, pretén construir una imatge icònica d’Alzira, embellint i posant en valor una de les entrades i eixides de la nostra ciutat. Tot el mural és un homenatge als llauradors i ramaders, al riu Xúquer i als nostres paratges naturals representant elements de la seua flora i fauna.

 

A la part central de cada banda del pont apareixerà el nom d’Alzira

A la cara interna del pont es pretenen conservar els dos murals, pintats a la passada edició d’Art al Carrer de manera que s'integrarien en la composició, respectant altres intervencions artístiques.

El treball es completarà amb zones enjardinades i il•luminades per tal de crear un ambient bonic, original i harmònic. L’artista local Mai Hidalgo, en col•laboració amb Empar Piera (EMPARGRAFIA), pintaran un original mural sobre la rotonda que es troba abans del pont.

Per tal de deixar constància de la pintada OTAN NO feta a l’any 1986,  i del colom de la Pau que hi ha, es col•locaran unes fotografies i un text explicatiu sobre el tema en un panell informatiu en la base del pont. 

“L'art urbà és una eina potent per a recuperar i revitalitzar espais públics, i al mateix temps es convertix en la manera de donar una major visibilitat a l’art i acostar-lo a tots els públics. Aquesta intervenció del Pont de la Natura oferirà una imatge renovada de la ciutat, més amable,digna, oberta i lliure.”

Actualment la pràctica i la percepció de les manifestacions plàstiques sobre l’espai urbà en la societat ha canviat visiblement.  El grafitti i les pintades reivindicatives han evolucionat, sense abandonar la seua finalitat primigènia, a una vertadera creació plàstica. El muralisme, al igual que altres instal•lacions efímeres, proporciona un vehicle adient que permet l’embelliment d’espais grisos i degradats de les ciutats.

 

Explicació de la composició

La idea clau del projecte gira entorn a la posada en valor dels aspectes naturals presents en el nostre territori valencià i una al•lusió a la conscienciació cada vegada més necessària sobre la conservació i recuperació d'aquest patrimoni natural. Així mateix, es fa una clara referència a la recuperació de l'entorn del riu Xúquer a Alzira, com a nou espai de gaudi de la ciutadania, i per tant, bon reflex de la identitat del municipi, utilitzant el seu medi natural com a protagonista clau del mural.

Una gran pintura mural de 400 m2 renovarà la superfície a través d'una sèrie d'elements que fan referència a la fauna i la vegetació present a Alzira, tals com el senglar, la serp, la rabosa, l'ànec, la libèl•lula, l'eriçó, l'òbila, l'escarabat, o les taronges. Així com la presència del riu Xúquer com a eix vertebrador de la composició.

S'ha optat per plantejar una sèrie de personatges entrellaçats creant una trama de color a manera de textura que cobreix el mur. Es presenten motius figuratius, però amb un tractament que mostra certa abstracció per a construir un flux dinàmic a manera de narració.

Elements propis de la zona fluixen a través d'un fons que representa el riu. A la part dreta del pont, trobem una dona, L’Illa del Xúquer, amb unes taronges en al•lusió a la fertilitat de l'aigua. D'altra banda, a la part esquerra hi ha un llaurador que representa la tradició agrícola de la ciutat, així com la ramadera pròpia del barri on s’ubica el pont.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

 ._000586
 ._000490
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 19/09/2019
Como sean del mismo estilo que las pintadas que hay en el palacio de deportes o en la pared del campo de fútbol de Venecia, Alzira parecerá Chernobyl.
auckland - 20/09/2019
A mi em pareixen precioses les obres del Venècia. La comparació amb xernòbil no se com se t'ha pogut ocórrer. Tens el mateix criteri artístic que lingüístic....
Benito - 21/09/2019
A mí me parecen horribles las pintadas del Venecia. La comparación con Chernobyl no sé cómo no se te ha podido ocurrir. Tienes el mismo criterio artístico que lingüístico...
Vecino - 22/09/2019
Coincido con la opinión de Benito y a mi también me parecen espantosas las pinturas del Venecia, por lo menos las de la esquina de la calle Virgen del Lluch y Padre Castells, si a esta gente les parece normal que tengamos que ver dibujos de miembros amputados y que los niños también lo vean no se donde vamos a llegar con este tipo de "progres".
Tu - 23/09/2019
Ai mare, membres amputats, quin trauma per als nostres xiquets!!!!! Mai tornaran a ser els mateixos. Hauríem d denunciar a l'alcalde, a l'artista i a tots els que els agraden les obres del venecia. Diego no t'ho perdonaré mai!!!! Vecino, no ens faces tontos. Qualsevol xiquet veu en un telediari, una pel.lícula, còmic etc coses molt més fortes. Si és que ja no sabeu ni que criticar. Vecino quatre anys d'esquerra a alzira i quatre que en portàvem huit... engul i calla, i no sigues bajoca.
Vecino - 23/09/2019
FE DE ERRATAS:
En el comentario anterior, donde dice "no ens faces tontos", debe decir "no ens faces més tontos".

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal