Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 6 de agosto de 2012
Clic en la foto para ampliar

Les aigües tornen a connectar amb el riu
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Millora lleugerament la situació del Magre al seu pas per l’Alcúdia

La Confederació destinarà el 100% de l'aigua de la depuradora al riu mentre persista l'actual situació


 

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a través de la Comissaria d'Aigües, contesta a Xúquer Viu després de la denúncia formulada per aquesta organització, els escrits de l'Ajuntament de l'Alcúdia i les notícies de la premsa.

En el seu escrit la Confederació indica que la Guarderia Fluvial va visitar el passat dilluns la zona va elaborar un informe confirmant la mortaldat de peixos i l'absència de reutilització de la EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals) de Carlet per part dels regants, per la qual cosa suposa que es va realitzar una maniobra estranya, que no poden assegurar i que va causar la pèrdua de cabal.

Es van realitzar gestions amb les Comunitats de Regants amb possibilitats d'utilitzar l'aigua de la depuradora transmetent-los la impossibilitat d'utilitzar aquests recursos, donada la situació del riu Magre en absència de pluges. En aquest sentit, no són previsibles futurs problemes.

Malgrat ser una mortaldat moderada i les possibilitats econòmiques de la Confederació, escasses en aquest exercici, donada l'alarma social generada, es va procedir a retirar els peixos morts l'11 de juliol per part de Tragsa. (La Confederació adjunta foto).

En qualsevol cas, la Confederació, té dubtes de l'evolució dels nivells en el riu Magre al llarg de l'estiu, encara que considera assegurat l'aportació de la Depuradora i es comprometen a realitzar un seguiment del tema.

La solució, indiquen des de Confederació, no pot estar en l'embassament de Forata, perquè les pèrdues en la llit en el tram comprès entre l'embassament i el trams amb problemes i l'escàs cabal d'entrada en l'embassament, pràcticament nul, no ho permetria.

Xúquer Viu ha comprovat que l'aigua comença a córrer pel llit del Magre, encara que no ha arribat a la zona dessecada, qüestió que es podria produir en els pròxims dies. En aquest sentit hi hauria moltes possibilitats de que se salve la gran bassa situada baix del pont d'entrada a l'Alcúdia en el que s'han pogut observar distints espècies de peixos, tortugues, ànecs, polles d'aigua i altres animals.

Xúquer Viu romandrà atent a l'evolució de la situació durant tot l'estiu i, malgrat que es irreversible el dany causat en la bassa dessecada, valora positivament les mesures preses per la Confederació que posen en valor l'actuació de denúncia i vigilància ciutadana.

Plataforma Xúquer Viu

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasL'Alcúdia

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal