Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
miércoles, 12 de septiembre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Isabel Aguilar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Hi ha una altra forma de governar i de gestionar la crisis
Article d’opinió d’Isabel Aguilar

“És construir des de l'esquerra, des d'una gran aliança social entre tots els partits de l'esquerra i organitzacions socials per a posar fre a la degradació i desgast dels drets dels espanyols”


 

Mai abans, en democràcia, 9 mesos de Govern havien suposat tanta agressió i regressió en drets socials i ciutadans. Mariano Rajoy ha aconseguit en 9 mesos que Espanya i els espanyols retrocedim pràcticament 30 anys al posar en perill tot el sistema de l'Estat del Benestar que tant ens ha costat construir entre tots.

Els ciutadans assistim, divendres després de divendres, setmana després de setmana, a com se'ns ha anat subministrant altes dosis de retalls en els nostres drets constitucionals sense cap anestèsia. Hem passat del “no vos preocupeu, que si guanyem les eleccions en uns mesos frenarem tots els mals d'este país sense tocar els impostos” al “no vos preocupeu, que la situació la controlarem a base d'impostos i retalls socials”.

La veritat és que la preocupació creix, la crisi i la destrucció d'ocupació no frena i els retalls augmenten després de cada reunió del Consell de Ministres. Ho estem veient, no hi ha el miracle Rajoy, a pesar d'haver jugat durant mesos a derrocar a l'anterior Govern socialista com a antesala a una eixida immediata a la crisi econòmica irreal i fictícia.

És per a arxiu històric d'afirmacions deslleials les paraules que el Ministre Montoro “Deixem que Espanya s'afone, que ja arribarem nosaltres per a alçar tot açò”. Mentres el Govern anterior lluitava per evitar el rescat financer i garantir la protecció social dels més dèbils, el que hui és responsable de les nostres conters econòmiques, ni més ni menys, pensava en com aconseguir un accés per via ràpida al Govern de l'Estat. Estos són els que hui ens govern, que per este camí únic dels retalls sí que ens afonaran.

Primer va ser la supressió de les ajudes a lloguer per a jóvens. Després, la imposició de les pujades desorbitades de taxes universitàries i retalls dràstics en ajudes a l'estudi. Immediatament després, retalls en la plantilla de professors i de metges. Dies després, copago sanitari per a tots els ciutadans. I després al Govern de Rajoy i del Partit Popular se li ocorre imposar que qui vullga ajudes a la dependència haurà de pagar-ho o avalar-ho amb la seua vivenda. Com si ja no estiguérem prou hipotecats.

Ara amb la pujada de l'IVA, llum, gasolina, retalls en el salari dels funcionaris, tocament de les pensions, etc. Tot açò amb el pretext que el país necessita estalviar. Sí, estalviem, però no a costa de què pitjor ho estan passant.

Els socialistes pensem que, sincerament, açò va més enllà dels retalls. Es tracta d'un canvi de sistema, d'una verdadera transgressió a la ciutadania. Assistim a la imposició d'un model d'Estat neoliberal en què es salva aquell qui puga pagar.

Se perjudica als ciutadans a base d'impostos i retalls, mentres que als defraudadors i delinqüents se'ls aplica una amnistia fiscal o als bancs causants d'esta massacre econòmica se'ls rescata amb 100 mil milions de €, mentres que els ciutadans sense ocupació i amb hipoteques només els queda encomanar-se a la sort.

Esta situació per als mes desfavorits és catastròfica, és el que publica, setmana després de setmana, en el Bolletí Oficial delEstat un Govern sense lideratge seriós i creïble. S'ha convertit en l'assot dels retalls a què estem sotmesos els espanyols.

El President Rajoy no dóna la cara. Permanentment realitza declaracions evasives iencobridores intentant perillosament distorsionar la realitat amb eufemismes: Cridar al rescat ajuda financera no era molt diferent de cridar reformes als retalls, dir que es va a facilitar la contractació quan el que es facilita és l'acomiadament, o que s'adopten incentius fiscals per a recaptar més quan el que s'està fent és perdonar impostos als defraudadors.

Tots recordem la campanya de 2008 (quan va començar la crisi econòmica) amb la xiqueta de Rajoy a qui va posar com a exemple de la xiqueta que li agradaria que visquera a Espanya, amb educació pública i gratuïta al seu abast, inclús en anglès, amb sanitat pública universal i gratuïta, amb ocupació i vivenda dignes i accessibles, perquè bé, hui eixa xiqueta renunciaria amb seguretat a ser família seua, ja que tot el que va prometre en l'oposició ho ha incomplit en tan sols set mesos, carregant-se tots els avanços socials en 30 anys de democràcia.

L'eixida de la crisi econòmica no passa per fer recaure tot l'esforç fiscal en les classes mitjanes i baixes i apostar únicament per la via de l'austeritat. L'austeritat per l'austeritat és aberrant, moral i econòmicament, i està causant danys quasi irreversibles en el nostre Estat del Benestar.

Els socialistes considerem que l'austeritat ha de ser aplicada en funció de la seua eficàcia per a corregir a curt termini el desequilibri fiscal i per a assentar les bases d'una nova etapa de creixement. És a dir, per a aconseguir que l'economia torne a funcionar i garantir la sostenibilitat dels nostres servicis públics.

És tremendament injust que el Partit Popular i Rajoy atribuïsquen a funcionaris, interins, obrers, estudiants, pensionistes ser causa del dèficit. Són els damnificats. Els causants tenen noms i cognoms: bancs i entitats financeres, bambolla immobiliària, especuladors en els mercats, defraudadors, corrupció política, balafiament de recursos públics, etc. 

La immensa majoria dels ciutadans no som responsables de la creació d'esta atroç crisi econòmica, però este Govern pretén que siguem els únics responsables de l'eixida de la mateixa. No és just.

Hi ha altres formes d'eixir de la crisi hi ha una altre camí que és construir des de l'esquerra, des d'una gran aliança social entre tots els partits de l'esquerra i organitzacions socials per a posar fre a la degradació i desgast dels drets dels espanyols i a buscar un model alternatiu per a eixir de la crisi, des del respecte democràtic a totes les posicions i idees, però amb un gran front d'acció de construcció d'un projecte alternatiu. És possible i entre tots hem d'aconseguir-ho pel benestar dels ciutadans.

Isabel Aguilar López

 Secretaria General del PSOE d´Alzira



                          
.-000124                                                                                                                         .-000032 

                            
     .-000021                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000157


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasIsabel Aguilar
Opinión
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Vicent - 12/09/2012
"Hi ha una altra forma de governar i de gestionar la crisis" Y ho digueu ara els socialistes. Vaja...
viejo - 12/09/2012
En la pasada legislatura, tu jefe de filas modifico la Constitucion, ¿y sabes cual fue la principal modificacion?, aquella que dice ".....el pago de los intereses de la deuda y la devolucion de la misma tendra prioridad frente a cualquier otro gasto del estado español, sea pensiones, salario de funcionarios, hospitales, educacion, dependencia, etc......".
Eso fue lo que firmo el PSOE apoyado por el PP, deberiais de llevarlo grabado a fuego para recordarlo cada vez que llenais estas y otras paginas con sandeces.
Pdta. Ruego disculpen la falta de acentos, por lo visto alguien le ha mandado un mal de ojo a mi ordenador.
alziro - 13/09/2012
PPSOE, para salir de la crisis los primeros que sobráis sois VOSOTROS. Todavía estáis a tiempo de renunciar a vuestros cargos y sueldo y salir pitando. El pueblo español no os perdonará una segunda vez.
Owned - 13/09/2012
esta demostrado que dentro de las sedes socialistas corre por sus conductos de ventilación un gas venenoso que provoca grandes perdidas de memoria... tan venenoso que se olvidan de un dia para otro los males que empezaron ellos atreviendose ahora a venderse como la panacea del problema, por suerte los ciudadanos no pisamos sus sedes y aunque rajoy nos este cargando las espalda siempre recordaremos que el que puso la primera losa fue zapatitos...

acabo con una gran frase que todos los españoles estamos de acuerdo, en pocas cosas estamos todos de acuerdo, PSOE y PP la misma mierda es.

saludos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal