Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
jueves, 19 de enero de 2012

Muri entrant a canastra
1 2 3

El Nou Bàsquet Alzira deixa escapar la victòria a Silla en els últims segons

L’equip alzireny va perdre a la pista del líder, el Bàsquet Silla, en un partit d’alternances constants en el marcador per part dels dos equips

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira va deixar escapar la victòria a la pista del líder, el Bàsquet Silla, per 71-68, en un partit d’alternances constants en el marcador per part dels dos equips. Els jugadors entrenats per Alberto Lahoz van estar a l’altura d’un conjunt com el Silla que d’esta manera encadena una ratxa de deu victòries consecutives i es manté com a líder en solitari del grup.

A diferència dels darrers partits, el Nou Bàsquet Alzira va saltar més concentrat a la pista i disposat a no posar les coses fàcils al líder. Gràcies a la intensitat defensiva, però sobre tot a l’encert de cara a l’anella d’Alberto Tejedor i Rafa Ros, el conjunt alzireny anava marcant els primers avantatges (6-18, min. 5; 10-26, min. 8). Però en un últim esforç, els locals aconseguien retallar la diferència al final del primer quart (16-28).

En el segon període van predominar les defenses sobre els atacs. El Bàsquet Silla va canviar la seua defensa amb la intenció de no deixar que el Nou Bàsquet Alzira anotara amb tanta facilitat. Va ser un quart amb un tanteig baix per part dels dos conjunts (12-8), que servia per a anar-se’n als vestidors amb un resultat de 28-36.

La dinàmica del partit va canviar en la represa. El Bàsquet Silla va continuar defensant amb eficàcia i deixava a l’atac alzireny en tan sols 9 punts en el tercer període. El pitjor de tot per als nostres era que els locals van començar a tindre les idees més clares en atac i van acabar el parcial amb 21 punts, que els posaven per davant per primera volta en el partit (49-45), quan s’entrava en l’últim període.

En el començament del darrer quart, el Nou Bàsquet Alzira va tirar de nou de defensa per a recuperar la davantera en l’electrònic en apenes tres minuts (52-53; min. 33). Les recuperacions de baló de Muri i Rafa Ros, i l’encert anotador d’un Óscar Martínez molt lluitador baix de les dues cistelles, van servir per a augmentar la diferència (52-57; min. 34). Cada atac tenia una importància capital i els dos equips esgotaven al màxim les possessions.

El Nou Bàsquet Alzira es mantenia per davant en l’electrònic quan faltaven poc més 40 segons per a la conclusió (65-68). Però en el carrussel de faltes personals en què es va convertir el minut final, el Silla va aprofitar el major encert en els tirs lliures per a acostar-se en el marcador i, gràcies a un triple des de vuit metres del seu base, va recuperar la iniciativa després de molts minuts (69-68), amb 20 segons encara per jugar-se. El conjunt alzireny va tindre l’última possessió per a guanyar el partit, però una pèrdua de baló del nostres, seguida d’una falta personal, va deixar el marcador en el definitiu 71-68.

Al remat, derrota amarga del Nou Bàsquet Alzira després d’haver-li plantat cara al líder fins al final. Malgrat tot, les sensacions i la intensitat en el joc va tornar a l’equip que entrena Alberto Lahoz. Dissabte que ve toca rebre un rival directe de la part mitjana de la classificació, el CB Tavernes.

Victòria del Blasmetal

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior masculí “B”, Blasmetal Aluminis Alzira, va encadenar la tercera victòria consecutiva després de vèncer a la pista del CB Godella per 63-69. L’equip alzireny va acabar patint per a aconseguir el triomf, després d’anar dominant en el marcador durant quasi tot el partit, amb avantatges de fins a 20 punts. Els locals van recuperar terreny en l’últim quart i van arribar als minuts finals amb opcions de victòria.

D’altra banda, l’equip júnior masculí, Base Sportleader Alzira, no va poder aconseguir la victòria a la pista del líder del seu grup, el Dènia BC. El conjunt local va començar a imposar el seu ritme des de l’inici, gràcies al gran treball defensiu, que impedia als nostres anotar amb facilitat. L’últim període va arrancar amb un avantatge a favor dels de la Marina de 14 punts. No obstant això, els  nostres júniors van arribar a posar-se a 3 punts quan faltaven dos minuts per al final (53-50). En este moment, el Base Sportleader va disposar de fins a tres atacs per a culminar la remuntada, però no va ser capaç d’anotar i el Dènia es va emportar la victòria final (59-51).