Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
lunes, 3 de diciembre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Paco Gimeno
Ver imágenes de esta noticia
1

 Entrevista a Paco Gimeno
“Este poble no mereix una alcaldessa del PP, ni el país es mereix un govern del PP, tal i conforme estan les coses”

“Sé en quin món visc i quin és el sistema polític que tenim; com a republicà i comunista em molesta el capitalisme”



Paco Gimeno, ha estat al diari digital El Seis Doble per parlar obertament de tot el que pensa. Ha reconegut que no manar del seu temps el supera un poc. Es defineix com una persona normal i corrent i treballador.

Gimeno és alzireny, està a punt de complir 50 anys i és el nou regidor del Consistori d’Alzira en substitució de Carles Aranda pel Grup Bloc-Compromís.

És llicenciat en Geografia i Història i mestre en el IES l’Estació d’Ontinyent.

Començà molt jove en el món de la política, primerament al PCE veient nàixer EU i actualment militant de La República.

 

Algunes frases de l’entrevista a Paco Gimeno

“En La República volem arribar a la gent del poble d’una manera senzilla per connectar amb gent progressista”.

“Vullc que la gent a la que puga representar respete i agraïsca la meua forma de vestir”.

“Espere ser capaç de demostrar que darrere de l’estètica hi ha una ètica”.

“Què denigra més les institucions, una persona que va la consistori en una samarreta del Che Guevara o Iron Maiden o una persona que acudeix a les institucions i se’n porta tots el diners del contribuent?”.

“Hui s’està veient que els gran events no eren beneficiosos per als valencians, es gastaren molts milions en no res, en coses efímeres”.

“El PP no té ‘Plan B’, poc a poc els vents estan canviant, el ‘Plan B’ seria incrementar l’activitat econòmica, no les polítiques que està aplicant el govern”.

“Reconèixer un ciutadà que ha estat votant al PP durant 20 anys que s’ha equivocat, costa”.

“Les coses que passen a nivell general estan passant també a Alzira, El PAI de SOS és un bluf”.

“Este poble no mereix ni un alcalde ni una alcaldessa del PP, ni el país es mereix un govern del PP, tal i conforme estan les coses”.

“El PP mostra molt poca sensibilitat social”.

 
 

Entrevista a Paco Gimeno

                                                 Locutor: Salva Roses

                Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací

 


                           

 .-000138                                                                                                                        .-000130
                            
 .-000083                                                                                             .-000183
                            
.-000115                                                                                      .-000182

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 03/12/2012
Creo que viniendo de donde vienes, deberias de aceptar los votos del pueblo, si, me refiero a esos votos que tu y el partido que representas nunca habeis tenido.
El pueblo español es mucho mas inteligente que vosotros, prefiere a un Rey como Felipe, educado desde su infancia a servir a España, a relacionarse con los dirigentes de todos los paises, capaz de hablar de tu a tu (y en su lengua) con reyes, presidentes y herederos, que lleva lustros de aprendizaje sustituyendo a su padre y de forma progresiva preparandose para el lugar que mas tarde que pronto ocupara. Que a un presidente de Republica como Aznar o Zapatero, incapaces de hablar con nadie que no sepa español, sin experiencia ni estudios suficientes para desenvolverse con dignidad por los foros internacionales.
Los grandes eventos han servido para posicionar la imagen de marca Valencia, de hecho el turismo en Valencia se ha multiplicado por dos en los ultimos diez años, otra cosa son los chorizos que arrimados a esos eventos han llenado "la saca", pero esos son simples delincuentes cuyos huesos deben descansar en la carcel.
Sobre etica y estetica deberias de leer a Adorno e incluso a Eco, verias la estrecha relacion entre ambas, aunque por lo visto vosotros creeis que las ideas se manifiestan por los trapitos en el vestir, sois de una superficialidad pueril.
Todos los pueblos merecen aquello que votan, lo que no merecen es a los que sin votos y por medio de coaliciones ocultas a los votantes ocupan cargos electos.
Eso te pasa por cambiar de camiseta.
poletas - 03/12/2012
ni alzira ni españa nos merecemos un gobierno como este "ni como otro ".son todos iguales, muchos esfuerzos a la ciudadania , pero ellos seguramente no son " la ciudadania ". son otra casta. ellos esfuerzos ninguno y problemas menos, cada vez mas puestos oficiales y mas sueldos. muy poca vergüenza todos.
Indisnado - 03/12/2012
Lo que de verdad no merecemos es un partido que se compromete más con la derecha que con la izquierda.
No quiero decir más pues me siento defraudado.
Benito - 03/12/2012
Paco, yo, como republicano, me molesta la imagen del rey y todo lo que tenga que ver con él. Yo en mi casa no tengo ni colgado el diploma de estudios. A mí eso de "Juan Carlos I, rey de España y en su nombre el rector...", me toca bastante los coj... Pero no haré ahora un alegato republicano porque no es la noticia y también por aquello de 'injurias a la Corona'. Desde la muerte de su hermano por un accidentado disparo de escopeta hasta Urdangarín daría para mucho.
¿La República tiene sede en Alzira, tenéis algún local de reunión, web o forma de contacto?
Respecto a la estética... hay en Madrid un sastre, un tal José Tomás (nada que ver con el torero) que ha vestido a políticos valencianos... no sé... podrías preguntar por ahí a ver que tal.
Respecto al PP... estos no engañan a nadie, es decir, ya se sabe lo que van a hacer; son malos (de maldad) ¿Acaso alguién pensaba que iban a favorecer a las clases medias-bajas? Seamos sensatos por favor. El otro día una persona me preguntaba, "¿de dónde eres?" yo de dije "de la comunidad donde más políticos corruptos hay" y me contestó "¡anda! eres valenciano". Reconozco que la pista no era muy difícil pero, por desgracia, esa es nuestra tarjeta de presentación en España ¡vergonzoso!
julian - 03/12/2012
Este señor puede explicar la especie de "trampa electoral", por la que se presenta Aranda de cartel electoral y a los dos años deja puesto y sueldo al entrevistado?Gracias
alziro - 03/12/2012
La crisis política está empezando a ser entendida por el Pueblo, que se da cuenta que no importa quien gobierne, no hay nadie capaz de gobernar honradamente ni nadie que suponga una alternativa más honrada que el gobernante. Con la crisis de Poder, se abre el libre juego de fuerzas, del cual solo puede salir victorioso el más capacitado para gobernar.
Pere Peres - 03/12/2012
Benito, Alfons de Borbó no va morir d'un tret d'escopeta sinó de pistola, ho dic sols per matisar i sense voler apuntar (mai millor dit) cap conjetura. El que sí que va estar víctima d'un tret -un altre- d'escopeta va ésser Froilán, nét del rei i fill de la Infanta Helena i ,noséqué Marichalar, que s'hi disparà en un peu participant en una cacera tot i ésser menor d'edat i tenir terminatment prohibit l'ús d'armes de foc. Ja veus: per a que després diguen que la noblesa no és un ofici -o un estat- de risc. Com hi ha món!
Julian: no hi ha cap "trampa electoral" el relleu de regidors en la coal.lició Compromís venia en el programa electoral. L'actual portantveu de la coal.lició al consistori és Diego Gómez i, si no vaig errat, abans que acabe la legislatura Gimeno deixarà el seu lloc a Pep Carreres d'ERPV. Tot un exercici democratic lluny de l'uniformisme caqui característic dels partits majoritaris. Ara les minories tenim veu a les institucions.
Salut.
almogàver - 03/12/2012
Paco, enhorabona, malgrat alguns comentaris, tots reconeixen en tu un aire nou en l'Ajuntament d'Alzira, Falta en fa. Tindre personalitat pròpia en un país on tant es valora el fer el que fan tots és un signe de dignitat i ètica inqüestionable. Per sort hi ha algú que no canvia de jaqueta perquè és veu arrimat al poder. El gestos son també importants i la teua presència manifesta que no cal desfer-se de les idees per participar amb tota l'esquerra en el projecte de millorar èticament el nostre poble. Endavant.
Paco Gimeno - 04/12/2012
Benito, com que preguntes, amb el risc de defraudar-te en la resposta, hauré de respondre't que La República és un partit molt modest. Amb prou feines poguerem complir amb els compromisos econòmics de la campanya electoral, i per tant no podem permetre'ns una seu per reunir-nos. Quant ho fem utilitzem la casa particular d'un company. Tampoc no tenim pàgina web. Ara, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de la Coalició Compromís, i també ens trobaràs a la seu del Bloc o al despatx del grup Municipal. En qualsevol cas, si tens interés i no trobes la forma, pots demanar-li el meu correu a l'administrador del Seis Doble que des d'ara té el meu permís per donar-te'l.
Viejo, veig que en treure'm la samarreta dels Led Zeppelin s'ha acabat el "fair play". No t'agraden els Maiden? Llàstima.
Vaja per davant que sempre acceptaré el veredicte de les urnes. Però això, en democràcia, no m'inhabilita per expressar les meues opinions. Ara, em sembla contradictori que després d'afirmar que el poble espanyol és molt inteligent, li negues de seguida el pa i la sal, en negar-li el dret d'elegir de forma democràtica el cap de l'estat.
Dius que prefereixes una persona preparada per que represente al poble espanyol abans que no Rajoy o Zapatero. Ens has fotut! I jo també ho preferisc! De fet, mai he votat ni un ni l'altre! Però et recorde que Felipe serà Rei d'Espanya no per la seua preparació, sinó per herència. De fet, un Rei amb preparació serà una excepció en la història d'Espanya, i no la regla. Per què doncs, no confies en la inteligència del poble per triar el seu cap d'estat i dones per sentat que si el deixen, escollirà un inútil? Accepta tú també la democràcia i, si tan clar tens que el poble espanyol prefereix Monarquía abans que República, defensa al menys que els poders públics ens ho pregunten quan no ho han fet. I no em val això de que ja triarem quan votarem la Constitució, doncs tothom sap que no hi havia alternativa: Si volíem democràcia ens havíem d'empassar la monarquía. Anava tot en un paquet. I això, t'agrade o no, també és un frau, o un parany, com preferisques.
I quan afirme que el poble espanyol, ara mateix, no mereix els governants que tenim ho faig per què considere que guanyaren les eleccions amb enganys. No pense que els votants siguen poc inteligents, però pot ser en un moment difícil necessitaven un canvi i es deixaren seduïr pels cants de sirenes. Rajoy arribà a la presidència del país prometent que no abarataria l'acomiadament, que baixaria els impostos, que no tocaria la sanitat, ni la educació, ni les polítiques socials, ni les pensions; què tenien un plà econòmic per donar confiança als mercats i per donar ocupació (tres milions i mig de llocs de treball ens va prometer González Pons)..... Això sí és un parany electoral! Però d'això no digueu ni pruna.
I el més miserable és que ara mateix hagen incomplit totes i cadascuna de les seues promeses als espanyols recorrent a l'herència rebuda. Realment, una desviació d'un punt i mig en els comptes de l'estat feien necessaris tants sacrificis? La resposta és òbvia fins i tot per un neòfit en economia: Ens han mentit miserablement. I a més, ara, ens diuen que la culpa la tenim nosaltres, que vivíem per damunt de les nostres possibilitats. Sembla que la xusma (la gente que diu Rajoy) no havia de comprar-se televisors de plasma ni segones residències. On anàvem amb eixes despeses sumptuaries reservades a les classes pudients? El classisme que destil.len és repugnant.
Pense que no t'has molestat en escoltar l'entrevista i t'has deixat guiar per les frases que ha subratllat l'entrevistador: Conec i he llegit Adorno, Horkheimer, Habermass i Eco. I jo mateix m'he referit a la relació entre ètica i estètica. Hauries de ser més acurat abans de fer crítiques sense fonament i acusar-me de superficial.
Tampoc puc acceptar això que dius sobre les coalicions ocultes. A tots els cartells de Compromís apareixen els logotips de totes les formacions polítiques que hi sumem. I ja de passada li conteste també a Julian: Em sembla quan menys demagògic què fileu tan prim amb la meua arribada al consistori i que encara no us haja llegit res sobre el fet que ara mateix tingam un President de la Generalitat no electe, sorgit de la dimissió del seu antecessor. De la mateixa manera que el té la Comunitat Autònoma de Madrid, o el propi Ajuntament de la capital d'Espanya. I tant l'Alcaldessa de Madrid, com els respectius presidents de eixes comunitats autònomes ni tan sols anaven de número dos en les seues llistes respectives. No és això frau electoral també?
Al cap i a la fi, Compromís és una coalició. I a ningú se li escapa el fet que, si tots els partits hem contribuït a incrementar el número de representants al consistori, just i no trampós és que compartim eixa representació institucional. Podrieu haber-li demanat al Bloc que es presentara en solitari. Podria haber-nos castigat l'elector progressista en no voler que el Bloc compartira el seu espai amb partits com el nostre; però el ben cert és que la pujada en vots avala la nostra convicció de que molts alzirenys ens volíen junts. No hi hà frau en això; ara bé, no em sorprén que a tú i a julian vos moleste. Pels comentaris que li he pogut llegir a Julian en aquest mateix mitjà, li podria sugerir una cosa: Si no li agrada veure'ns a les institucions sempre pot pelegrinar al Valle de los Caidos i ressar una novena. Igual funciona!
viejo - 04/12/2012
No, no he escuchado tu entrevista, dedico mi tiempo a cosas mas reconfortantes, si las frases entresacadas no responden al espiritu de la entrevista se lo reclamas al "seisdoble", no a mi.
Si no estas de acuerdo con la Constitucion, intenta cambiarla dentro de la Ley, si no estas de acuerdo con el veredicto de las urnas, intenta cambiar la opinion de los votantes, pero no me vengas con monsergas, ni con demagogia barata.
Si tienes problemas eticos por tu falta de representatividad, los resuelves o dimites, pero no me vengas con rollos macabeos para intentar justificar lo que a todas luces es injustificable desde el punto de vista etico. Hubiese preferido que me citaras aquella frase de Lenin "Hay que ocultar los fines para conseguir los medios"
Por cierto, ¿Los funcionarios que a la vez son concejales, cobran del Ayuntamiento y de la administracion al mismo tiempo?, mas que nada es por saber hasta donde han llegado tus lecturas sobre etica y estetica, saber si se han quedado en las camisetas.
Una cosa si te reconozco, eres el unico politico que contesta en este digital, ejemplo que deberia extenderse a todos estos mamelucos de la politica que vienen a este digital sueltan su rollo y son incapaces de defender sus pauperrimos discursos.
sigue con salud
alzireño - 04/12/2012
Madre mía, una república? estamos acabados, hay que aceptar la mayoría del pueblo y tú dices por el pueblo, tu lo que quieres es chupar del bote.
benito mas me tocan los cojo... gente como usted VIVA ESPAÑA Y VIVA EL REY
Hayack - 04/12/2012
Es decir viejo, que criticas el libro por la portada... Luego no me extraña que patines cuando hablas de que todos son iguales y demás. Y pensar que me parecías alguien más respetable que Martínez, Alziro y compañía...
Paco Gimeno - 04/12/2012
Viejo: "Si no estas de acuerdo con la Constitución, intenta cambiarla dentro de la ley, si no estas de acuerdo con el veredicto de las urnas, intenta cambiar la opinión de los votantes". Pense que és just el que faig. Fins ara, les úniques armes que he emprat son les meues paraules. Res més. O creus que he fet, per canviar les lleis o la opinió dels votants, alguna cosa fora de la legalitat? Ni monsergues ni demagògia.
No tinc cap problema ètic respecte de la meua representativitat; i discrepe amb tú sobre la legitimitat de la meua elecció com a regidor. Considere que La República va ser tan generosa com la resta de formacions que acordarem coaligar-nos, i que el temps de representació institucional que li pertoca al partit que represente es, ni més ni menys, el just. Per tant, restaré Regidor el temps que em correspón; ni un dia més ni un dia menys. Resulta òbvi que puc estar equivocat en aquesta apreciació, i això que a tú no et sembla correcte des del punt de vista ètic a mi sí m'ho sembla (de cap altra manera haguera acceptat aquesta responsabilitat, pots tindre-ho clar). En qualsevol cas, tampoc seria just que em jutjares i condemnares per una acció aïllada que al teu entendre s'hauria d'haber produït d'una altra manera. Tot i això insistisc: encara no t'he llegit demanar eleccions autonòmiques anticipades per tindre ara mateix un President no electe; i no és demagògia.
Respecte als salaris que percebem els regidors de la oposició son públics. I tenim una Llei d'Incompatibilitats que especifica quan es poden compatibilitzar dues feines i quan no. Si no t'agrada eixa llei ja saps, aplica't el conte. Mentretant jo tractaré de guanyar-me honestament, intercanviant treball per salari, com sempre he fet, allò em paguen. Et puc assegurar que de moment puc dormir ben tranquil.
En qualsevol cas, permet que t'ho diga amb apreci i sense voler ser irrespetuós, em sorprén tanta preocupació amb els diners públics quant prové d'algú que no va tindre cap problema ètic en aprofitar-se d'un privilegi i jubilar-se abans d'hora.
Finalment viejo, respondre als comentaristes per supost. Cap problema. Això sí, tampoc estic disposat a mantindre discussions bizantines que no duuen enlloc, ni pense respondre a provocacions, bobades i comentaris irrespetuosos o insultants. Tinc, jo també, coses més importants a fer (i conste que no ho dic per tú, al menys no de moment).
Benito - 04/12/2012
Gracias por contestar Paco.
Alzireño, pues debes estar castrado o como mucho ser monórquido porque, sinceramente, no creo que puedas presumir de ello.
viejo - 04/12/2012
Hayack
Ese libro ya hace tiempo que lo tenia leido.
Por lo visto estas "a xoca", esperando cualquier motivo por infimo que sea para sacar la cabeza, esa misma que escondes cuando se te habla de los dineros de los concejales y de sus asesores, vamos chico no hagas que pierda el aprecio que te tengo.
viejo - 04/12/2012
Paco
Cuando hablo de demagogia, solo te estoy pidiendo que recuerdes el periodo constituyente. Como el 95% de los representantes del pueblo español votaron a favor de esta Constitucion, con la sola abstencion de la extrema derecha y dos votos en contra.
Felipe no sera solo rey por ser hijo de su padre, lo sera por mandato constitucional, ¿o es que lo has olvidado?.
Cuando increpe a la alcaldesa porque un funcionario habia domiciliado a una empresa en su vivienda para poder acceder a las obras del Plan E, ella me contesto que era legal, a lo que yo le replique, "sera legal pero es inmoral"
Me pareces un tipo honesto, pero sabes que no solo basta con parecerlo, hay que demostrarlo dia a dia, por ese motivo te pido que nos digas cual es el sueldo real de un concejal, ¿cuanto cobran por todos los conceptos por los que se cobran?, ¿si en el caso de los funcionarios te parece inmoral cobrar dos sueldos de la administracion?, como en el caso de la alcaldesa, ya se que es legal, te pregunto si crees que es inmoral.
Te lo pregunto a ti, porque parece ser que eres el unico capaz de responder honestamente, al menos a si lo creo.
Saludos.
Hayack - 04/12/2012
Lo cierto es que si que te he contestado al respecto del sueldo de los concejales en otros comentarios... ¿No me has leído? ¿O no lo recuerdas? Me ahorraré el chiste fácil viejo.
Lo cierto es que tenía cosas que comentar.... y algunas cosas del discurso de Paco me gustan, otras no. Pero eso es algo que prefiero comentarselo cuando nos tomemos esa cerveza que tenemos pendiente y no por estos lares, donde ya me aburre escribir.
Paco Gimeno - 04/12/2012
Viejo:
Per parts: Sobre el període constituent recorde el consens que va conduïr a la redacció de la Constitució. Recorde que tots els partits democràtics amb representació la votaren favorablement (excepte, ho has oblidat, alguns partits nacionalistes). Però entendràs que alguns d'eixos partits, com el PCE, que al seu ADN no son capaços d'incorporar la institució de la monarquia, ho feren per què entenien, encertadament o no, que en eixe moment era necessari donar un pas endavant per garantir una democràcia que encara estava per construïr i consolidar. Molts republicans votaren a favor de la Constitució, tot i que segurament hagueren preferit una altra més avançada. No crec que deixaren de ser republicans en eixe mateix moment i ara mateix jo no m'atreviria a afirmar, com tú has fet, que la majoria del poble es sent monàrquic. Massa vegades he escoltat en boca d'intel.lectuals de tota mena això de "el poble espanyol no és monàrquic, sinó Juancarlista". Alguns, com Benito o jo mateix, ni tan sols això.
Respecte dels sous, entendràs que no et diga quan cobren els demés. En primer lloc per què no tinc les dades davant i no ho recorde de memòria. Ni tan sols et puc dir ara mateix quan cobre jo exàctament, doncs no tinc encara a les mans cap nòmina. I en segón lloc per què no pense que siga elegant. Tinc entés que son públics i qualsevol ciutadà pot consultar-ho o demanar-ho.
Ara, cap problema en dir-te, aproximadament, el que em van a pagar a mi. És una quantitat fixa, que no varia en cap cas, es convoque un plenari ordinari o algún d'extraordinari, ni tampoc afecta al numero de Comissions Informatives a les que puga assistir, ni a cap altre òrgan de representació del que forme part (Consell de Medi Ambient, Econòmic i Social, Comissió Negociadora, Policia Local, etc) ni al numero de reunions que es puguen realitzar mensualment de qualsevol d'aquests òrgans. Aquesta quantitat ronda els cinq-cents euros bruts al mes, quedant aproximàdament uns quatre cents noranta euros nets.
Sobre la moralitat o no de cobrar dos salaris et plantege un dubte: Per què creus que és inmoral cobrar dos sous, quan algú treballa a l'administració, i no ho és quan treballa a l'empresa privada? Al cap i a la fi es tracta de dues feines, i per tant dos salaris. És més ètic que Rajoy, per exemple, cobre com a President del Govern i con a President del PP? Sense nomenar que segueix cobrant per la seua plaça de Registrador, a la que no acudeix des de fa més de vint anys!
En qualsevol cas, cap problema en mullar-me: Pense que si, que és inmoral cobrar dos sous. Si haguera de fer jo les lleis incrementaria els supòsits d'incompatibilitat que ara mateix contempla la llei. De fet, encara que pels comentaris que solen escriure per ací sembla que hi hà qui no vol saber-ho, el nostre Grup Municipal ja va proposar als presupostos del 2012 una reduccio molt sustancial dels salaris que cobren Regidors i càrrecs de lliure designació, a més de suprimir algúns d'aquests darrers. Finalment es va acordar una reducció del 10%, lluny de la nostra proposta, i cap reducció del personal de confiança. No governem nosaltres viejo, i per tant no decidim. Però seguirem proposant reduccions dels salaris als presupostos de l'any que vé.
Una altra cosa és que puc fer jo individualment davant això que pense és inmoral. Et puc assegurar que els tres regidors de Compromís destinem una bona part del "sueldazo" que insinuen alguns que cobrem, al servei de causes justes (al menys per a nosaltres). Reservant-nos bàsicament allò indispensable per què a l'hora de cumplir les nostres obligacions fiscals, no ens reulte gravós tampoc. Supose que això sí ho entendràs com a lògic. Ara, que vols que et diga? També t'ho pots creure o no!
Finalment, també et diré que jo no pense que la activitat política a les institucions haja de ser altruïsta. Si en aquest país, amb polítics ben pagats, la corrupció arriba a avergonyir les persones decents.... que no passaria si no cobraren un sou? A més, plantejar-ho així limitaria l'exercici de la política a aquells que s'ho poden permetre per què poden viure de renda. No pense que siga positiu això. La remuneració als polítics va ser una conquesta dels partits obrers, per poder gaudir de representants a les institucions. Una altra cosa és què els sous se'ls pose cadascú, i que alcaldes de ciutats cobren més que Presidents de Comunitats Autònomes o que el propi President de l'estat. Els salaris dels polítics, així com les dietes, compensacions o fins i tot regals, etc, hauríen d'estar regulats per llei i hauríen de ser proporcionats a la feina que realitzen. Això però, ja és una altra qüestió.
viejo - 05/12/2012
Al menos eres el unico que de momento me ha reconocido que es inmoral cobrar dos sueldos de la administracion, pero convendras conmigo en que tiene facil solucion renuncia a tu sueldo de concejal y dejaras de tener problemas morales y fiscales.
Y te lo digo a ti, porque creo que cuando se llega a un ayuntamiento queriendo ser referente moral, lo primero es predicar con el ejemplo. Recuerda las batallas dialecticas y fisicas entre donatistas y los partidarios de San Agustin, "los obispos cristianos no deben decir que son referentes morales, los obispos deben de demostrar cada dia que son de moralidad intachable".
Como ya le dije a un tal Hayack, "no quiero que ningun politico PIERDA dinero por ser concejal, lo que quiero es que ningun politico GANE dinero por ser concejal". Con esos 500 euros al mes, hay familias que podrian sobrevivir, mientras que para ti solo significan un sobresueldo.
En cuanto al periodo constituyente, cada linea y cada articulo fue consensuado por todos los integrantes de la camara de representantes, y que fue aprobada por la inmensa mayoria con solo dos votos en contra, te recuerdo que una Constitucion no se redacta para cuatro dias, y mucho menos en esta España tan poco acostumbrada a la democracia, aunque me felicito por saber que gracias a esta Constitucion podeis estar contra ella y ejercer vuestra libertad.
Paco Gimeno - 05/12/2012
Viejo, en el mateix comentari t'he dit que pense que cobrar dos sous (siguen públics o privats), i més tal i com estàn les coses, em sembla una inmoralitat. Però també t'he escrit què pense que qualsevol treballador ha de rebre una compensació econòmica pel seu treball, i què les activitats polítiques han d'estar remunerades, això sí, proporcionalment al treball i la responsabilitat que es realitza o es té. Així, podriem dir que es planteja un dilema moral (que també existeixen). Una altra cosa seria que algú cobrara de dos llocs, però només treballara en un d'ells. Per exemple, Rajoy cobra com enregistrador de la propietat, però no exerceix; o Camps, que cobra dos sous (com a Diputat en Corts i com a membre del Consell Consultiu), i es dedica a fer conferències (cobrant-les també) sense passar-se des de fa mesos per cap institució que li paga. Ahí no hi ha dilema moral: Queda clar com son els qui no tenen cap vergonya en parar la ma i omplir-se les butxaques amb els diners públics.
O les prebendes i privilegis que tenen molts polítics, fins i tot quan han deixat de ser-ho. Això cal suprimir-ho de forma inmediata.
Ara bé, en el cas d'un polític que tracta de guanyar-se honestament allò que es decideix com a justa compensació per la seua dedicació, però que no vol deixar la seua professió habitual i dedicar-se en exclussiva a la política, trobe que no hi ha només una alternativa, com tú assenyales (renunciar a un sou que hom s'ha guanyat honestament), sinó varies:
Pot ser allò adeqüat no seria renunciar al sou, sinó a gaudir de dos treballs a l'hora (al menys en un país amb cinq milions d'aturats), al cap i a la fi, ser regidor no es obligat; però jo no entenc l'exercici de la política (institucional) com una forma de vida o una professió, sinó com una responsabilitat, sempre acotada necessàriament en el temps.
Pot ser també el que tú recomanes, renunciar al sou institucional. Ja veus tú, no solament podria sobreviure una família amb eixe sobresou meu, sinó que alguns Diputats del PP, o el propi President del Govern, han dit aquests dies que podrien anar-se'n de vacances al Carib, comprar-se televisors de plasma o fins i tot gaudir d'una segona residència (jo ja estic fent numeros per fer totes tres coses, jejejej). La qüestió és que la meua renúncia no serviria per que l'Ajuntament alleugerira les penúries econòmiques de cap família, sinó que tal i com estàn les coses.... com per deixar uns diners què tractaré de guanyar-me honestament en segons quines mans!
I ahí entra la tercera possibilitat (pot ser hi hagen més però ara mateix no se m'ocorreixen): Decidir jo quines causes vull recolçar econòmicament amb eixos ingressos i tornar-li a la societat allò que m'ha vingut de forma extraordinaria per compensar una dedicació que, des de fa trenta anys, vinc exercint de forma altruïsta.
Podràs compartir-ho o no, però hauràs de reconèixer què no m'he convertit en "uno més", mentre siga capaç d'entendre-ho així.
Supose que saps perfèctament com de democràtics eren els donatistes a l'hora de defensar les seues idees, i quina coherència eren capaços d'exhibir els partidaris de Sant Agustí, començant pel propi sant. Francament, pense que, de moment, i sense voler pecar d'atreviment, encara els guanye amb integritat.
Bé viejo, he contestat, pense, les qüestions que em planteges, de la manera més clara què soc capaç. Com que ningú és perfecte, espere que entengues que moltes vegades, tant jo com els meus companys, ens equivocarem al pendre decissions; però també espere que sigues capaç de veure que actuem amb la millor de les voluntats a l'hora de fer propostes i actuar per millorar el món, i la qualitat de vida dels qui l'habiten, que hem heretat dels nostres avantpassats. Ara, també t'he dit abans que no voldria encetar per ací discussions bizantines, així que et propossaré una cosa, tot i a risc que et semble agossarada: Tú saps qui soc jo (se'm reconeix per les samarretes, jejejejej ), però jo no sé qui ets tú; així que si et decideixes, em pots parar pel carrer qualsevol dia i amb molt de gust discutiré amb tú de qualsevol cosa que se t'ocorrega. Això sí, amb un cafenet pel mig que ajuda a la distensió. Tú mateix.
viejo - 06/12/2012
Ya eres el tercer concejal que me invita a discutir sobre el dinero publico ante un cafe ( por mi parte solo gin tonic, el cafe me lo tiene prohibido el medico), entiendo que el destino de los dineros publicos es bueno discutirlo en publico.
Crees que es inmoral cobrar dos sueldos de la administracion y dedicas un sin fin de parrafos para intentar justificarte a ti mismo por cobrarlos, en eso no eres como los demas, al menos tienes el dilema moral, aunque cuando intentas justificarlo con aquello de "ellos mas" te conviertes en uno mas de "ellos". Los ciudadanos no entendemos de dilemas morales o frustaciones personales, solo vemos a un concejal con camisetas variadas que como los demas tiende la mano a final de mes.
Si observas comprobaras que aqui solo escriben con foto y sin pseudonimo aquellos que desean promocionarse asi mismos o a sus productos, como no es mi caso, prefiero permanecer en el anonimato, no tengo nada que vender y pocos deseos de promocionarme, es la unica forma de poder expresarme en completa libertad y despues salir a la calle tranquilamente sin miedo a ningun improperio ni a que mis expedientes administrativos se paralicen o duerman en el cajon de los olvidos.
Sigue con salud.
Benito - 06/12/2012
Viejo creo que te contradices, dices que: "Aqui solo escriben con foto y sin pseudonimo aquellos que desean promocionarse asi mismos o a sus productos". Es decir, Gimeno pone su nombre y su cara a sus escritos y encima contesta a los comentarios, ya sean a favor o en contra, de hecho es el único que lo hace; por lo tanto entiendo que para ti eso es promocionarse.
Unos comentarios antes dices que: "Una cosa si te reconozco, eres el unico politico que contesta en este digital, ejemplo que deberia extenderse a todos estos mamelucos de la politica que vienen a este digital sueltan su rollo y son incapaces de defender sus pauperrimos discursos".
Es decir, si responde a los comentarios con su nombre se está promocionando, si no contesta a los comentarios ni defiende sus artículos es un mameluco, ¿en qué quedamos?
Paco Gimeno - 06/12/2012
Viejo: Al final acabaràs aconseguint el que sembles perseguir..... Que deixe de contestar "ad infinitum" per tindre alguna cosa més que recriminar-me.
No t'he proposat que et dones a conèixer per discutir dels diners públics, sinó de qualsevol cosa que desitges. I per supost que tot allò relacionat amb els diners públics ha de discutir-se de forma transparent i públicament, però als llocs adeqüats. Açò de que em malinterpretes ja va convertint-se en costum, i malgrat el meu empecinament en creure en la bonhomia aliena, hauré de pensar que només busques trobar-li tres peus al gat per deixar-me en evidència.
De fet, m'ofén, he de dir-tho així viejo, que penses que donant-te a conèixer (al menys amb mi) ja no podràs eixir al carrer sense por; o què insinues que, sabent qui eres, acabaré utilitzant un poder o una influència que no tinc per prevaricar amb algún expedient teu. M'ofén que penses això de mi viejo, tot i que eres molt lliure d'ofendre.
Una altra malinterpretació què també hauréd'aclarir-te (tot i que comence a sospitar que no vas a accepar cap aclariment al respecte) és el tema del sou. Viejo, jo no dedique un "sin fin de párrafos para intentar justificarme y cobrarlos". Al contrari: T'he deixat ben claret que HE RENUNCIAT AL MEU SOU; tant jo com els meus companys de coalició, però no de la manera que tú exigixes. Els paràgrafs son per mostrar-te que, com escriuria Ortega i Gasset, a l'hora d'elegir sempre se'ns presenten varies alternatives. Em permetràs que trie jo la que considere més adequada i que, donat que pense que m'he guanyat honestament el dret d'escollir, faça arribar eixos diners a qui considere convenient. A la causa, o causes, que considere més justes. Podràs estar d'acord o no, però no tens cap dret a tergiversar les meues paraules per, acte seguit, arribar a les conclussions que et done la gana.
Respecte l'anonimat viejo, i la crítica; ja t'ho he dit abans. Però la mentida o la difamació interessada, quan es fan aprofitant l'anonimat, retraten a qui les fa. A partir d'ahí, si vols, intenta seguir donant lliçons d'ètica, o d'estètica, a qui vullga creure que pots donar-les. Jo a partir d'ara faré el que t'he dit: Respondre sí, però entrar en discussions inacabables i esterils, o en respondre a bobades, a insults, o simplement, tractar de defensar la meua innocència sense ser culpable de res, símplement per què hi existeixen persones que no tenen coses millors a fer en la vida que sembrar insidies i propalar infundis; a això jo ja no jugue.
viejo - 07/12/2012
Asi es Benito, solo tienes que ver quienes escriben con nombre y foto e intentar adivinar el porque lo hacen, veras como es simple y llanamente un acto de promocion publica. Necesitan la foto para ser conocidos y reconocidos, para que se reconozca en ellos el producto que nos quieren vender. Los hay de todo tipo desde la promocion politica a la social, economica o cultural. En fin, desean vender un producto y lo publicitan de la mejor manera posible.
Otra cosa muy distinta son los comentarios (casi siempre de personas anonimas), en eso si que alabo la integridad de Paco, responde a los comentarios que le son adversos e incluso intenta hacerlo de forma razonada.
viejo - 07/12/2012
Tengo que dejar claro que no espero ninguna represalia por parte de ninguna persona decente en el caso de darme a conocer, pero convendras conmigo que en este digital no faltan los energumenos que estarian dispuestos a ello, al menos amenazan con hacerlo. En cuanto a las "perdidas" de expedientes administrativos, las he tenido y no me gustaria que se volvieran a producir.
Como militante de izquierdas sabes tan bien como yo, distinguir entre justicia y caridad, un acto de justicia es renunciar a un dinero que viene de los impuestos de los alcireños para que sea devuelto al erario publico y que sean las fuerzas elegidas democraticamente las que los redistribuyan entre los ciudadanos. Mientras que caridad es dar tu dinero a quien tu crees que lo necesita.
Si realmente crees que esto se trata de una discusion bizantina, no tengo ningun inconveniente en dejarla, pero al menos deberias de abstenerte de hablar de injurias o de infundios, cuando aqui solo se ha hablado del dinero de los contribuyentes, de los sueldos de los concejales y de las consideraciones morales de cada cual al recibir la nomina mensual.
Paco Gimeno - 07/12/2012
Conec la diferència entre caritat i solidaritat viejo. I conec, estic segur que tú també, la diferència entre democràcia i apariència democràtica. Lamentablement, els nivells de corrupció als que malhauràdament ens venim acostumant ratllen, quan no superen, els límits de la decència. La voluntat popular expressada a les urnes desapareix darrere la voluntat de dirigents aliens al nostre poble com la Merkel o Draghi, quan no dirèctament sota entelèquies sense cara com els famosos "mercats". No viejo, no confie en que els nostres dirigents polítics atenguen allò important i necessari: Quan no desapareixen els diners públics en segons quines butxaques, van a parar dirèctament a mans de banquers i especuladors. Ja t'ho he dit abans, actuaré sempre segons allò que em dicte la meua conciència, encara que puga estar errat (i si algú em fa veure l'errada no se'm cauran els anells en rectificar i demanar disculpes); així que eixos diners que honestament intercanvie pel meu treball a l'oposició, no serviran per reomplir els forats deixats per Bankies o CAMs diverses, no serviràn per finalitats espúries mentre retallen drets bàsics a estudiants, malalts i dependents. Et podrà semblar demagògic o altres coses; ho accepte i carregaré amb les conseqüències de les meues decissions. Però els donaré l'ús que decidisca.
Pel demés, quan parlava d'injuries, bobades, insults, etc. parlava en general, i no d'aquest intercanvi d'opinions particular amb tú. Això sí, espere que entengues que en posteriors discussions que pugam tindre (a les que sempre et respondré encantat), tampoc em dedique a respondre cada comentari que se'm faça fins arribar gairebé a l'infinit! En algún moment, algú dels dos haurà de cansar-se! jejejejej Per això et proposava poder fer-ho personalment, res més. No se si et valdrà d'alguna cosa, però si algún dia et decidires, tens la meua paraula què no et treuré de l'anonimat, i amb molt de gust podrem intercanviar idees, propostes i el que siga sense necessitat d'aborrir tothom per ací.
Tampoc voldria acomiadar-me d'aquesta línia de debat amb tú sense deixar de matissar-te una darrera cosa: Has insistit en el fet que molts dels qui apareixen als mitjans de comunicació amb cara, noms i cognoms ho fan per promocionar-se políticament, o econòmicament. Vull fer-te notar que alguns, i jo entre d'ells, donem cara i nom a algunes opinions o notícies, però que quan ho fem no solament actuem a títol personal, sinó que representem unes idees o a altres persones. Al menys al meu cas soc plenament conscient d'això, i més enllà de la meua promoció política personal (temps tindras d'adonar-te que té data de caducitat), aprofite la meua condició de representant del meu partit a l'Ajuntament i, per tant, l'atenció mediàtica que se'm dispensa, per promocionar i difondre, no la meua persona sinó aquelles idees que represente. No busques sempre intencions espúries o poc honorables. Encara que et coste d'entendre, hi ha persones decents, fins i tot al món de la política.
viejo - 08/12/2012
Creo que llegado el momento del epilogo, seria bueno intentar hacer una breve semblanza del personaje entrevistado:
"Utiliza la estetica como signo de identidad, se siente molesto por cobrar dos sueldos de la administracion pero prefiere administrarlos el mismo que unos politicos en los que desconfia, es un antisistema integrado hasta la medula en el sistema, es contrario a los "mercados" pero acepta que sus socios de coalicion ( a el no lo vi) asistan al canape inaugural de un edificio costeado por los mercados a los que habra que devolver el dinero prestado y los cien mil euros anuales de intereses, tiene un sentido etico de la politica como servicio a la sociedad, en fin, un personaje con todas las contradicciones propias de las personas que han bebido de diferentes fuentes culturales".
Hasta otra.
Ciudadana - 08/12/2012
Pero es que ante semejante estupidez de Benito tengo que decirlo.¿ Porque no pones tu nombre real?....¿ O es que crees que no sabemos quien eres?.... Baja de la "Parraaaaaaaaaa"

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal