Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 10 de enero de 2012
Clic en la foto para ampliar

Bernat Montagud – Foto El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Associació Cultural Falla Malva d’Alzira atorga el Guardó d’Or 2012 a l’historiador alzireny Bernat Montagud

Enguany, la nostra comissió, ha decidit atorgar-li esta distinció per la seua trajectòria cultural i humana


 

Bernat Montagud Piera va nàixer a Alzira l'any 1947. Cursà estudis de Filosofia i Lletres en la Universitat de València. És doctor en Art per una tesi sobre el pintor i il·lustrador albaidenc José Segrelles Albert. Ha exercit la docència al País Basc i a l'Institut Rei en Jaume d'Alzira. És professor de la UNED centre Alzira-València, acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, membre de les associacions valenciana i espanyola de crítics d'Art i de l'Associació Valenciana d'Escriptors i crítics literaris. Va ser catedràtic de Geografia i Història d'ensenyament secundari i director del Centre de Professors de la Ribera.

Com a novel·lista és autor, entre altres, de Al-yazirat, El Alcázar de las Sombras i Don Carlos, príncipe de tinieblas.

Entre els seus treballs d'investigació d'història local cal esmentar els titulats Alzira, mito, leyenda e historia (1980); Alzira, arte en su historia (1982); Teodoro Andreu Sentamans, biografía pictórica (1983); Ruta Cultural por la Ribera del Xúquer (1992); Sant Bernat màrtir, fuentes literarias e iconográficas (1995); amb Alfonso Rovira, El puente de San Bernardo, iconografía y tradición (en dos volums) i Voces de la Pasión; amb Aureliano Lairón i José Carrillo, Alzira, l'illa del Xúquer (2008) i amb Ferran Boscà, Comtes de l'illa (2010). Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació locals i comarcals i va ser guardonat en el seu dia amb la Insígnia d'Or de la ciutat.

És una persona tan important dins del món de la cultura que no ens adonem de l’importància de Bernat Montagud en la nostra ciutat. Per tal motiu, la Malva vol distingir-lo per la seu gran trajectòria com a doctor en Art i també en les facetes de la docència i novel·lística; però sobre tot en la part més humana que sempre demostra.

L'acte de lliurament del Guardó d'Or serà presentat per la periodista Beatriz Tortosa i es durà a terme el dimecres, dia 8 de febrer de 2012, a les 20 hores, a l'Auditori de la Casa de la Cultura, dins dels actes programats en la XX Setmana Cultural de la nostra comissió.

Falla Plaça Malva


 

             
       .-000086                                                    .-000023
             
   .-000017                                                                .-000097  

 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Nano - 10/01/2012
SABIA DECISIÓN DE ESTA FALLA
ecodlc - 11/01/2012
Enhorabona a Bernat Montagud i a la Falla de la Plaça de la Malva. Els amics de Bernat que sabem i valorem el seu esforç i el seu treball per Alzira ens sentim, així mateix, contents i satisfets per este guardó tan mereixcut.
Bernat Montagud - 11/01/2012
Agradezco a La Malva su generosidad y al editor del Seis Doble la elección de la fotografía que acompaña el artículo. Constituye el autorretrato de la alegría que me ha producido este galardón. Me supone un honor integrar la nómina de mis predecesores. Gracias a los integrantes de La Malva y quienes comparten con su testimonio este entrañable premio. Un abrazo. Bernat.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal