Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 16 de octubre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira lamenta que la Generalitat encara no sàpia quan saldarà l’enorme deute amb el nostre poble

“Hem sol•licitat la informació al respecte, i l’Ajuntament no ens l’ha facilitat, ni tan sols ha merescut cap resposta per part de l’equip de govern”


 

Esquerra Unida d’Alzira lamenta les declaracions del president de la Generalitat en la seua recent visita a la comarca, ja que el Consell encara no sap ni pot concretar quan començarà a saldar-se un deute amb els ajuntaments que no para de créixer. En les subvencions per polítiques socials i d’ocupació de l’exercici 2012, la Generalitat només ha abonat 370.000 euros d’un total de 1.900.000. Des d’EUPV instem a l’Ajuntament que exigisca a la Generalitat solucions immediates, i situe com a prioritari el pagament dels programes de treball i dels serveis públics.

En el darrer mes de maig, en declaracions en la seua visita a la nostra ciutat, el vicepresident del govern de la Generalitat, el Sr. Ciscar, va prometre que el deute de més de 4 milions d’euros amb l’Ajuntament d’Alzira estaria liquidat, almenys bona part, a finals del 2012. Lamentablement, en declaracions d’ahir als mitjans de comunicació del president Fabra ha anunciat que la Generalitat no sap quan ni si podrà pagar el deute amb els ajuntaments, ni tan sols que es puga saldar tot amb el pla de rescat del govern central.

Des d’EU-Alzira lamentem que la Generalitat està situant en una situació límit les polítiques d’ocupació. A hores d’ara el SERVEF (el servei Valencià d’Ocupació) només ha abonat 280.000 euros d’un total de quasi 900.000 dels que havia de finançar a l’Ajuntament (no s’ha pagat res dels programes OPEA o de la contractació dels Agents de Desenvolupament Local).

Per a Ivan Martínez, regidor d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: “A banda d’això, hem de sumar la suspensió enguany dels programes de treball públics que depenien de la Generalitat Valenciana, com el PAMER i l’EMCORP, que eren gestionats pels ajuntaments. El mes greu és que tots aquells diners, avançats pel municipi i que no se sap quan retornaran, podien destinar-se a programes d’ocupació i formació propis.”

La situació respecte a polítiques socials i serveis públics és encara més crítica. Ni un 10% del més del milió d’euros que ha d’aportar la Generalitat ha sigut pagat només en el que portem d’any. A dia de hui es deu sencera l’aportació de les residències (700.000 euros) i més de 200.000 d’altres serveis socials (en acolliment familiar, en drogodependències, etc.). Per un altre costat, tampoc la Conselleria d’Educació ha abonat cap quantitat de distints cursos gestionats per l’Ajuntament.

Al respecte, Martínez recorda que: “EU ha sol·licitat la informació de l’estat detallat d’aquest enorme deute, i l’Ajuntament no ens l’ha facilitat, ni tan sols ha merescut cap resposta per part de l’equip de govern. I això, sense comptar els precs i preguntes del plenari que no han sigut contestats i que s’ha afirmat que serien resposts per escrit.”

Finalment, el regidor d’esquerres conclou que: “des d’EU, instem a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira que aclarisca quins són els veritables terminis i compromisos reals que ha adquirit la Generalitat Valenciana per saldar els deutes pendents en la nostra ciutat, sobretot en allò que deu ser una prioritat: la formació i ocupació pública. Demanem que els ajuntaments exigisquen a la Generalitat el pagament pels serveis que ofereixen, que ha de ser prioritari. I és que s’està posant al límit la situació financera dels ajuntaments. Però el més important és que s’està comprometent la continuïtat de mesures, com ara de treball i de serveis socials, que són més que necessàries per la situació que està patint gran part de la societat alzirenya”.

EU-Alzira

 
 
 
 
 

 

                          

.-000024                             .-000045                                .-000095                                  .-000128               


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 16/10/2012
Si es que aquí el que no suma se sale. Las veces que le he oído decir a Bastidas "Este equipo de Gobierno siempre da la cara", "Defender los derechos de los alzireños..." ¡Ni Juana de Arco! Yo creo que eso de "dar la cara" será porque estos del PP tienen mucha, pero que mucha, mucha cara; para dar y regalar...
Ahora, ante la deuda de la Generalitat, se callan y se XXXXX (pongo las equis para no ser demasiado escatológico); no sé yo si en las farmacias habrá bastantes pañales porque como la Generalitat tampoco les paga, a lo mejor, han agotado las existencias.

"Hem sol·licitat la informació al respecte, i l’Ajuntament no ens l’ha facilitat, ni tan sols ha merescut cap resposta per part de l’equip de govern”.
¿Y esto? ¿Encima ocultando información? ¿A qué tienen miedo? Esto está claro. La Generalitat no pagará, el Ayuntamiento no se atreverá a defender los intereses del pueblo alzireño y, conclusión, en los próximos presupuestos, Lahuerta se pondrá el disfraz de don Cicuta y empezará a recortar en cosas para el pueblo (evidentemente el chófer y coche oficial de la lalcaldesa es intocable). ¡Pero que PPanda!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal