Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.860 Fotografías: 108.847 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 30 de noviembre de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 S’ha presentat a Alzira la III edició dels Premis de les Lletres Falleres

La formen l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), les comissions la Malva d’Alzira, el Mocador de Sagunt i Falla Na Jordana de València - Associació Amics del Mestre Ortifus, la Federació de Falles de Gandia, l’Associació Cultural Premi Iaraní i la plataforma Malalt de Falles




.-000253

En temps de crisi econòmica, de retallades pressupostàries i d’augment de l’IVA, els Premis Lletres Falleresfan un esforç perquè la creativitat literària i artística en els llibrets de fallano siga una moda passatgera o una espècie en via d’extinció. En el tercer any de convocatòria conjunta, i en vespres de constituir-se com Federació dels Premis de les Lletres Fallers, ladotació econòmica es situa en vora cinc mil euros. Hem utilitzat dos ferramentes falleres: la imaginació i l’esforç, per a superar obstacles econòmics i oferir al·licients en aquesta cita per a 2014.

Esta setmana, en la Casa de la Cultura d’Alzira i organitzat per la Junta Local Fallera es va presentar una nova edició dels Premis Lletres Falleres, que la formen l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), les comissions la Malva d’Alzira, el Mocador de Sagunt i Falla Na Jordana de València-Associació Amics del Mestre Ortifus, l’Associació d’Amics del Mestre Ortifus, la Federació de Falles de Gandia, l’Associació Cultural Premi Iaraní i la plataforma Malalt de Falles.

Toni Goig, vicepresident de la Junta Local Fallera, va anar presentant a cadascun dels participants en l’acte; José Manuel Rubio i Miguel Ángel Martínez per la falla Plaça Malva d’Alzira; Sebas Marín, de la Falla Na Jordana de València-Associació Amics del Mestre Ortifus; Hugo Morte, de la Falla el Mocador de Sagunt i Iván Esbri com a representant de l’ADEF.

Tots els convocants manifestaren que estos premis arriben a la seua tercera convocatòria conjunta renovant el seu doble objectiu: promoure la creativitat literària i plàstica en els llibrets de falla, i fomentar la literatura en valencià en la festa de les Falles.

Per això, els Premis de les Lletres Falleres reconeixen tant l’esforç de les comissions que editen els llibrets com el d’aquells col·laboradors que participen en estes publicacions amb els seus treballs. Es tracta de premis que tenen una dotació econòmica de més de 5.000 euros, que va destinada tant a les comissions de falla com als autors.

 

Convocatòries

Premi Ajuntament de Benirredrà al Millor Article d’un Llibret de la Comunitat Valenciana, convocat per la Federació de Falles de Gandia.

Premi Joan Climent a la Millor Poesia Lírica d'un Llibret de la Comunitat Valenciana, convocat per l’Associació Cultural Premi Iaraní.

Premi Malva Alzira al Millor Poema Satíric d’un Llibret de la Comunitat Valenciana, convocat per la Falla  Plaça la Malva d’Alzira.

Premi Mocador al Millor Assaig sobre Falles i Cultura Popular publicat en un Llibret de la Comunitat Valenciana, convocat per la Falla el Mocador de Sagunt.

Premis Mestre Ortifus de Portada i de Coherencia Temàtica d'un Llibret de la Comunitat Valenciana, convocat per la Falla Na Jordana de València - Associació Amics del Mestre Ortifus.

Premi #plf14 al Millor Text Satiricofaller Breu publicat en Facebook, Twiter o Google+. Coordina Malalt de Falles.

 

Els originals per a tots els Premis de les Lletres Falleres hauran de presentar-se en els correus electrònics habilitats per cada un dels convocants abans de les 23.59 hores del 31 de gener de 2014. Tota la informació i les bases completes estan disponibles en la pàgina web www.lletresfalleres.info

 

 

 

 


 

 

                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000189                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000188

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasConcursos, Premios y Becas
FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal