Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 5 de septiembre de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Compromís per Alzira reclama a l’alcaldessa que no baixe la guàrdia davant l’època de fortes pluges i gota freda

“Portem des de l’inici de la legislatura insistint en el mal estat del Xúquer front al risc d’incendis i pluges”


 

El passat dijous varem tindre un episodi de fortes pluges. A tot el terme municipal hi ha hagut problemes de drenatge del clavegueram i d’inundacions de soterranis. És, per exemple, el cas de la ronda d’Algemesí on els bombers tancaren el carrer per a poder actuar o el de la zona del Parc de l’Alquenència on alguns veïns i veïnes estaven a la porta dels aparcaments de les finques per si havien de traure els vehicles. És només un exemple d’alguns altres que han anunciat els bombers i que han aparegut en premsa.

Cal preguntar a l’equip de govern que és el que va fallar; desaigües amb poc calibre, clavegueram amb poc desaigüe, falta de revisió dels col·lectors, o quina és la raó. Ben és cert que va ploure prou però només va ser un episodi puntual. Què haguera passat si haguera sigut una gota freda o haguera plogut durant més temps?

Cal recordar que, des de Compromís per Alzira portem des de l’inici de la legislatura insistint en el mal estat del Xúquer front al risc d’incendis i pluges. Amb aquesta insistència aconseguirem que el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Sr. Montalvà, es reunirà amb l’actual presidenta de la CHX amb un compromís d’aquesta d’actuar a Alzira. Però l’actuació al riu, de moment, no s’ha fet.

Sí valorem que durant l’estiu, amb una subvenció del SERVEF, 120 persones han estat treballant netejant barrancs del terme d’Alzira cosa que suposa minorar el risc d’inundacions. Però aquesta neteja sense la del riu i sense la dels barrancs més grans pot ser insuficient. Per exemple, el barranc de la casella al seu pas pel pont de Xàtiva ha tornat a ser en estiu un focus d’aigües estancades amb proliferació d’olors, rates e insectes. És cert que ha millorat la situació respecte a altres anys però des de Compromís per Alzira creiem que és una qüestió en la que l’equip de govern ha d’insistir i exigir-li a la Confederació que actue.

Considerem, per tant, que no hem de confiar-nos i per aixó li reclamem a la Sra. Bastidas que actúe ja posant en marxa el protocol d’actuació per als casos d’inundació o, en tot cas, tinga a tots els departaments responsables coordinats per si es dona el cas d’actuar. També seria interessant informar a la població del que cal fer en aquestes situacions. D’aquesta manera més val estar previnguts i no lamentar-nos després. I si a la fi no es produeixen fortes pluges o la gota freda, millor.

Vicent Camarasa

Representant de Compromís per Alzira al Consell Local de Medi Ambient


  
 

 

 

 

 

 

 



                           
.-000115                                                                                      .-000118
                             
                      .-000119                                                                                                          .-000012

                            

  .-000121                                                   . -000122

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
PolíticaActualidad Política
SocialGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ana - 05/09/2012
soy vecina d la avd carcagente y estamos cansados d año tras año protestar para q nos limpien el barranco.En las fotos q teneis publicadas no se sprecia el otro lado del puente q aun esta en peor estado desde el barrio del puente d Xativa reclamamos q se tomen medidas para evitar posibles inundaciones x posibles gotas frias gracias
Owned - 06/09/2012
fa mes de 5 anys que els alzirenys no disfrutem d'un rescat dels bombers de eixa zona inundada, com cambia el temps si cada octubre era costum i lo que lluia el camio dels bombers en aigua fins la porta?? tot un espectacle xe

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal