Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 10 de agosto de 2012
Clic en la foto para ampliar

L’artística de Carlet participa en la presentació del València CF
Foto: Ajuntament de Carlet
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA
Prisión psiquiátrica para la parricida de Algemesí

La falta de refuerzo policial impide controlar la venta ilegal en Cullera
Després de la pujada de taxes l’ús de les pistes a Algemesí s’ha reduït
Benifaió continúa la hermandad con Valmontone
Clausura del taller de electricidad en Algemesí
Turís vive su Semana Taurina
Sollana adorna calles y balcones en honor al Cristo de la Piedad
Playas sucias en Cullera
L'artística de Carlet participa en la presentació del València CF
XVII matutina por la playa de Cullera 2012
El CF Gandía empata 0-0 ante la UD Alginet
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


 

.-000150

XVII matutina por la playa de Cullera 2012

El próximo sábado día 11 de agosto se celebrará la XVII edición de la “Matutina”,carrera a pie por la orilla de la playa de Cullera que como en ediciones anteriores se realiza en la bahía de Cullera, comenzando la prueba este año y como novedad con respecto a todas las ediciones anteriores a las 8,30 horas de la mañana y con un recorrido de 6.700 metros aproximadamente.

La salida se dará desde la playa del Oasis, a la altura de la Posta Sanitaria, en dirección a la playa del Racó, realizando el primer giro con control a la altura del hotel Sicania, los corredores a partir de aquí tomarán dirección hacia la playa de la Escollera, junto a la desembocadura del río Júcar, donde se encontrará el segundo puesto de control, y desde allí volverán en dirección a la playa del Oasis donde se encuentra la meta.

Los corredores estarán controlados a través de un "xip", que nos facilitará el tiempo real una vez entrado en meta, la clasificación obtenida en su categoría, también el puesto obtenido en la general, la media realizada por kilómetro , etc...

La prueba suele ser todos los años muy concurrida, hay que recordar que está carrera es la carrera más antigua de todas las que se realizan en la Comunidad Valencia por la orilla de mar, es decir sobre arena compactada, y debido a lo concurridas que son estas playas de Cullera y teniendo en cuenta su magnífica bahía los corredores encuentran a su paso un sinfín de bañistas y paseantes que animan continuamente a los participantes a soportar el enorme esfuerzo que supone el correr por la arena.

La prueba está organizada por el club de atletismo Cullera y por la Concejalía de Deportes, con la colaboración de voluntarios de los diferentes clubes de la localidad, que como siempre no dudaron en colaborar cuando su presencia es requerida por el Ayuntamiento de Cullera, también se contó con la colaboración de las concejalías de Playas y Servicios Exteriores, al igual que con la agrupación de Voluntarios de Protección Civil, y Policía Local.

Ajuntament de Cullera

 
 

Esquerra Unida d’Algemesí en contra d’eliminar l’empedrat típic del carrer Acadèmic Segura

Malgrat que Esquerra Unida d’Algemesí ha demanat en totes les ocasions possibles el manteniment del tradiconal empedrat als carrers del poble, i tot i que el Partit Popular semblava estar conforme, a la primera ocasió, i aprofitant l'estiu i les vacances, ha substituit l'empedrat en una zona tradicional com és el carrer Acadèmic Segura per un asfaltat. Esquerra Unida considera més respectuos amb el conjunt arquitectònic de la zona el manteniment de l'empedrat, ja que aquest tipus d'acondicinament dels nostres carrers tenen dos funcions primordials, atenuar la velocitat del trànsit rodat i per altre baixar la temperatura del carrer. Cal destacar que aquest empedrat pot ser siga dels pocs que ens queden de primeries del segle XX, inclus de poc de temps despres de fer-se l'antic mercat de 1900. Aquest carrer ha segut varies vegades arreglat y sempre s´ha respectat l'empedrat. Un altra cosa és que els camions de les obres també han pogut produir els danys sense que sapigam si ha demanat a les empreses responsables una indemnització.

Al mateix aprofita el portaveu d'EU en Algemesí, Pere Blanco per recordar 'el mal estat dels carrers de tota la ciutat, especialment el carrer Cervantes, un altre carrer víctima de les obres del pàrking soterrani, i que va resoldre el PP fent una serie de parxes d'asfalt, essent els seu aspecte indigne d'un poble que vol i ha de ser referent de sensibilització cap el entorn i les tradicions'.

EU Algemesí

 
 

Després de la pujada de taxes l’ús de les pistes a Algemesí s’ha reduït un 60%

Tal i com va pronosticar Més Algemesí quan es debaté la pujada de les taxes de les pistes esportives, l’ús de les instal·lacions esportives ha caigut espectacularment. Aquesta mesura, que per molt que ho negaren, tenia un clar afany recaptatori, però ha produït l’efecte contrari. La pujada està tenint, doncs, una repercussió negativa per a les arques municipals i per a la vida dels algemesinencs i algemesinenques.

Més Algemesí ha demanat informació econòmica al respecte i ha pogut constatar que més d’un mes després d’haver-se aplicat les noves taxes i d’haver-se posat en funcionament la figura de l’abonat, a principi de juliol sols s’havien donat d’alta 56 abonats, una xifra extremadament ridícula per al poble d’Algemesí. De fet, els serveis municipals preparat diferents llocs on donar-se d’alta preveient una gran quantitat de sol·licituds (s’estimava unes 700/900), sol·licituds que no s’han produït perquè l’increment entre un 33% i un 150% de les taxes està desincentivant la pràctica de l’esport.

Pel que fa a la recaptació aquesta ha sofert un reducció important. Hem sol·licitat les dades de recaptació del 4 de juny al 27 de juliol tant del 2011 com del 2012. Sense comptar el pagament addicional per llum elèctrica la recaptació ha passat de 4214 en 2011 a 2941 en 2012, la qual cosa significa un descens d’un 30,2% en la recaptació.

Per pistes, les d’esquaix i frontó són de les pistes que més han baixat en ús i recaptació. S’ha passat d’una recaptació de 915€ a 411€ en esquaix, i de 653€ a 364€ en frontó, o el que és el mateix, la recaptació ha baixat un 55% en la pista d’esquaix i un 44% en frontó. Això pel que fa a la recaptació, perquè donat que s’han incrementat els preus de l’ús d’aquestes pistes de 2€ (matí) i 3€ (vesprades) en 2011 a 4€ (preu únic) en 2012, l’ús real ha baixat més d’un 60%. D’unes 333 hores d’utilització de la pista d’esquaix i 237 hores les de frontó en 2011 s’ha passat a utilitzar sols 103 hores les pistes d’esquaix (69% de reducció d’hores d’ús) i 91 hores les de frontó (62% menys d’ús). En tennis també s’ha recaptat menys i s’han utilitzat menys les pistes. Encara que el descens no és tan notable com en les anteriors s’ha passat d’una recaptació de 1978’5€ (unes 719 hores d’ús) a 1572€ (393 hores) la qual cosa significa que s’ha produït un 20% menys de recaptació un 45% menys d’ús en 2012 en tennis. En la pista de futbol 7 la reducció també ha estat espectacular, ja que s’ha passat de 390€ a 45€. Sols en el trinquet –que era la que més fortament pujava la recaptació, ha pujat de 41€ (26 hores) a 184 € (46 hores). La recaptació de les pistes polivalents es manté quasi igual i el que també sofreix variació és el recàrrec per llum. En 2011 es pagaren 205€ per aquest concepte front als 30€ d’enguany. Cal aclarir que no s’ha tingut en compte per a aquest estudi el recaptat en 2012 per la pista de pàdel, ja que no existia en 2011.

D’aquestes xifres es desprén clarament dues coses. La primera és que la crisi s’està deixant notar, ja que la gent el primer que retalla és en aquest tipus de despeses. En segon lloc que precisament en temps de crisi és quan no es poden apujar aquestes taxes. Sembla mentida que el partit popular d’Algemesí no conega l’existència de la “corba de Laffer”, el qual, per cert, va estar a final de juny impartint una conferència en la fundació FAES. Qualsevol estudiant de primer d’economia sap, per Laffer, que una pujada dels impostos no va, necessàriament acompanyada d’una major recaptació, sinó que, a partir de determinat punt la pujada implica menys ingressos.

Això és, ni més ni menys, el que ha passat en Algemesí. La pujada de les taxes, que eufemísticament i covardament l’equip de govern ha anomenat “actualització del preus” ha comportat una reducció dràstica de l’ús de les instal·lacions esportives, i en definitiva una desincentivació de la pràctica de l’esport. Més Algemesí té en marxa una campanya de recollida de signatures contra aquesta pujada de taxes que, si té ressò entre la ciutadania, conclourà amb la presentació d’una nova proposta de taxes en el mes d’octubre.

Considerem que la pujada adoptada enguany ha estat totalment injustificada i que el PP d’Algemesí resulta “perjudicial per a la salut”, donat que les seus polítiques dificulten la pràctica de l’esport i la vida saludable. El resultat de tot plegat és que gran part dels algemesinencs han deixat de practicar esports que abans practicaven o, tal i com ens han comentat molta gent, s’estan convertint en “exiliats esportius” que van a practicar esport a instal·lacions d’altres pobles veïns que tenen unes taxes més raonables, com són les de Carcaixent o Cullera.

Per tot això, Més Algemesí considera contraproduent en aquest moments plantejar-se qualsevol externalització del servei de gestió del poliesportiu que sols comportaria més despesa per a l’Ajuntament i un nou encariment de les taxes. Reclamem doncs un canvi de rumb radical en la política esportiva de l’Ajuntament d’Algemesí que no convertisca l’esport en una pràctica de luxe i elitista.

Josep Bermúdez

 Portaveu del grup municipal Més Algemesí

 
 

El DG de Trabajo asiste a la clausura del taller de electricidad realizado en Algemesí

El alcalde de Algemesí, Vicent Ramón García Mont, el Director General de Trabajo, Cooperativismo y Economía Social, Joaquín Vañó Gironés, ambos acompañados por el concejal de Trabajo del Consistorio, Antonio F. Saá, serán los encargados de clausurar el taller TCF 2011 de Electricista de Edificios que tendrá lugar el próximo lunes, 13 de agosto, a las 12 horas, en el salón de actos del Casino Liberal de Algemesí.

Un total de 15 jóvenes del municipio, de entre 18 y 25 años se han formado en esta especialidad y a partir de ahora podrán disponer de una nueva salida profesional en el mercado laboral. Durante el acto se hará entrega de los diplomas acreditativos a alumnos y profesores.

Ajuntament d’Algemesí

 
 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA

 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal