Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
jueves, 3 de octubre de 2013
Clic en la foto para ampliar

Joan Antoni Baiona y José Ignacio Wert - Foto: Zimbio
Ver imágenes de esta noticia
1

 Al ministre Wert li encanta el cinema?

Sixto Ferrero | L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica



.-000196
.-000202

L’honorabilíssim ministre d’Educació, Cultura i Esport, don José Ignacio Wert deu estar fart que l’escridassen, li xiulen i el bandegen. Deu estar tan fart i angoixat que l’última ocurrència que ha tingut és la fugida cap endavant. Fa uns dies a Sant Sebastià, durant el festival de cinema que en aquella bellíssima ciutat se celebra anualment, el ministre Wert hi va assistir a la seua clausura. Va fer entrega, després d’haver rebut el rutinari bany de xiulets i crítiques, del premi Nacional de Cinematografia. Aquest havia recaigut sobre el cineasta català Joan Antoni Baiona, qui no desaprofità l’ocasió per a donar-li uns tocs d’atenció, al ministre, mentre feia el seu discurs d’agraïments.

No sé si ja ho duia premeditat, o fruit de l’escalfor de les orelles que deu produir tanta queixa, va fer les seues sorprenents declaracions. Va afirmar que el govern introduirà una nova assignatura en el currículum d’ensenyament de secundària i batxiller. La nova matèria té per nom: “Cultura artística, visual i audiovisual”. Quasi res, que fins i tot impressiona, i si a més a més s’imparteix en anglès encara impressionarà més (ho propose, que la facen en anglès, alemany i xinès, les llengües del futur, cada 20 minuts cal que el professor canvie de llengua per tal de propiciar l’estimat plurilingüisme valencià)

Com sempre, les coses en aquest país es fan així: tu crides, jo cride més. Estic segur que cap docent ha opinat sobre la nova ocurrència, ni tan sols s’ho hauran plantejat de preguntar a algun docent que passés per allí; a prop del ministeri, per casualitat, per tal de fer un tanteig i veure que viabilitat té l’ocurrència del senyor i honorabilíssim ministre José Ignacio.

Els problemes són diversos. Quina periodicitat tindrà?, en quins cursos s’impartirà?, qui la impartirà (directors de Hollywood, Bollywood, espanyols, Berlanga, Ozores, Segura... Qui! Senyor ministre? Qui?) quines assignatures eliminarà?, o quines retallarà?, o es planteja augmentar l’horari lectiu?

I més, i molts més problemes pedagògics que presenta la proposta ministerial. I com deia, el problema comença a ser intrínsec del ministeri, per què és impossible que allà dins hi haja tanta incompetència junta i reunida. Deu ser, que una vegada entres a l’edifici una àuria de mediocritat s’apodera dels cervells. Altra opció? Estic esperant-les.

I jo em pregunte si el ministre (crec que hauria de ser una obligació, en fi...) s’ha llegit els currículums de les assignatures d’audiovisual i plàstica, de música, de llengües, d’informàtica, de tecnologia (per citar-ne les més directes) d’educació secundària? Ha sentit parlar del treball interdisciplinari entre matèries? De competències bàsiques (d’educació)? Em centre en l’assignatura de música (m’és més propera). És tan fàcil veure com dins del currículum de l’assignatura (de música) és veu clarament que cal treballar, la música en el cinema, la BSO, compositors i cineastes, manipulació de formats audiovisuals, la publicitat i la música, la música i la informàtica, música i Internet,... Això només, des de la matèria de música. La mateixa vinculació o aproximació faran des d’audiovisual i plàstica, des de tecnologia o des d’informàtica. Cal una assignatura de cine? Sí, per que no? Però cal no eliminar, rebaixar, fustigar, vilipendiar i altres càstigs a assignatures que ja amb dificultats poden treballar un currículum llarguíssim amb poques hores setmanals (parle de música, audiovisual i plàstica, tecnologia, informàtica,...) amb pocs recursos i de vegades en condicions d’indiferència i injustícia envers altres matèries.

Bé, deixem-ho córrer. Al ministre li encanta el cinema i com ell mateix ha dit, és ministre perquè el president del govern l’ha designat ministre. Cadascú sap qui designa, o com diu la dita: cadascú que carregue el seu mort. Ara bé, només espere que d’ací uns dies no troben un nou home del paleolític a Altamira, o descobrisquen un forat subaquàtic o vaja a una correguda de bous, perquè si li criden, li xiulen o li calfen les orelles, proposarà una assignatura d’antropologia i arqueologia, altra d’espeleologia i altra de torero. Jo, ho veig a venir.

Sixto Ferrero

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.



                          
.-000155                                                                                                                    .-000168

                           
 .-000170                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000157


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

És o no? - 03/10/2013
Autèntic com fulla verda:
aquest nefast ministre,
que és personatge sinistre,
on clava la mà trau merda.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal