Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 25 de octubre de 2013
Clic en la foto para ampliar

Carles Alberola
Ver imágenes de esta noticia
1

 Carles Alberola guanya el VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira amb la comèdia M’esperaràs?

Manuel Molins és finalista amb Déus, treballs i dies


 

.-000203
.-000207

M’esperaràs?, de Carles Alberola, és l’obra guardonada amb el VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, convocat per l’Ajuntament d’Alzira i dotat amb 6.000 €. En aquesta edició, el jurat –format per Salvador Bataller, José Antonio Martínez, Josep Palomero, Jordi Verdú i el regidor de Cultura Carlos Correal, que l’ha presidit– ha escollit per unanimitat l’obra M’esperaràs? entre les 46 obres presentades –una de les convocatòries amb més originals presentats a concurs en aquesta modalitat–, destacant «l’enginy dels diàlegs d’aquesta comèdia d’embolics sentimentals».

A més, en una convocatòria marcada per l’excel·lent qualitat dels originals presentats, el jurat va decidir declarar finalista Déus, treballs i dies, del dramaturg Manuel Molins. Es tracta d’una obra en què Molins –prolífic autor valencià amb una carrera reconeguda amb nombrosos premis– juga amb les relacions humanes en un fons molt actual marcat per l’atur i altres problemes laborals, en què va obrint-se tot un seguit de situacions encadenades per les accions dels mateixos personatges.

De la seua banda, l’obra guanyadora, M’esperaràs?, que manté la ironia i l’estil inconfusible de l’autor, ens presenta dos amics que es reuneixen a sopar a casa d’un d’ells. Ens trobem, per una banda, amb Rubén, l’amfitrió -professor universitari i, d’alguna manera, un fracassat-, i de l’altra, amb Jaume -ric, triomfador i un seductor empedreït-, a qui acompanyen la dona, Raquel, i la germana d’aquesta. A partir d’ací, se succeeixen els girs i els embolics entre els quatre: amors creuats, infidelitats no confessades..., tot amanit amb un bon còctel d’acudits que fan de l’obra un viver d’emocions i situacions divertides que engresquen el lector.


Carles Alberola (Alzira, 1964)

Actor i director d’escena, ha estrenat amb un gran èxit de públic i de crítica obres com O tu o res, Currículum, Besos, Spot, Mandíbula afilada i Que tinguem sort!. Fundador i director de la companyia teatral valenciana amb més projecció, Albena Teatre -que l’any 2014 complirà dues dècades de trajectòria-, Alberola s’ha consolidat com un referent en l’àmbit de la dramatúrgia i ha assentat les bases d’una nova manera de concebre la creació teatral.

Carles Alberola rebrà els 6.000 € amb què està dotat el guardó, juntament amb l’estatueta emblemàtica dels Ciutat d’Alzira –obra de l’artista Manuel Boix–, durant el sopar de lliurament dels XXV Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc la nit del 8 de novembre de 2013.

Tant l’obra guanyadora com la finalista seran publicades a la col·lecció «Bromera Teatre» d’Edicions Bromera.

 

  

 

 



                           

.-000187                                                                                                                          .-000100
                           

.-000197                   .-000213


 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteraturaTeatro
Personajes AlzireñosReseñas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Bernat Montagud - 25/10/2013
Feliz noticia para la sobremesa. Los nombres del ganador y del finalista aportan un plus al premio Palanca i Roca de los Ciutats d´Alzira. Carles, un fuerte abrazo. Este año será un lujo aplaudirte en la velada literaria.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal