Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
jueves, 31 de octubre de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

 David Navalón és el guanyador del Premi Vicent Silvestre i Vicent Sanhermeland del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil

Tot i que el veredicte s’ha donat a conéixer hui, els guanyadors rebran l’estatueta el 8 de novembre, en el transcurs de la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira


 

Hui dijous, 31 d’octubre, es fa públic el nom dels guanyadors dels guardons de narrativa infantil i juvenil dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2013. El jurat ha decidit premiar Esperant la lluna plena, de Vicent Sanhermelando Bellver,amb el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, i El guardià dels cinc secrets, de David Navalón Bernabeu, amb el XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre. Així mateix, el jurat d’ambdues modalitats ha decidit declarar finalistes les obres L’aurora de la fi del món, de Pep Castellano, pel que fa a narrativa juvenil, i Tu t’ho perds, julivert!, de Lourdes Boïgues, en narrativa infantil.

A més, l’anunci del veredicte ha anat acompanyat d’una sessió d’animació a la lectura al voltant de Les ombres del bosc, obra guanyadora del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil 2012. L’objectiu d’aquesta activitat, en què l’escriptor Vicent Enric Belda ha conversat amb els alumnes de l’IES Josep Maria Parra d’Alzira, és que els destinataris reals de les obres guardonades en les categories infantil i juvenil dels Ciutat d’Alzira participen en l’esdeveniment que suposa cada nova edició dels premis.

El jurat del XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil –dotat amb 16.000 €– l’han format Vicent Enric Belda (guanyador de l’edició anterior), Ramon Ferrer, Gonçal López-Pampló, Carlos Correal i Bernat Santabasilisa. Molt ben documentada i ambientada, Esperant la lluna plena recrea els mesos previs a la conquesta de València per part de Jaume I des de la perspectiva musulmana. Jaume, un jove mestís, fill de mora i de cristià, es posa a treballar com a criat d’una família acomodada. Gràcies als seus coneixements sobre remeis, ajuda el fill de la família, greument ferit després d’un accident, i fa que recupere la salut. En paral·lel amb l’amistat que naix entre aquests dos joves, Jaume s’enamora de Farah, familiar del seu nou amic, qui solament es pot casar amb algú de la seua classe. Només l’arribada dels conqueridors canviarà les coses fins a un extrem insospitat. Esperant la lluna plena és una bella novel·la històrica amb una successió de fets que manté l’emoció fins a l’última línia.

 
Vicent Sanhermelando Bellver (Alboraia, 1957)

Compagina la tasca docent amb l’escriptura. La seua vocació literària va ser tardana i s’inicià amb relats curts, alguns d’ells reconeguts amb diferents premis. És autor de les obres juvenils El diari del pare i Un pont sense baranes.

Per la seua banda, l’obra L’aurora de la fi del món, de Pep Castellano, ha sigut distingida com a finalista de la modalitat juvenil. Aquesta novel·la postapocalíptica és original i valenta, i imagina com seria la societat després d’una tempesta solar que destrueix tots els sistemes elèctrics, amb una trama que ocorre entre Noruega i València.

 
Pep Castellano (Albocàsser, 1960)

Ha publicat una trentena de llibres, la majoria de literatura infantil i juvenil. En Bromera ha publicat Thora i l’anell de la sort, Bernat, un científic enamorat (Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre)i Raons de sang i foc.

El guardià dels cinc secrets, de David Navalón Bernabeu, ha sigut l’obra seleccionada pel jurat del XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, format per Josep Lluís Doménech, Assumpció Perepérez, Jordi Sierra i Fabra (guardonat en l’última edició), Carlos Correal i Bernat Bataller. El guardó, dotat amb 2.500 € per Edicions Bromera, ha sigut per al relat protagonitzat per un iaio i el seu nét que, recorrent el Benicadell, descobreixen les llegendes que s’hi amaguen, convertint-se així en els guardians dels seus secrets. L’estima per la natura i la cultura popular es barregen amb llegendes i personatges misteriosos en un llibre que permetrà als més joves descobrir una part del nostre patrimoni.

 
David Navalón Bernabeu (Albaida, 1978)

És mestre d’Audició i Llenguatge al CEIP San Jaime d’Onil. Fa deu anys que treballa en el món de l’ensenyament i ha publicat diversos articles de caire pedagògic en revistes especialitzades. El guardià dels cinc secrets és la seua primera obra literària.

 

El jurat del Premi de Narrativa Vicent Silvestre també ha volgut destacar com a finalista el relat Tu t’ho perds, julivert!, de Lourdes Boïgues.La nova casa on viu la família de Pau pareix que està habitada per fantasmes. Contínuament desapareixen objectes de tot tipus. Un dia el xiquet descobrirà que el culpable és un donyet, que transporta els objectes desapareguts a un altre món. Allà viatjarà Pau per tal de recuperar-los. Lourdes Boïgues (Simat de la Valldigna, 1968) ha publicat obres per a infants i joves que li han valgut premis com el Carmesina o l’Enric Valor de literatura juvenil. En Bromera ha publicat La mascota que no existia, guardonada amb el Premi Vicent Silvestre el 2008.

 

Tot i que el veredicte s’ha donat a conéixer el 31 d’octubre, els guanyadors rebran l’estatueta dissenyada per Manuel Boix el 8 de novembre, en el transcurs de la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. També és públic des del 25 d’octubre el veredicte del VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira, que ha distingit l’obra M’esperaràs?, de Carles Alberola. Els guardonats de la resta de categories es coneixeran durant aquesta vetlada literària: el XXV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira –dotat amb 16.000 € per l’Ajuntament–, el XIX Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General –que la Universitat de València patrocina amb 12.000 €–, el XV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta –dotat per aquesta entitat amb 8.000 €– i el VIII Premi de Poesia Ibn Jafadja –patrocinat per la UNED amb 5.000 €.

 
Fotos y audio: Valcano (El Seis Doble)
 
 
Document sonor de l'acte d'esta matí
Primers veredictes dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira
 



         
                 

 .-000025                            .-000068                  .-000144              .-000131


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasValcano
CulturaLiteratura

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 31/10/2013
Políticamente hablando, que Correal sea miembro de un jurado de literatura es que es de risa; solamente escucharlo leer es para lamentarse. Pero me imagino que tendrá que formar parte del jurado por ser concejal. Es como si un tío se compra el Real Madrid y por ser el dueño dice que tiene que jugar todos los partidos, ¡de traca! Escuchando al melifluo concejal leer ya he tenido mi particular Halloween.
Bernat Montagud - 31/10/2013
Felicidades a los galardonados y a los finalistas. Espero poder ovacionaros en la velada del próximo 8 de noviembre.
Bernat Montagud - 31/10/2013
Amigo Benito. En pasadas convocatorias he tenido la oportunidad de formar parte de los jurados que otorgan los premios de narrativa de la Diputación Provincial, Ayuntamiento de Alzira y Ayuntamiento de Valencia. En todos esos casos siempre existe un representante de la entidad que convoca el premio. Recuerdo que el diputado o el concejal de Cultura no acostumbra leer los originales. Declina la tarea en un funcionario. Incluso, en la casi todas las convocatorias, no suele emitir su voto. Suele escuchar la opinión del resto del jurado. Un abrazo.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal