Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
miércoles, 13 de junio de 2012
Clic en la foto para ampliar

I Encontre de Jazz i Música Moderna de Turís
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA
El govern del PP de Senyera impedeix al regidor de Compromís entrar a una trobada amb el director de centres docents

Benifaió afirma que ya no debe nada a los proveedores
Massalavés tendrá un local social gracias a la Diputación
José Vergara vuelve a brillar en l’Alcúdia
Jóvenes de la Ribera visitan la agenda 21 de Carcaixent
I Encontre de Jazz i Música Moderna de Turís
La Coral Polifónica Veus de La Pobla Llarga en Simat
Història i ficció es troben a l’ermita de Sant Roc de Carcaixent
Turís abre el plazo de inscripción para el campeonato de fútbol sala
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


 

.-000150

El govern del PP de Senyera impedeix al regidor de Compromís entrar a una trobada amb el Director de Centres Docents

 
 

El govern municipal del PP de Senyera va anunciar fa dues setmanes que per al proper curs escolar quedava suspès el servei de guarderia municipal i convidava als pares i mares a portar als seus fills i filles a la localitat veïna de Castelló a través d’un conveni que ambdós alcaldes pretenien signar. L’alcaldessa al·legava l’execució d’unes obres que permetrien al centre obtenir la titularitat d’unitat autoritzada i accedir a les subvencions de la Conselleria que enguany s’havien perdut davant la falta de previsió alhora d’iniciar els tràmits per a l’homologació en els terminis adequats.

 Des de Compromís -i també del des del PSOE- es denuncià ràpidament que no existia cap notificació ni informe de la Conselleria que obligara al tancament del centre i es demanà als pares i mares, a través d’una assemblea ciutadans, que no matricularen els fills en altres centres. “No poden pretendre que el poble pague els plats bruts d’una mala gestió política. Si se’ls han passat els terminis per homologar el centre que busquen alternatives i es facen responsables de la situació. Tot i la proximitat, hi ha moltes famílies a Senyera que no tenen el servei necessari per a realitzar quatre desplaçaments al dia per traslladar els menuts”, expliquen els regidors de Compromís Pau Mascarós i Sandra Capsir. A més, afegeixen, “el conveni beneficiava clarament a un dels dos pobles, i no era el nostre, i suposava per als pares i mares un augment important de la taxa incloent fins i tot el descompte per la subvenció de la conselleria. Tractaren de pressionar les mares informant-los que si no matriculaven els seus fills abans del 31 de maig la matrícula els resultaria molt més cara, vora 200 euros”.

 A més, després de l’estudi detallat del decret que recull els requisits que han d’acomplir els centres que impartisquen el primer cicle de l’Educació Infantil, ambdós grups polítics manifestaren al govern local que no existeix la necessitat de suspendre el servei de guarderia per a la realització d’obres d’adequació durant tot un curs ja que les obres de millora que caldrien són d’execució menor. Ambdós grups han proposat l’ús de les aules d’infantil del col·legi 9 d’octubre (de recent creació) mentre s’executen les obres i així ho han sol·licitat al Consell Escolar del centre que no ha posat cap impediment.

 D’altra banda, segons explica el regidor de Compromís, ”encara hui estem esperant l’informe tècnic on es detallen les obres a realitzar i l’ordre de conselleria que ens obliga a suspendre l’activitat de guarderia municipal. No entenem com el govern del PP pot anunciar el tancament d’un servei tan fonamental per a poble sense tenir cap documentació sobre la qual descanse la decisió”.

 Davant la pressió popular i dels partits de l’oposició, les representants populars havien concertat una entrevista per a hui amb Jorge Cabo, director general d’Ordenació i Centres Docents, a la qual no han participar ni el regidor de Compromís Pau Mascarós ni la regidora del PSOE, Esperanza Francés. Segons explica el regidor de Compromís, “ahir per la vesprada els exigirem que volíem estar presents en la reunió perquè teníem coses a dir i solucions alternatives a aportar. Però hui ens han dit que no podíem entrar. Només han deixat entrar dues representants de l’AMPA”

 Des de Compromís denuncien l’actitud del PP en aquesta trobada a la qual no ha aportat cap solució ni alternativa. “Ens sembla increïble que la Conselleria no tinga constància de l’estat de les instal·lacions de la guarderia ni del col·legi 9 d’octubre i que  les representats populars s’hi hagen presentat sense cap alternativa ni informe favorable a la continuïtat del servei de guarderia ni recollint les virtuts del centre 9 d’octubre, de recent construcció, per a acollir als xiquets durant les obres que es pretenen realitzar. S’ha fet evident que no tenen cap interès en que el servei no continue”, afirma el regidor Pau Mascarós.

 Els regidors de Compromís han demanat una nova reunió amb el director de centres docents i han instat als tècnics a visitar les instal·lacions municipals per tal que puguen determinar sobre el terreny si el centre està o no en condicions d’acollir als menuts. “Aquesta situació l’ha generada el govern del PP i és una qüestió de voluntat política. El centre té les condicions necessàries i una demanda elevada de places. No entenem que si la conselleria no té cap informe tècnic de la situació del centre se’ns diga que s’ha de tancar perquè no acompleix la legalitat. I encara menys s’entén que hagen estat les mateixes representants populars les qui, sense tenir cap informe tècnic, hagen traslladat aquesta informació a la Conselleria. No volem incórrer en cap situació irregular però entenem que existeixen vies que permeten la continuïtat del servei i anem a esgotar-les”, afegeix Sandra Capsir.

El grup municipal de Compromís i el PSOE han convocat un ple extraordinari, aprofitant la seua majoria en l’oposició, per tractar amb deteniment aquesta qüestió i on presentaran una moció en favor de la continuïtat del servei. Ambdós grups han denunciat públicament que el PP haja pres aquesta decisió de manera unilateral sense comptar amb la resta de grups polítics oblidant que governen en minoria i que l’educació infantil de 0 a 3 a anys no és una despesa sinó una inversió.

Compromís Senyera

 
 

Jóvenes de la Ribera visitan la agenda 21 de Carcaixent

 
 

 Los jóvenes de la Ribera pertenecientes a los consejos locales de juventud de Alzira, Algemesí, Carcaixent, Alginet, Albalat de la Ribera y Sueca, que integran el proyecto europeo Sustainable Future, que llevan a cabo las mancomunidades de la Ribera Alta i la Ribera Baixa a través del Consorci de la Ribera, han continuado con las acciones de capacitación del programa y han visitado la Agenda 21 de Carcaixent. El proyecto, financiado por la Unión Europea en el marco del programa YOUTH21 y que se lleva a cabo durante el 2012, se inició con la formación de seis jóvenes pertenecientes a los consejos locales de juventud de distintos municipios en el ámbito de la Agenda 21 Local.

Tras la capacitación teórica, los seis jóvenes participantes visitaron Carcaixent para conocer el funcionamiento exitoso de una Agenda 21. Así, fueron recibidos por el concejal del ayuntamiento de Carcaixent y presidente del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina, quien les felicitó por su participación e implicación en el proyecto. Seguidamente el técnico de medio ambiente del ayuntamiento, Carlos Burguet, explicó el funcionamiento de la Agenda 21 en el municipio, su organización y presentó diversas actividades realizadas en el marco de la Agenda. Finalmente, los participantes del proyecto acudieron a una sesión real de la Agenda 21 de Carcaixent, donde presenciaron directamente su funcionamiento.

Una vez concluida la fase de capacitación, los seis jóvenes participarán de se enmarca en un proyecto europeo una manera activa en las asambleas de la Agenda 21 Local de sus diferentes municipios y, paralelamente, se reunirán los consejos locales de juventud de la Ribera para abordar aspectos concretos relacionados con el futuro sostenible de los municipios, tales como agua, energía, movilidad, etc. y plasmarán las conclusiones en un documento.

Sustainable Future culminará con la participación de los seis jóvenes formados en una reunión transnacional con jóvenes de Polonia, Italia y Portugal donde pondrán en común su visión sobre la implementación de la Agenda 21 Local en los diferentes países i compartir las reflexiones sobre los aspectos debatidos en la reunión de consejos locales de juventud de cada país participante. A partir de este encuentro se elaborará una guía que recoja las conclusiones del proyecto y que sirva como manual de recomendaciones, desde el punto de vista de los jóvenes, para el desarrollo de la Agenda 21 Local.

Con este proyecto “queremos implicar a los jóvenes en el seguimiento de las políticas locales en el marco de la Agenda 21” ha declarado el presidente del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina, quien ha señalado que “son los jóvenes los que deben estar más interesados en la implementación de la Agenda 21, ya que de ella depende cómo serán nuestros municipios en el futuro”.

Mancomunitat de la Ribera Alta
 
 

El Ayuntamiento de Turís abre el plazo de inscripción para el campeonato de fútbol sala

El próximo 19 de junio finaliza el plazo de inscripción para participar en la décimo novena edición del campeonato de fútbol sala de Turís. El campeón se llevará un premio de 350 euros, el segundo clasificado 200 euros y el tercero 150 euros. Además habrá trofeo para el máximo goleador, para el portero menos goleado y a la deportividad.

Los equipos deben abonar una cuota de 120 euros para participar y pueden descargarse la hoja de inscripción desde la página web del ayuntamiento.

Ajuntament de Turís
 
 

Profesionales de prestigio participan en el I Encontre de Jazz i Música Moderna de Turís

Gracias a un grupo de músicos de la localidad y a la colaboración con el colectivo Sedajazz, los aficionados a este estilo musical van a disponer de una cita ineludible los próximos 27, 28 y 29 de julio en Turís con el I Encontre de Jazz i Música Moderna.

Durante tres jornadas, músicos con el prestigio y la calidad de Albert Sanz (pianista), Francisco Blanco "Latino" (saxofonista), David Pastor (trompetista), Vicente Macián (saxofonista), Joan Soler (guitarrista), Álex Cesarini (contrabaixista), Miquel Asensio (bateria) y Vicent Pérez (trombonista) van a impartir clase a todos los interesados en participar en este encuentro.

Una cita en la que las horas lectivas se alternarán con los conciertos para el público en general y en la que también habrá espacio para el alumnado infantil.

El encuentro se desarrollará en el conservatorio Lola Luján y para participar sólo es necesario abonar 40 euros, a excepción de los integrantes del colectivo Sedajazz y de la Societat Musical Turisense que disfrutarán de un descuento de 10 euros. Toda la información está disponible en la web municipal y en la de Sedajazz.

Entre los objetivos que se marca la organización del evento destacan “el acercamiento de la música creativa a músicos de todas las edades así como impulsar la creación de formaciones de música de jazz”.

Ajuntament de Turís
 
 

Actuació Antonio Orozco en Carcaixent

 

 

 

Història i ficció es troben a l’ermita de Sant Roc de Carcaixent

L’ermita de Sant Roc és un dels edificis més estimats pels carcaixentins, una preciosa església de reconquesta bastida en el segle XIII, de la mà de Jaume I. Però el que ara és una ermita solitària perduda entre tarongers va ser durant molts segles, l’església de Ternils, el poble més important de la zona. Recuperar la memòria d’este poble perdut en el temps és el que proposa l’Associació Cultural Carcaixent M’agrada en la seua propera activitat, en la qual es barrejaran història i ficció.  

El proper dijous 14 de juny a les 20.00 h de la vesprada, a l’ermita de Sant Roc de Carcaixent, antiga església del despoblat de Ternils, Carcaixent M’agrada, amb la col·laboració d’Edicions 96, ha organitzat una interessant activitat, que constarà de diverses parts. Primer que res, serà el torn de la història: Francesc Torres, cap de l’arxiu del Regne de València i veí de Carcaixent, ens explicarà els fets històrics que envolten l’ermita de Sant Roc i del lloc de Ternils. Després serà l’hora de la ficció, amb la presentació del llibre de Vicent Sanchis Cendres de Ternils que fabula la continuïtat d’eixe poble i ens conta les històries dels seus veïns, des de l’acabament de la guerra civil espanyola fins a la pantanada de Tous. Vicent Sanchis ha recopilat diverses anècdotes i successos dels pobles de la Ribera i els ha utilitzat, ficcionant-los, per a bastir una novel·la coral, carregada de sentit de l’humor i la ironia, per reflectir el desconcert que provoquen les situacions tan absurdes i injustes que succeeixen als personatges. Sota l’aparent comicitat del llibre, hi ha la manera de ser dels valencians: les històries que s’hi conten i els protagonistes que les viuen són perfectament versemblants i extrapolables a tot el País Valencià.

Acompanyaran Vicent Sanchis en la presentació Pau Àlvarez, il·lustrador del llibre, i Vicent Pascual, escriptor i mestre, especialista en educació plurilingüe.

Carcaixent m’agrada

 
 

4º Foro Juvenil del Patrimonio Mundial donde participa el joven de Algemesí, Alberto Hernandis Rubio

 

 

 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA

 

 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal