Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
viernes, 11 de abril de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

 L’escriptor alzireny Josep Antoni Fluixà trau a la llum la seua “Matèria corporal”

Ahir va ser presentat el seu últim llibre de poesia


 

 

.-000274
Ahir dijous, el saló d’actes de la Casa de la Cultura d’Alzira es va omplir de públic en la presentació del llibre de poemes “Matèria corporal”, de l’escriptor, mestre i director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura Josep Antoni Fluixà Vivas.

En l’acte, l’autor va estar acompanyat per Josep Gregori, director de l’Editorial Bromera i Alba Fluixà, escriptora i filla  Entre els assistents estàvem membres de la corporació municipal encapçalats per Carlos Correal, regidor de Cultura. 

Tots els intervinents en els parlaments van destacar la força i qualitat literària que te la poesia de Fluixà.

El primer en parlar va ser Josep Gregori qui va mostrar la satisfacció d’haver compartit amb l’autor l’amistat en els estudis així com el naixement de la Fundació Bromera.

Gregori va desgranar cadascuna de les parts del llibre d’una manera molt curada i amb un perfecte vocabulari .

Per altra banda, Alba Fluixà, filla de l’autor va dir que este era un dia molt especial per a la seua família, tot i que no era el primer llibre que presentava son pare ni tampoc el primer de poesia. Alba va recordar que just feia un any va compartir taula amb ell per presentar “En el camí de l’alba”, el seu primer poemari i ara era ella la qui tenia l’honor de fer-ho. La jove escriptora va dirigir el seu discurs cap a la part humana de l’autor. 

Jose Antoni Fluixà es mostrava molt content i va declarar a este diari que “Matèria corporal és un poemari que jo anomene de la vida i que intenta descriure allò que passa quotidianament i que està estructurat en varies parts; familiar humana, d’amor, paisatgística, festiva, entre altres i el que he fet és agrupar-ho i donar-li forma de llibre. A més a més tinc que agrair a la Falla de la Malva que des de fa més de deu anys m’impulsa a col·laborar en el seu llibre de la falla, per tant, he recollit tots els poemes escrits en este temps per a que formen part del poemari”.

Fluixà es va mostrar molt content al estar envoltat en esta presentació dels seus amics però sobre tot de la seua dona Eugenia, la seua filla Alba i sa mare Consuelo.

L’escriptor David Vidal va ser l’encarregat de recitar alguns del poemes del llibre “Matèria corporal”.

 

Josep Antoni Fluixà

Va nàixer a Alzira l’any 1959. És mestre i escriptor i el 1987 va publicar el seu primer llibre de poemes titulat Nàufrags sens illa i L’estel fugaç. Però Fluixà és conegut, principalment, com a autor d’obres de narrativa infantil. En aquest gènere ha publicat set narracions: Gratacelònia, Viatge al país dels cocòlits, Pere i elratolí Pirulí, El poble de Llepamelós, El pirata naufragat, El misteri de lacripta ibèrica i La reina Ataülfa. També ha realitzat llibres de text i ha escrit diversos articles i assajos de crítica literària, així com textos de caràcter didàctic i pedagògic, com ara el llibre Jocs i estratègies d’animació a la lectura. Ha sigut assessor del Cefire d’Alzira i de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana. A més d’assessor de l’editorial Bromera, des de l’any 2001 és director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Miguel Á. Martínez

 

 

 



                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000189                                                                                                                                 .-000084


 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal