Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 13 de abril de 2014
Clic en la foto para ampliar

Ximo Puig
Ver imágenes de esta noticia
1

 Altre problema per a Ximo

Sixto Ferrero | L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica



Primer fou l’alcalde de Faura, «què vol ser candidat i presentar batalla pel meu lloc!?», degué pensar quan entrà al despatx per a comunicar-li l’alternativa al seua lloc de màxim responsable. «Solucionem-ho, adobem-ho de decència democràtica amb aquest parany de les primàries i acabem amb el tema», reflexionà el bo socialista morellà. Després mentre transcorrien els dies cap a les primàries un ventijol calent, com si fos ponent, els feia ensumar l’ira que tot allò de les primàries estava ulcerant els mandataris socialistes de Madrid. La conseqüència de tot? li fan al bo de Ximo i els seus acòlits recentment recolzats a les primàries, un buit en allò de les europees. Problema resolt amb una telefonada de reciprocitat Madrid-València, i tot solucionat. Ara Ximo pot concentrar-se en recuperar València, que en més de vint anys no s’han vist en una com aquesta, i amb la feina i entrebancs que els han aparegut, ja faran prou si són la segona força més votada i poden formar govern, amb qui siga, però cal recuperar un feu capital pels socialistes. I Ximo se’n surt, li va tot vent a favor, però ara apareix l’exministre socialista Sebastian i diu, apuntant-se a la moda del socialista francès Valls i l’indeterminat italià Renzi que ell diluiria les comunitats autònomes. Totes. Menys les històriques. I què passa amb València segons Sebastian? Que no és històrica, per tant per a ell, diluïda també. I què fa el PSPV-PSOE si la proposta prospera? Si mostra oposició el titllaran de nacionalista; si canvia les sigles per PSCV-PSOE, la veu i ombra d’Alarte i els regionalistes socialistes es veuran reforçats i perdran novament el control del partit; o si simplement se’n diuen PSOE, aleshores els pocs valencianistes que els queden se’n veuran novament exclosos, com ja els va passar durant els governs d’Albinyana i Lerma. El cas és que al pobre de Ximo li creixen els problemes, amb els que té per endavant, que prou feina és recuperar una terra abocada al suïcidi polític i social, que malgrat l’enfonsament, encara li queda ganes de més PP.

Només una cosa lliuraria a Ximo d’aquest problema, que com ha reconegut Sebastian, cap polític adopta la tesi de la dilució autonòmica, ara, temps al temps fins que els altres s’adonen del rèdit electoral que els pot donar la cosa. Aleshores, cadascú, sí s’haurà de posicionar clarament, i sabrem qui és qui, amb això de defendre la valenciana, els símbols i els trets característics.

Sixto Ferrero


El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 


.-000253

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 14/04/2014
Ese es el problema, "la valencianía", ¿Quien otorga las credenciales de valencianía?:
-¿Acaso son más valencianos los que escriben en valenciano que los que lo hacen en castellano?.
-¿Tiene algo que ver la "valencianía" con llamar a esta tierra País, Reino o Comunidad?.
-¿Es posible que quienes llaman catalán al valenciano tengan mayores credenciales de valencianía?
-¿Son atributos de valencianía los colores de una bandera?
-¿Acaso vas a ser tú quien nos de el carnet de "valencianía"?
Goebbels decía aquello de " solo son buenos alemanes quienes piensan lo que piensa el partido", a nosotros los valencianos nos falta un Führer que nos diga lo que tenemos que pensar y como tenemos que actuar para que nos den el carnet de "valencianía", tal vez el gran Sixto Ferrero sea el enviado de las estrellas para salvar a los buenos valencianos.
Heil

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal