Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 12 de noviembre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Josep Gregori
Ver imágenes de esta noticia
1

 Gregori denuncia que al llarg de 24 anys cap president de la Generalitat i conseller de Cultura han acudit als Premis Literaris Ciutat d’Alzira

“El valencià i la cultura són bens en perill d’extinció”


 

La nit de divendres no sols va ser una nit emotiva per als premiats de la XXIV edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, la velada va estar també repleta de desitjos per a un futur més venturós de cara a la cultura i concretament als llibres.

Josep Gregori, editor de Bromera, va ser un dels més crítics davant del faristol. Els seus atacs més directes anaren a parar als diversos presidents de la Generalitat així com consellers de Cultura, que al llarg dels 24 anys de vida dels premis “no han fet acte de presencia en cap de les edicions”. Va fer una defensa ferma per la llengua valenciana i criticà el retall d’ajudes que pateix el valencià per part de les institucions, aplega inclòs a dir que “el valencià i la cultura són bens en perill d’extinció”.

Tal són les dificultats que està travessant el sector editorial que compara la situació actual amb la Batalla d’Almansa “la situació és menys bèl·lica però igual de destructiva”. Acabà amb una frase per l’esperança “No més si resistim i lluitem podrem guanyar”.

Deixem ara algunes de les frases pronunciades passat divendres per part d’alguns dels guardonats.

Emili Rodríguez Bernabeu, VII Premi de Poesia Ibn Jafadja: “És un llibre màgic, hi ha fins i tot un poema dedicat a la bona sort”.

Joan Borja, XIV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta: “El llibre parla sobre tot i sobre res, parla de la vida”. Com a curiositat assenyalar que és un llibre escrit de principi a fi en una taula de bar, concretament de l’Albir, al costat d’Altea.

Susanna Manrubia guanyadora del XVIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General junt a Damián Zanette va assegurar que lo important de guanyar eixe premi “és transmetre que la ciència també es cultura”.

Per últim, en el document sonor que deixem baix d’estes línies,  les declaracions que feren a El Seis Doble Josep Gregori, editor de Bromera, Josep Antoni Fluixa, director de la Fundació Bromera per al foment de la lectura, Francesc Puigpelat, guanyador del XXIV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i Carlos Correal, regidor de Cultura i representant de l’Ajuntament d’Alzira en absència de l’alcaldessa Elena Bastidas.

Salva Roses

 


Declaracions a El Seis Doble arreplegades

la nit del lliurament dels

Premis Literaris Ciutat d'Alzira

                Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací

 


                           
        .-000153                                       .-000158                                                .-000172                                               .-000133


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSalva Roses (Audionoticias)
CulturaLiteratura

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 12/11/2012
Si como dice Fluixà, el ministro Wert hizo esas declaraciones en las que ponía la cultura como una preocupación ínfima para las personas, nos da una imagen del nivel intelectual y cultural de la derecha en este país ¡Y este es ministro de Cultura! ¡Qué nivel tendrá un concejal! Bueno, quizá por ello lo son.
Vamos a ver Correal ¿cómo dices que "ya estáis preparando a próxima edición de estos premios"? ¿Qué pasa que estás en la cena haciendo números en la servilleta? ¿Pensando ya a quién llevaréis para las conferencias? Disfruta, hombre, disfruta y no trabajes tanto. Es que claro, escucharte de una forma tan meliflua decir esas tonterías pues no te pega. No te preocupes que para el año que viene todo saldrá bien. Espero que disfrutaras de la cena.
Ciudadana - 12/11/2012
Espero que tu también disfrutaras de la cena....
alzireño - 15/11/2012
al menos uno trabaja, a un que sea apuntando en una servilleta, y usted donde trabaja, prensa y divulgación de infamias o por lo contrario trabaja para la izquierda unida. deje de demagogia y que se cree un cultureta despreciando a los demás.

sobre la falsead quiero remarcarle que usted esta en lo mas alto, siempre con tan poca meliflua.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal