Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 23 de abril de 2012
Clic en la foto para ampliar

Vencedores de la general en la IV Marcha BTT de Turís
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA - ACTUALIZACIÓN CONSTANTE
Compromís per l’Alcúdia demana al plenari de l’Ajuntament que es pronuncie contra les prospeccions petrolíferes

Daniel Doménech gana la IV Marcha BTT Vila de Turís
Carlet commemora el Dia del Llibre
Sueca mejorará la calidad del agua que se vierte al mar
Carlet recapta fons per a finançar microcrèdits de cooperación
Antella - Pasión por la lengua a orillas del Xúquer
Ensemble Espai Sonor en el Conservatorio de Cullera
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


 

 

 

Compromís per l’Alcúdia demana al plenari de l’Ajuntament que es pronuncie contra les prospeccions petrolíferes

Compromís per l’Alcúdia ha presentat una moció pel que demana al Ple que es pronuncie contra les prospeccions petrolíferes que foren aprovades en 2010 i sobre les quals el govern actual no vol actuar.

El 23 de desembre de 2010 el Govern d'Espanya aprovà dos decrets pels quals s'atorgaven sengles permisos d'investigació al litoral valencià per a la possible explotació d'una sèrie de jaciments d'hidrocarburs, tant petroliers com de gas natural. El 17 de febrer de 2011 tots els grups polítics de les Corts s'uniren en el seu rebuig a aquestes prospeccions i acordaren exigir al Govern central la revocació dels permisos d'investigació.

El passat 2 de gener de 2012 el Ministeri d'Indústria autoritzà a l'empresa "Medoil Plc" la transmissió total dels permisos de prospeccions petrolíferes denominats Albufera, Benifaió i Gandia a la companyia "Capricorn Spain Limited" que és la que ostenta els drets de les altres zones denominades Alta Mar 1 i Alta Mar 2 per la qual cosa es donava per reactivat el projecte amb el vist i plau de l’actual govern.

Segons Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia la informació que existeix sobre activitats similars a la proposta i que ja desenvolupa aquesta empresa en altres llocs del Mediterrani, va confirmar l'indubtable impacte que pot produir-se sobre el medi ambient. La metodologia a utilitzar és capaç d'alterar substancialment l'hàbitat de la comunitat de cetacis la presència dels quals és contínua en aigües del Golf de València. Aquestes prospeccions, segons el regidor de Compromís per l’Alcúdia, amenacen el nostre ecosistema marí i litoral.

Els treballs que pretén realitzar aquesta empresa quedarien, a més, pròxims a l'àrea d'influència de la reserva marina del LIC de l'Albufera, o a les Illes Columbretes protegides com a Reserva Marina pel seu valor i biodiversitat.  

D'altra banda, aquestes prospeccions poden afectar als bancs de peixos les ones produïdes i afectar al tràfic pesquer de la zona. De fet, en altres llocs on s'han realitzat treballs similars s'han detectat reduccions en les captures que oscil·len entre un 30% i un 70%, en funció de les espècies.

Les manifestacions del ministre d'Indústria, justificant el canvi de titularitat de l'empresa explotadora dels permisos i la no revocació de l'autorització d'efectuar prospeccions, no resulten gens tranquil·litzadores, així com l'afirmació de que es podran realitzar prospeccions a més de 3 km de la costa, ja que els impactes sobre els cetacis i els bancs de peixos serien igualment perjudicials i més si tenim en compte, per exemple, que el Parc Natural de les Illes Columbretes se situa a 48 km de la costa valenciana i a tan sols 18 km de la zona de prospeccions. Tampoc les afirmacions de l’empresa anunciant que no farà prospeccions en la zona més pròxima a la costa suposa alterar els impactes de les prospeccions.

Compromís per l’Alcúdia demana a l’Ajuntament que manifeste la seua aposta ferma per les energies renovables i mediambientalment netes i sostenibles i expresse la frontal oposició a l'autorització del Consell de Ministres per a la realització de prospeccions petrolíferes a la zona central del Golf de València, per les variades, indubtables i reconegudes conseqüències que aquest tipus d'activitat pot tenir sobre la biodiversitat d'aquest enclavament, i els efectes econòmics i turístics que porta aparellada.

Igualment es vol instar al Consell de la Generalitat Valenciana i a les Corts Valencianes a que continuen oposant-se a qualsevol projecte d'investigació o explotació d'hidrocarburs al litoral valencià, en el sentit de la proposició aprovada per tots els grups el 17 de febrer de 2011.

Compromís per l’Alcúdia
 
 

Daniel Doménech gana la IV Marcha BTT Vila de Turís

Con un clima inmejorable, Turís celebró la cuarta edición de su marcha BTT con una notable participación de corredores. Alrededor de 250 ciclistas procedentes de Alborache, Yátova, Buñol, Chiva, Cheste, Godelleta, Alginet, Montroy, Sueca, Torrent, Picassent, Carlet, Alzira o Sagunto, entre muchas otras localidades, se dieron cita en la calle Vicente Montesinos desde donde se dio la salida.

El vencedor absoluto de la prueba, consistente en 45 km que transcurrían tanto por casco urbano como por una amplia parte del término municipal, fue Daniel Doménech, del Bikesport Chiva, con un tiempo de 1:48:33. Le siguieron en la general Nacho Senchermés del Apisol-Sendeta, con 1:48:42, y Sergio Sánchez del Cult Bikes, con 1:48:44. Una clasificación, por cierto, que coincide con la categoría máster 30.

Leer noticia completa y ver galería de fotos
 
 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

EN TIEMPO REAL

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal