Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
martes, 24 de julio de 2012
Clic en la foto para ampliar

Una persona de l'Ajuntament d'Anna cobrant l'entrada de 2 euros per accedir al Gorgo de la Escalera
Ver imágenes de esta noticia
1

 Xúquer Viu demana més zones de bany en els rius

“Es inacceptable que es cobre per banyar-se en els nostres rius i que només hi haja tres zones de bany autoritzades davant 197 en les platges”


 

Xúquer Viu porta anys reclamant que s'amplien les zones de bany autoritzades en els nostres rius que estan clarament discriminats respecte a les zones de bany en el mar. Moltes persones de la nostra comunitat acudeixen a prendre el bany i gaudir de la natura en nombrosos punts dels nostres rius i aigües continentals, de manera que són desenes les zones que amb aigües clares i paisatges naturals serveixen a aquesta finalitat. Per això, Xúquer Viu celebra tots els anys el "Mulla't pel Xúquer", una activitat lúdica i reivindicativa que té com a objectiu exigir la qualitat de les aigües dels nostres rius i fer possible el bany en tots els seus trams. La 8a edició es va celebrar el passat 6 de juliol a Antella. 

La província de València compta amb 57 zones de bany costaneres, mentre que només hi ha 1 en els rius -el Gorgo de la Escalera a Anna-. A Alacant són 94 les zones de platja i tan sols 1 als rius -les fonts de l'Algar-. Finalment a Castelló hi ha 57 zones homologades de bany en les platges i, de nou, una única zona continental- a Montanejos. La realitat, però, és ben distinta, la gent també vol gaudir dels nostres rius i aigües de l'interior, però l'administració, amb autèntica desídia, no habilita ni homologa aquests espais amb la declaració de zona de bany ja que això comportaria garantir la bona qualitat de les aigües. D'aquesta manera s'estalvien inversions i responsabilitats, però suposa una autèntica discriminació cap als nostres rius i paisatges associats. Cal assenyalar que altres comunitats tenen moltes més zones de bany en rius, per exemple, a Castella la Manxa 35 i a Aragó 13.

A més els ajuntaments d'algunes d'aquestes zones estan començant a cobrar per accedir i prendre el bany. Xúquer Viu considera aquest fet com totalment inacceptable i, a més, contrari a dret, ja que es tracta d'una zona de domini públic hidràulic i l'ús del bany constitueix un ús comú al que tenen dret tots els ciutadans que, segons la Llei d'Aigües, no requereix concessió ni autorització prèvia. 

El cas que ha suscitat major alarma entre els socis i amics de Xúquer Viu és el del Gorgo de la Escalera, al municipi d'Anna, on es cobren 2 euros per accedir a la zona. Es tracta de la única zona de bany autoritzada en rius a la província de València i damunt s'ha de pagar en el que constitueix una autèntica restricció al dret d’ús públic de l'espai fluvial.

No es pot cobrar per accedir als espais fluvials i per banyar-se, de la mateixa manera que no es pot cobrar per accedir a les platges i banyar-se en el mar.

En aquest sentit, Xúquer Viu ha posat en coneixement de la Confederació aquest fets, que no sols es donen a Anna, sinó també a altres municipis com Bolbaite, per a que aquesta administració, competent en la gestió del domini públic hidràulic, prenga les mesures oportunes per a garantir el lliure accés a les zones dels nostres rius. Igualment demanem als ajuntaments que han adoptat aquesta mesures que estudien altres sistemes per garantir la neteja i conservació dels espais naturals, però respectant en tot cas l'accés lliure de totes les persones.

Finalment Xúquer Viu fa una crida als ciutadans i ciutadanes per a tindre cura, conservar i mantindre nets tots els nostres espais naturals, tant a les platges marítimes com als rius i altres paratges naturals.

Xúquer Viu

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

                              
.-000114                                         .-000019                .-000081                                               .-000151
                              
                .-000025                            .-000125                  .-000144              .-000146


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal