Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
miércoles, 30 de mayo de 2012
Clic en la foto para ampliar

Un incendio calcina una hectárea de masa forestal en San Cristóbal, Alberic. Foto: FG (Las Provincias)
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 NOTICIAS DE LA RIBERA
Un incendio calcina una hectárea de masa forestal en San Cristóbal en Alberic

Los forenses creen que el golpe del hombre muerto en Tous fue fortuito
Los vecinos de Llaurí barren las calles al suprimirse la limpieza
Coordinadora d’AMPA de Centres d’Ensenyament Públic de Carcaixent
El PSOE de Cullera acusa al PP de “mentiras y engaños”
Més Algemesí demana una auditoria per revisar l’ORA
Concluyen los Talleres Formativos de Inserción Laboral
Sueca - Jornada de puertas abiertas dedicadas a actividades acuáticas
Almussafes clausura el taller d’operari de magatzem per a joves
Elena Grau Luz, del CEGA Almussafes, subcampiona provincial
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


 
 
.-000148

 

 

Comunicat de premsa de la Coordinadora d’AMPA de Centres d’Ensenyament Públic de Carcaixent

 
 

Considerem que el Reial Decret -Llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu no es limita a fer un ajust conjuntural. Estem assistint a un intent de canvi de model educatiu, en el qual l’oferta pública queda com a subsidiària de la privada, i qui puga pagar l’educació dels seus fills la tindrà, mentre que qui no dispose de diners, s’haurà d’acomodar a un sistema deficitari, massificat i tercermundista.

Que no afecta exclusivament a un segment de població o a un tram de l’educació ni als salaris del professorat ni a l’oferta de formació pública: atempta contra tota la generació jove i contra tots els escolars, des d’infantil fins a l’ensenyament post obligatori i l’universitari. No atempta només contra l’ensenyament públic, encara que aquest siga el més atacat, sinó que estén la mesura a qualsevol àmbit educatiu que no siga estrictament privat.

Com s’atreveixen els governants valencians i espanyols a retallar despeses, salaris, llocs de treball, a eliminar recursos acadèmics, formació del professorat, ajudes escolars, autobús de transport... sense tocar els seus salaris i privilegis?.

Per què han de pagar els escolars els cotxes oficials, els guardaespatlles, els assessors, els càrrecs designats a dit, els vols VIP dels eurodiputats, l’IBI de l’església, l’aeroport de Castelló, la factura de Calatrava, la F1, el parc temàtic de Ferrari, Terra mítica i Bankia?

Què pretén la consellera Català quan fa declaracions deliberadament falses pel que fa a l’absentisme del professorat?. Què pretén quan intenta enfrontar les famílies amb els mestres?. Què vol dir quan felicita la “professionalitat” dels que no se sumen a la vaga?. Per què difon desqualificacions als sindicats, quan són justament els sindicats la primera línia de defensa de qualsevol col·lectiu laboral?. Per què manté la boca tancada quan els estudiants són brutalment agredits per la policia?. Per què pretén fer-nos creure que tot això no és responsabilitat seua?. Per què sembra la discòrdia entre nosaltres, si estem tots en el mateix barco i som tots víctimes de la voracitat retalladora?.

Què pretén el ministre Wert quan es burla de l’alarma dels pares i mares davant la pujada irracional de les taxes acadèmiques?. Com s’atreveix a mostrar-se tan cínic davant les queixes dels ciutadans que li paguen el sou i als quals ha de servir?. Com és tan atrevit de voler restaurar les classes amb 40 alumnes, com si retrocedírem 50 anys enrere?. Per què insulta la nostra intel·ligència?. Que no recorda que l’estat del benestar l’hem fet nosaltres, els treballadors, amb trellat, diners i esforç?.

 

No estem d’acord i aquestes són les nostres reivindicacions

Demanem a l’ajuntament de Carcaixent que es faça ressò de les nostres peticions i aprove una moció de rebuig al Reial Decret -Llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu.

Exigim del govern de la Generalitat la retirada del Decret que desenvolupa les mesures imposades pel govern espanyol i òbriga un procés de negociació real que anul·le tots els atemptats contra l’ensenyament valencià.

Exigim del govern espanyol la retirada del Reial Decret -Llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu i propicie un fòrum de debat i negociació amb els sindicats del professorat, les famílies i les associacions estudiantils.

Exigim un canvi immediat d’actitud del ministre Wert. Si no ho fa així, demanem la seua dimissió o destitució immediata, donada la seua incapacitat manifesta per tal de gestionar els nostres interessos en matèria educativa i la seua habilitat per provocar i faltar al respecte.

Per tot això volem animar els col·lectius ciutadans, les associacions de pares i mares, els estudiants, les associacions cíviques i culturals, els sindicats, els equips directius i claustres de professorat a constituir-se en interlocutors actius i rebutjar pacíficament, però amb contundència democràtica, l’atemptat contra l’ensenyament i els cridem a participar en les dos activitats previstes per a aquestos propers dies: Una Cadena Humana fins a l’Ajuntament convocada per a demà, a les 17:30 hores, al Passeig i la Festa per l’Ensenyament Públic a Carcaixent organitzada per la Coordinadora per al dissabte 2 de juny, a partir de les 10:00 hores, també al Passeig.

AMPA de Centres d’Ensenyament Públic de Carcaixent

 
 

Més Algemesí demana una auditoria per revisar els comptes de la gestió de l’ORA per no veure’ls clars

Més Algemesí sospita que l’escassa informació existent sobre la gestió de l’ORA pot afavorir i encobrir determinades irregularitats comptables que perjudiquen a l’Ajuntament. Entenem, a més, que s’ha produït una manca de control sobre l’empresa de l’ORA. Resulta inconcebible que no es troben els informes de les liquidacions anteriors a 2011. No és creïble que el informes de 2007 a 2010 no es troben o no s’haguen presentat. Igualment resulta poc creïble, per no dir gens, l’informe de 2011 que en última instància es redueix a dues xifres bastant arbitràries: la d'ingressos i la de despeses, xifres que en cap es troben detallades i justificades.

És per això que, per aclarir dubtes i sospites, hem demanat una auditoria comptable sobre la liquidació del cànon de l’ORA per al període 2007-2011. I l’hem demanada, principalment, perquè al nostre parer existeix un excés injustificat en els costos de gestió. D’acord amb la documentació annexa al nou plec de condicions, els costos actuals de personal (4 persones) ascendeixen, amb Seguritat Social inclosa, a uns 85.000€. L’empresa declara que els costos de 2011 han estat de 167.191’10 €. Queden doncs per justificar uns 82.000€ en concepte d’altres costos, quantitat que, al nostre parer resulta injustificada, i més quan en el nou plec es demanen sols 10.000 € més pel manteniment també de la segona planta del pàrquing.

Però si açò resulta increïble, molt més ho és que el propi equip de govern no haja demanat una auditoria o una investigació al respecte, i pel que nosaltres hem pogut saber, no ho ha fet. L’equip de govern actual està mirant cap a un altre costat i deixa les mans lliures a l'empresa gestora per a declarar el que vulga.Entenem que aquesta mancança de control pot propiciar o permetre presumptes irregularitats que beneficien clarament a l’empresa que, d’aquesta manera, pot abonar la quantitat de cànon que vulga. No oblidem que en 2011 ha ingressat un 20% menys que en 2010 i un 30% menys que en 2009.

No obstant això, aquestes no són les úniques anomalies que hem detectat. En l’informe de liquidació l’empresa no explicita quina és la fórmula que utilitza per tal de determinar la quantitat que ha ingressat, únicament indica que d’acord amb el número de places lliures i dies de serveis abona eixa quantitat. Entenem que açò no és una autoliquidació correcta, ja que una autoliquidació deuria consignar els càlculs que s’hi realitzen. Ni tan sols sabem si la quantitat abonada es correspon amb el cànon fix obligatori que ha de pagar l’empresa. Altrament ens trobem davant una quantitat que podria ser arbitrària. No oblidem tampoc que al declarar l’empresa més de 25.000 € de pèrdues l’Ajuntament deixa d’ingressar una quantitat significativa de diners. Tal i com estipulava el ple de condicions de 1998 (article 14é), l’Ajuntament deuria cobrarà un cànon variable del 50% sobre la recaptació neta excedentària..

Més Algemesí considera que l’equip de govern no ha vetllat adequadament pels interessos municipals al no exercir el preceptiu control sobre l’empresa concessionària. Cal destacar que açò no és una situació puntual que afecte sols als comptes de 2011, sinó que pot haver-se donat en exercicis anteriors dels quals res no sabem.

Per tot això Mes Algemesídemanà en el dia d’ahir una auditoria sobre la comptabilitat del servei de gestió de l’ORA, així com també uns informes tècnics municipals sobre aquests procediments i comptes. Depenent del que es desprenga de l’auditoria exigirem responsabilitat polítiques i d’altres tipus si els interessos d’Algemesí han estat perjudicats o no han estat satisfactòriament protegits. El que sí que volem deixar ben clar és que, a tenor de l’informe presentat per l’actual empresa concessionària que declara 25.000 € de pèrdues, no seria lògic que aquesta es presentés a un concurs que, sobre el paper, abocaria tant a l’Ajuntament com a la pròpia empresa a pèrdues majors.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal Més Algemesí

 
 

El portavoz municipal socialista afirma que al PP de Cullera “se le ha acabado el crédito por sus mentiras y engaños en la gestión económica”

El portavoz del Grupo Municipal Socialista en el Ayuntamiento de Cullera, Jordi Mayor, echó en cara al alcalde de la localidad, Ernesto Sanjuán, que “el primer plan de empleo que usted presenta en este ayuntamiento sea un plan de despidos”, en alusión a la aprobación por parte del equipo de gobierno del PP del recorte de jornada y sueldo a los 80 trabajadores interinos de la plantilla municipal que se produjo durante la celebración del pleno ordinario del mes de mayo ayer martes en Cullera.

“Ese es el plan de empleo del PP y del señor Sanjuán y el Más empleo y menos impuestos que predicaba en campaña el señor Rajoy”, dijo con ironía el líder de la oposición, quien añadió que “ya nos hubiera gustado que hubieran hecho como en Gandia, donde se van a dar 2.500 euros a cada empresario que contrate a un nuevo trabajador”.

Mayor responsabilizó al ejecutivo local de la situación en la que quedan los trabajadores, “a los que ya les han hecho pagar el pato de su mala gestión, después de haber estado gobernando el PP este ayuntamiento más de una década sin haber hecho las cosas bien hechas”.

“Han tardado ustedes tres años en darse cuenta de que han caído los ingresos”, reprochó Mayor al edil de Personal, Manuel López, quien justificó el tijeretazo por la disminución de ingresos en las arcas municipales.

López, también agradeció “el sacrificio que realizaban los empleados”, a lo que Mayor respondió que “el gran sacrificio lo hacen todos menos ustedes”. Mayor exigió más seriedad a López “porque parece que acaba de entrar a gobernar en este ayuntamiento y se ha encontrado con una situación catastrófica”, le dijo al concejal de Personal, “y ahora viene como el buen samaritano a arreglar las cosas, cuando lo bien cierto es que ustedes son quienes han gobernado este municipio y son los únicos y máximos responsables de su situación económica”.

Mayor ha lamentado que el gobierno de Ernesto Sanjuán haya declinado la mano tendida por el PSPV-PSOE para encontrar una alternativa que no perjudicara a los trabajadores. “Si usted hubiese tenido voluntad de que la oposición hubiera participado nos habría llamado en tiempo y forma, pero no lo ha hecho”, expresó.

Mayor reiteró que un año después de los comicios municipales, “se ha demostrado que todo aquello que denunciábamos sobre la situación económica del ayuntamiento era verdad” y añadió que “los fantasmas que el señor Sanjuán decía que veíamos, son entre muchos otros los 20 millones de euros más sus correspondientes intereses bancarios que ahora los ciudadanos de Cullera van a tener que pagar hasta el último céntimo por las facturas que el alcalde tenía escondidas en los cajones”

Socialistes de Cullera

 
 

Sueca acoge una Jornada de puertas abiertas para todo el público dedicadas a actividades acuáticas

Tras el gran éxito de la edición anterior, la Escuela Kitepower, con la colaboración de la Concejalía de Deportes del Ayuntamiento de Sueca, ha organizado, para el próximo sábado 2 de junio, su II Jornada de Puertas Abiertas dedicada a la práctica de actividades acuáticas. La jornada será gratuita y abierta a todo tipo de público de todas las edades. El único requisito es acudir a la escuela, que se encuentra ubicada en la playa de Motilla.

Desde las 16:00 hasta las 19:00 horas se realizarán actividades de deslizamiento como SUP (una variedad de surf con gran aceptación y que se realiza con un remo); actividades de kitesurf y parapentes; actividades en la playa, para las que se mostrará una gran cantidad de material con el que se puede disfrutar; etc... Todas ellas estarán dirigidas por un grupo de monitores que cuentan con una gran experiencia en el mundo del kitesurf, titulados por la Federación de Vela de la Comunidad Valenciana. Además, los participantes dispondrán de todo el material de seguridad necesario para la práctica de estos deportes. Desde la organización, se recomienda, asimismo, llevar consigo una gorra, bañador, protección solar, agua, toalla y ropa seca para cambiarse al finalizar la Jornada.

Como colofón, los participantes, reunidos por equipos, se enfrentarán en una competición de nivel básico, en la que predominará el buen ambiente y para la que será suficiente lo aprendido en las actividades que se realizarán previamente.

 “Desde la Concejalía de Deportes, animamos a toda aquella persona interesada a que participe y disfrute de las posibilidades que nos brindan nuestras playas y la práctica de deportes acuáticos”, ha señalado la concejal de Deportes, Teresa Ribes. 

La Escuela Kitepower nació hace tres años gracias a la iniciativa de cuatro amigos que practicaban kitesurf en las playas de Sueca. El objetivo principal fue el de conseguir que se regulara la situación para la práctica de estos deportes sin menoscabar el derecho de los bañistas, gestionando esta zona (un espacio acotado entre la Gola del Rei y Motilla) y compatibilizando así el derecho al descanso y disfrute de los bañistas con el derecho a la práctica de deportes acuáticos. Los organizadores de esta Jornada pretenden acercar los deportes acuáticos a la población e intentar cambiar un poco la mentalidad de los usuarios de las playas para que las vean también como lugares donde, además del baño, se puede practicar una gran diversidad de deportes.

Ayuntamiento de Sueca

 
 

Concluyen los Talleres Formativos de Inserción Laboral (TFIL) organizados por la Mancomunitat de la Ribera Alta y el Consorci de la Ribera

 
 

Ofrecer una oportunidad de inserción laboral a una veintena de personas en riesgo de exclusión social a través de la formación especializada. Este es el objetivo de los dos Talleres Formativos de Inserción Laboral (TFIL) que han finalizado esta semana, impartidos por la Mancomunitat de la Ribera Alta y el Consorci de la Ribera. El primero de ellos, organizado en Antella, se inició en diciembre de 2011 y ha tenido una duración de 500 horas dedicadas al diseño web y multimedia. Los diez participantes, en el momento de la inscripción, cumplían los requisitos de ser desempleados en situación de riesgo de exclusión social, avalada por un informe de Servicios Sociales. Según el presidente de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García Santafilomena, la inversión en formación es fundamental para lograr la inserción de los más desfavorecidos en el mercado laboral.

Por su parte, el TFIL organizado por el Consorci de la Ribera (formado por las mancomunidades de la Ribera Alta y la Ribera Baja) en Almussafes ha formado a diez personas con las mismas características y requisitos como operarios de almacén. Estos alumnos han aprendido, en las 500 horas de duración del curso, las operaciones necesarias para el almacenaje, manipulación y desplazamiento de mercancías usando los medios técnicos correspondientes, así como la preparación y mantenimiento de los equipos, aplicando la normativa sobre prevención de riesgos y salud laboral. La fase final del curso se ha dedicado al período de prácticas en diferentes empresas de Almussafes, en la cual los alumnos han podido aplicar los conocimientos teóricos adquiridos.

Por otra parte, en ambos cursos se han trabajado técnicas y recursos para la búsqueda de empleo, como el funcionamiento de las bolsas de trabajo, las posibilidades de Internet, la elaboración del currículum y la carta de presentación, el proceso de selección, etc.

Estos dos TFIL han contado con un presupuesto de 45.000 euros cada uno financiados al 100% por el Servef a través del Fondo Social Europeo.

 
 
Almussafes clausura el taller d’operari de magatzem per a joves

Deu jóvens d’Almussafes rebre ahir el diploma de graduació del Taller de Formació i Inserció laboral (TFIL) en l’especialitat d'operari de magatzem, inaugurat el 28 de desembre del passat any 2011. El Centre Municipal de Persones Adultes ha acollit l’acte de clausura, a què han assistit l’alcalde, la regidora d’Ocupació i un tècnic del Consorci de la Ribera, organisme impulsor del taller.

Un total de 500 hores han invertit una desena de jóvens d’Almussafes a formar-se com a operaris de magatzem en el taller Formatiu convocat des del Consorci de la Ribera, organisme format per les mancomunitats de les Riberes Alta i Baixa.

Al llarg del programa formatiu l'alumnat ha adquirit coneixements sobre tècniques de manipulació de mercaderies, envasos i embalatges, senyalització i etiquetatge, precintes, càlcul de volums de paquets per al seu transport i control informàtic de les mercaderies. A més, han aprés qüestions relacionades amb la prevenció de riscos i salut laboral, com les postures correctes per a la manipulació manual de càrregues i la utilització d’equips d’extinció d’incendis. D’altra banda, en l’aspecte laboral, se’ls ha facilitat tècniques i recursos disponibles per a la busca d’ocupació per compte d’altri, com les bosses d’ocupació, internet, el currículum, la carta de presentació, el procés de selecció, l’oferta d’ocupació pública i els organismes gestors.

Després de l’aprenentatge teòric, que va començar a finals del passat any, els alumnes del curs van iniciar el corresponent període de pràctiques no laborables, que van desenrotllar en parelles i durant un centenar d’hores en les empreses Benteler, Ercros, Pincasa, Mocaplas i inclús en la Cooperativa Agrícola de la població.

L’alcalde, Albert Girona, la regidora d’Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes,i un tècnic del propi Consorci han entregat els diplomes als graduats, no sense abans destacar la rellevància de l’especialitat cursada, donada la proximitat dels polígons industrials.

Riberabaixa.info

 
 

La gimnasta Elena Grau Luz, del CEGA Almussafes, es proclama subcampiona provincial

Durant la jornada vespertina de dissabte passat, la gimnasta infantil del Club Esportiu de Gimnàstica Almussafes, Elena Grau Luz, cedida al club alacantí CEU Jesús María, es va proclamar subcampiona provincial per equips. El seu segon lloc en la Modalitat de Pilota i en Mans Lliures va valdre per a donar-li el passe al seu equip a la Fase Autonòmica de les categories infantil, Senior, primera categoria i honor, que se celebrarà dissabte que ve dia 2 en el pavelló Municipal de Llíria.

Entre els últims èxits acumulats per les gimnastes del club local, destaca el primer lloc en la classificació obtingut per les tres alevins en el Trofeu celebrat a Manises el mateix dissabte dia 26. Després de l’execució dels diferents exercicis sobre el tapís, Lluna Magraner va obtindre l’or en la modalitat e corda, Mireia Simón també va ser or en la de aro i Enya Sospedra bronze en pilota.

El cap de setmana es va completar amb la participació de les gimnastes més xicotetes en el trofeu que va acollir la població d’Alboraia durant la jornada dominical. Van prendre part en ell Lucía Gil, Ainhoa Llamas, Claudia Sospedra, Isabel Tercero, Aina Vela i Janire Nicolás, aconseguint totes elles resultats excel·lents i pujant al podi finalment Lucía Gil, Isabel Tercero i Janire Nicolás.

De la mateixa manera i ja en l’apartat d’exhibicions, la gimnasta local Sandra Rico va executar dos passes en diferents aparells, demostrant que es troba en plena forma per a afrontar el pròxim campionat autonòmic.

Riberabaixa.info

 
 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA 

 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal