Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
viernes, 25 de abril de 2014
Clic en la foto para ampliar

Futura biblioteca de Alzira - Foto: Hayack (El Seis Doble)
Ver imágenes de esta noticia
1

 Una biblioteca que mai acaba
Article d’opinió d’Albert Furió

“Este és un exemple més de la irresponsabilitat de Bastidas i de l’equip de govern del PP en la gestió municipal”



.-000285
Corria l’any 2006 quan l’Alcaldessa d’Alzira deia “Hoy es un gran día para Alzira y para sus ciudadanos”. Bastidas es referia a la presentació del projecte de la nova biblioteca i afirmava que solventaria moltes de les carències que presenten les actuals instal·lacions, a la Casa de la Cultura. Estes declaracions de Bastidas hagueren passat sense pena ni glòria, si no estiguerem al 2014 i la nova biblioteca de moment no està ni acabada ni en funcionament.

Una biblioteca pública municipal és una infraestructura bàsica de qualsevol municipi de més de 5.000 habitants, així ho reconeix la llei que regula els serveis mínims i les competències d’àmbit municipal. La biblioteca actual al carrer Escoles Píes data de l’any 1983 i amb tant sols 114 llocs de lectura, llocs insuficients per a una ciutat com Alzira de vora 44.000 habitants que a més és també capital de comarca. Per citar alguns exemples pobles com Carcaixent compten amb 127 llocs de lectura i Algemesí amb 183 llocs mentre que a Alzira tan sols 114. Però no només és una qüestió d’espai, també d’horaris. La biblioteca d’Alzira té un horari insuficient i a, més a diferència d’altres pobles com per exemple Carcaixent, no té un horari més ampli per als estudiants en època d’exàmens.

L’adjudicació de la construcció de la nova biblioteca d’Alzira va ser mitjançant un conveni, on l’Ajuntament d’Alzira governat pel PP, cedia gratuïtament l’antic solar del Cine Piscina a canvi de que el constructor es quedava gran part del solar per construir i vendre vivendes i construiria la nova biblioteca a canvi del solar requalificat. Els regidors del PP repetien amb vehemència i reiterada insistència el mantra que la biblioteca “Tendrá un COSTE CERO para los alzireños”, una frase malintencionada, ja que donava a entendre que l’antic solar del cine piscina no tenia cap valor i que, a canvi, als alzirenys no ens costaria ni un euro la nova biblioteca.

Res més lluny de la realitat. Al final l’engany de Bastidas sobre “El COSTE CERO” de la biblioteca ens ha passat factura als alzirenys amb un total de 290.000 euros per finalitzar l’obra. Este és un exemple més de la irresponsabilitat de Bastidas i de l’equip de govern del PP en la gestió municipal, on per la mala gestió hem pagat dos vegades, primer amb el solar i segon en metàl·lic. I és que la mala gestió que ha fet el PP amb la biblioteca és conseqüència de que en realitat no ha sigut mai una prioritat ni de Bastidas ni del PP. La prova de càrrega es que quasi 11 anys després que Bastidas i el PP començaren a governar Alzira la nova biblioteca encara no està en funcionament.

Continuarem vigilants respecte a la mala gestió municipal on alegrament el PP d’Alzira ha malbaratat 290.000 euros per la mala planificació, la desídia i la falta d’interès per un servei bàsic de la nostra ciutat, com és la biblioteca. Ningú ha dimitit ni ha assumit cap responsabilitat per esta mala gestió, una gestió marcada per la supèrbia i la prepotència d’un equip de govern esgotat i sense ganes.

Des de Compromís per Alzira continuarem treballant per fiscalitzar l’acció i la inacció de l’equip de govern però també amb propostes que hem fet i continuarem fent. Creiem fermament que Alzira ha de tindre una biblioteca viva amb diversitat d’activitats i amb una programació estable com, per exemple, tallers de lectura per als més menuts i també per als centres de majors així com apropar els serveis de la biblioteca als barris d’Alzira. Perquè els alzirenys mereixen una bona gestió dels seus diners amb responsabilitat i humilitat. Eixe és i serà el nostre compromís.

Albert Furió

Secretari d’organització de Compromís per Alzira

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

                           
.-000197                   .-000213
                            
.-000246                                                       .-000272




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaInstalaciones
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Esportista - 25/04/2014
No tenim paciència. La biblioteca pot esperar un poc més ja que el tema de l'educació és secundari com ja s'ha vist amb l'escola d'adults. Tot està planificat des de fa dos anys. Uns mesos abans de les eleccions municipals estarà inaugurada. Ja voreu!
lector - 26/04/2014
Visto lo visto, yo pienso que al Ayuntamiento nunca le ha interesado la nueva biblioteca. El interés del gobierno del PP era facilitarle al promotor de las viviendas el solar público de la antigua piscina para que hiciera el gran negocio. Y con el intercambio del solar por la biblioteca se justifico la operación.
El problema es que no supieron prevenir el final de la burbuja inmobiliaria, y les ha estallado en las manos.
Paciencia.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal