--> Compromís per Alzira sol•licita el rebuig del PAI de La Garrofera per la liquidació per insolvència de l'agent urbanitzador - elseisdoble.com


Martes, 4 de agosto de 2020 Edición diaria nº 4.869 Año: 14 Noticias: 36.699 Fotografías: 96.451 Comentarios de usuarios: 112.280
EL SEIS DOBLE
jueves, 4 de abril de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 Compromís per Alzira sol•licita el rebuig del PAI de La Garrofera per la liquidació per insolvència de l'agent urbanitzador

Aranda: “Bastidas ha d'actuar immediatament i deixar fora aquest projecte per ser inviable econòmica i socialment”


 f#loreadecor20130325

Si en les mes de desembre del 2006, en ple boom immobiliari l'equip de govern va aprovar amb caràcter provisional aquest projecte, avui no té cap sentit que el mateix siga inclòs en la nou PGOU i així ho entén la pròpia Conselleria d'Infraestructures en els seus informes sobre l'impacte mediambiental.

 

Un PAI relacionat amb el València CF

Aquest PAI de La Garrofera que es va presentar i tramitar de manera molt ràpida l'any 2006, té un origen molt poc clar, en vincular-se amb els terrenys forestals que va comprar Paco Roig en la Casella i que van provocar, en el seu moment, un fort rebuig dels veïns d'Alzira. A més va donar eixida a un acord celebrat al despatx del llavors conseller de Territori D. Rafael Blasco junt amb Paco Roig i Juan Soler que va fer possible el canvi de president del València Club de Futbol a la figura d'aquest últim, que va comprar les accions que tenia Roig.

Una negociació així de caràcter empresarial en l'àmbit del futbol no té cap sentit i resulta fins i tot esperpèntica, per la qual cosa Bastidas ha d'actuar immediatament i deixar fora aquest projecte per ser inviable econòmica i socialment, com ho demostra l'actual situació de greu crisi econòmica basada en el foment de la construcció i la requalificació massiva de terrenys rústics.

 

Les Bases Particulars i la LUV són de compliment obligatori

El DOGV de 4 d'agost del 2006 publicava les bases particulars que servien de suport jurídic a aquest Pla Parcial de Millora. La norma clarament especifica que és causa de resolució del conveni amb l'agent urbanitzador que ell mateix es declare insolvent. Amb data 14 de març del 2013, el BOE ha publicat la resolució del Jutjat Mercantil de València decretant la liquidació de la societat Urbanitzadora Cuatre Carreres i el nomenament d'una administració concursal per a procedir a la venda dels actius que l'esmentada empresa puga tenir.

 

Insolvència econòmica de l'agent urbanitzador

Fa uns anys, el BLOC ja advertia de la greu situació econòmica d'aquesta urbanitzadora que formava part de la Caixa Castella la Manxa. Ara, la dita entitat financera ha desaparegut i actualment és propietat del FROB,és de dir, de l'Estat. No hi ha raó per a mantenir aquesta actuació basada en l'especulació por l'augment de valor dels terrenys rústics en aquest paratge del nostre terme municipal perquè és evident que en molts anys no es van a donar les condicions per a poder dur a terme la construcció de més de 3.000 habitatges i un camp de golf com estava previst.

 
Solució al nou Pla General i a l'Hort de Redal

Carles Aranda, responsable de política municipal de Compromís per Alzira manifesta que “no podríem entendre que Bastidas es negue a aplicar la Llei en aquest tema tan important, perquè la supressió d'aquest macroprojecte junt amb la desaparició dels PAÍS prevists en la Barraca enfront del monestir d'Aigues Vives, farà molt més senzilla la tramitació i aprovació del nou Pla General d'Alzira”.   Aranda afegeix que “l’aprovació del nou PGOU incorpore una eixida a l'actual situació de l'Hort de Redal que, recordem, suposa pagar més de 12 milions d'euros als propietaris per uns terrenys que tenen la qualificació de rústics actualment, i que hauran de ser objecte en la nou Pla d'un nou destí: comercial, dotacional o esportiu”.

Cal recordar, que en l'últim ple de desembre 2012 es va acordar precisament resoldre el contracte que tenia l'Ajuntament d'Alzira amb l'empresa seleccionada per a executar els treballs d'elaboració del nou PGOU precisament pel mateix motiu que afecta la urbanitzadora Cuatre Carreres, la insolvència econòmica i la seua liquidació.

El compromís de Bastidas manifestat públicament va ser continuar amb els treballs del nou Pla General amb els funcionaris de l'Ajuntament, posant en marxa, l'oficina del Pla General, com al seu dia va fer el regidor de la UPV Antonio Murillo. Tot i això, recentment ha contractat amb una empresa externa d'arquitectura Estudi Tama SL per un import de 18.000 €, més IVA, l'elaboració d'informes per a justificar la suficiència de recursos hídrics i de la pèrdua de valor dels terrenys requalificats pel Pla i altres temes per a millorar l'informe de Sostenibilitat Ambiental per a complir als requeriments de la Conselleria i que són molt crítics amb el model expansiu previst per l'alcaldessa i del Partit Popular en el seu projecte de Pla General, totalment contraris a la realitat econòmica i urbanística actual i de futur.

 
Moció de Compromís per Alzira per a rebutjar el PAI de La GARROFERA

Per tot això, des de Compromís per Alzira anuncien la presentació d’una moció per a la seua discussió en el Ple de l'Ajuntament perquè consideren que els criteris tècnics han de ser els mateixos que s'han tingut en compte en situacions semblants a saber: Acordar la resolució del PAI en la seua totalitat i deixar sense efecte l'aprovació provisional aprovada l'any 2006 per part de Bastidas i el PP.

 Fotos: Hayack (El Seis Doble)

Text basat en la roda de premsa d'este matí i en una nota remesa per Compromís per Alzira.

 
 

Document sonor

Declaracions de Carles Aranda

Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací

 


         
                  

                .-000025                            .-000165                  .-000144              .-000146

                             
  .-000141                                            .-000143          .-000103                                        .-000186                                  


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿Qué abunda en el desierto? Arena, agua, gas o árboles
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.