Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.892 Fotografías: 108.879 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 14 de noviembre de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Aureliano J. Lairón Pla serà el pregoner de la Setmana Santa 2013 a Alzira

Elaborà l’informe que serví de base perquè es declarara a la Setmana Santa d’Alzira Festa d’Intéres Turistic Nacional


 

És llicenciat en Geografia i Història (especialitat d’Història Medieval) per la Universitat de València, Doctor en Geografia i Història per la mateixa universitat, Arxiver municipal d’Alzira, Cronista Oficial de la ciutat i professor de la Diplomatura de Magisteri en la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (seus d’Alzira i Xàtiva).

És autor de nombrosos articles sobre història, tradicions i costums publicats en periòdics i revistes i, entre altres, dels llibres Alzira. Toponimia. Imágenes y documentos (1985), Señas de identidad. El escudo y la bandera de la ciudad de Alzira (1994), Alzira. Ayer y hoy (en tres volums) (2003, 2005 i 2012), Alzira. Crónica del siglo XX (en set volums) (2002-2008), Documentos de la Pasión. Semana Santa de Alzira (2008), Una aproximación a la historia de Nuestra Señora del Lluch, Patrona de Alzira (2009) i de Riberencs. Hòmens i dones del País del Xùquer (2011) i coautor amb Diego Gómez i Jesús Marrodán de Escola i Municipi. L’ensenyament a Alzira (1700-1812) (1994), amb Salvador Vercher de Guia de l’Arxiu Municipal d’Alzira (1997) i Catàleg de les publicacions periòdiques d’Alzira (1856-1976) (2004), amb Bernat Montagud i Josep Carrillo de Alzira. L’Illa del Xúquer (2005) i amb Pablo García de Alfonso Rovira Marín. Un home de la comunicació (2011) i de Alzira. Crónica del siglo XXI (2001-2006) que vora la llum el pròxim 18 de desembre.

Ha transcrit infinitat de documents i textos de les èpoques medieval i moderna que tenen a vore amb la història del seu poble, els quals s’han vist plasmats en publicacions com ara Las Costumbres del Monasterio de la Murta (1750) (1984), Libre de diverses statuts e ordenacions fets per lo consell de la vila de Algezira (2001), Libro de la vida, martirio y algunos milagros de San Bernardo mártir, natural del territorio de la villa de Alzira de fray Honorato Gilbau (2007) i Obituari del Monestir de Santa Maria de la Murta d’Alzira (1579-1798) (2012).

Ha participat, amb estudis i comunicacions, en diferents jornades, simposis i congressos; ha sigut fundador, coordinador i secretari del consell assessor de la revista d’estudis històrics Al-Gezira i forma part del Secretariat Permanent de l’Assemblea d’Història de la Ribera.

En l’actualitat col·labora amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, forma part de la Comissió de Valoració Documental per als municipis de la Comunitat Valenciana de la Generalitat Valenciana i publica tots els diumenges a l’edició comarcal de la Ribera del diari Levante-EMV una crònica setmanal. És, a més a més, col·laborador habitual del Llibre de les Festes Majors i Patronals de Carcaixent.

L’any 1987 elaborà l’informe que serví de base perquè a l’any següent es declarara a la Setmana Santa d’Alzira Festa d’Intéres Turistic Nacional, distinció que l’any vinent complirà 25 anys. I este mateix any ha emés Informe vinculant a sol·licitud del vicerectorat de Cultura, Igualtat i Planificació de la Universitat de València que ha fet possible la declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial la Tamborada d’Alzira.

Ha sigut pregoner de les Setmanes Santes d’Alberic (2005), Alginet (2011) i Carcaixent (2012) i ha sigut distingit, entre altres entitats i institucions, pels ajuntaments d’Alzira (2002) i Carcaixent (2011) amb els seus respectius escuts d’or.

JHHCC

 
 
 
 
 
 


                          
.-000176                                                                                                                        .-000032 

                           
     .-000170                                                                                                      .-000135

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasSemana Santa

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ADMINISTRADOR - 21/11/2012
EL SEIS DOBLE se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación.
MANUELA - 27/11/2012
Los comentarios deben escribirse en minúsculas. Por favor, vuelve a enviarlo.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal