Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 2 de mayo de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Es publica la Declaració d’Impacte Ambiental dels ullals del riu Verd amb més de quatre anys de retràs

Formen part del catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana i està declarat com a Lloc d’Interès Comunitari


 

La Declaració d’Impacte Ambiental del projecte de declarar com a Paratge Natural els Ullals del Riu Verd s’ha publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana més de quatre anys després d’haver estat realitzada. Va ser el 23 de gener de 2008 quan la Directora General de Gestió del Medi Natural va firmar aquesta declaració que s’ha publicat el passat 26 d’abril.

Els ullals del Riu Verd són la descàrrega a la plana litoral de l’aqüífer de l’AVE, que es troba dins del sistema aqüífer del massís del Caroig. Els ullals formen part del Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana, dins del grup de brolladors amb el nom de Naixement del riu Verd. També es troba inclòs dins del Lloc d’Interès Comunitari Ullals del Riu Verd. Són l’origen del Riu Verd, únic riu autòcton de la Ribera que es junta amb el Xúquer en el terme d’Alzira.

L’objectiu del projecte, al qual Xúquer Viu va presentar al·legacions en 2007, del que s’ha conegut ara la seua Declaració d’Impacte Ambiental, és l’establiment de les mesures necessàries per a garantir la protecció del Paratge Ullals del Riu Verd quant a la conservació i millora de la fauna, flora i el paisatge que presenta, a més de mantindre una àrea d’esplai de la població pel que fa al coneixement i gaudi de la naturalesa.

La DIA fa una descripció del paratge, unes consideracions jurídiques i la declaració d’impacte pròpiament dita en què figuren una sèrie de condicionants i modificacions relatives al planejament municipal, a l’ús públic del paratge, a un pla d’arreplega de residus i neteja de l’àrea de descans o al compliment estricte de la legislació vigent en matèria d’extracció d’aigües, abocaments i depuració per a protegir la qualitat de les seues aigües.

El projecte d¡instal·lar un macroabocador de residus al terme de Guadassuar, de 2 milions de m3 de capacitat i una superfície de 120.000 m2, distant poc més d’un quilòmetre i amb decantació de les aigües pluvials suposa un perill per aquest paratge natural que forma part del catàleg de zones humides i esta declarat com a Lloc d'Interès Comunitari.

Plataforma Xúquer Viu

 

 

 

             

        .-000081                                                             .-000080

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal