Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 4 de mayo de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Bàsquet i plàtans racials

Sixto Ferrero | L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica




.-000253

No entenc gens ni mica de bàsquet. Res o poc, tret de quatre regles bàsiques que el meu mestre d’educació física en l’escola ens va ensenyar i amb això he anat fent en el meravellós món de la pilota en cistella. Ara, una cosa sí que tinc molt clara, el bàsquet és cosa de gent molt alta, fins i tot els bases, els més baixets dels equips de bàsquet, són molt més alts que la mitja d’alçada de la resta de la gent que no juguem a bàsquet i normalment, els negres d’origen afroamericà són bons jugadors d’aquest esport i amants del hip hop. No conec quants jugadors blancs i quants negres hi ha a la NBA, però estic segur que a qualsevol equip, de la que diuen és la millor lliga de bàsquet del planeta, hi ha com a mínim un negre, i a més a més molt bo. És per això que no entenc tampoc, ni trobe explicació coherent, perquè un senyor, magnat i sembla ser d’opaca i sinistra activitat immobiliària, és propietari dels Clippers però és un racista malaltís fins tal punt que l’han hagut de fer fora del món del bàsquet, justament per això, per ser excessivament racista, fins que ja no es podia sostenir la cosa, dins d’un món, el del bàsquet americà, farcit de negres, grans, corpulents i a més boníssim jugadors de bàsquet, els quals també formaven part del seu equip. A això li diuen racisme selectiu, un exemple del qual, seria aquell aficionat que crida: negre!, amb to despectiu (o qualsevol exabrupte pitjor) però en el seu equip hi ha més o molts negres que en l’equip al qual s’enfronta el seu propi equip, aquests deuen no ser tan negres a ulls d’aquets aficionat. A més l’aficionat ho justificarà: es que aquest negres, els del meu equip, juguen i guanyen per a la meua pròpia satisfacció.

Un altre exemple és el xicot de Vila-real, el qual va llançar un plàtan al jugador del Barça Dani Alves, i aquest se’l va menjar. Altre exemple de racisme selectiu, ja que al Vila-real jugava Marcos Senna, també brasiler com el jugador del Barça i amb el mateix color de pell. Clar, però Senna, li ha donat tant al Vila-real, que no es mereix un desori per part dels aficionats, com per exemple llançar-li un plàtan. Seria ser massa desconsiderat amb un dels millors jugadors de l’equip castellonenc.

Ara, allò que no acabe d’entendre és perquè després de l’incident i les respectives multes i sancions muntaren a Vila-real una manifestació en favor del xicot, culpant els mitjans de comunicació d’haver-li fent un judici mediàtic. Què esperaven, que feren durant la darrera setmana documentals tothora sobre el racisme i en concret sobre el racisme selectiu per tal de combatre aquesta lacra social? Alguns mitjans ofereixen allò que una immensa majoria volen consumir, sensacionalisme i polèmica al voltant de l’esport. I en el fons potser i tenen raó, que alguns mitjans no s’esguarden de mantenir la presumpció d’innocència i crucifiquen els implicats de bestreta, però potser també hi ha massa gent malaltissa i només encén la televisió (o la ràdio) per escoltar i veure banalitats.

Allò que diuen: consumir carnassa. I així ens va pel que fa als nivells d’educació i respecte pels que considerem diferents.

Sixto Ferrero

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000189                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000254                                                                                                                                  .-000188




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

platano canario - 04/05/2014
Lo del platano es una campaña de marketing para que 3 individuos y uno es quien se comio el platano ganen dinero a costa de la venta de unas camisetas con la campaña "todos somos macacos", en dicho país ayer un aficionado lanzo 2 inodoros al campo con el resultado de un muerto y dicho individuo no le paso nada,con lo que aquí por una chiquillada se estigmatiza a alguien en dicho país que en algunas cosas es maravilloso y para otras super injusto,( se de lo que me hablo pues vivi allli mucho tiempo) hay miles de homicidios que quedan impunes, asi como otros problemas mayores como la gran injusticia social.
Pere Peres - 04/05/2014
Els gestos conformen un llenguatge no escrit. Absent de fonètica. Són molts, però, el que no estan disposats a renunciar a la contundència de la gramàtica gesticular --i testicular-- per fer-se entendre. En la memòria de tots hi ha la "peineta" de l'ex-president "Ansar" indicant-li als estudiant d'econòmiques de La Universitat d'Oviedo el camí a seguir, o aquell altre dit anular del Joan Carles I acomiadant-se dels independentistes bascos en una de les seves contades --o contadíssimes-- visites a Euskadi. També i més recientment tenim el dit anular del tresorer del PP apuntant al cel per estalviar-se la dicció d'un "que se jodan" com el de l'Andreita Fabra. No cal gastar en saliba: mostres l'anular i au! tots entesos.
Fa uns anys el futbolista portugués Luís Figo va estar objecte de les ires i insults de part d'un nombrós grup de seguidors del Barça que li recriminaven que havera canviat d'altaret i per això, i per allejar-li la seva conducta conversa, li llençaren als peus un cap de porc (en realitat no es tractava d'un cap sinó d'una cabeçola. Altre dia contaré en que es diferencien) Per evidenciar-li el fet d'ésser un "marrano" convertit al madridisme.
La premsa es preguntava com, un espectador, havia estat capaç d'entrar un cap --o una cabeçola-- de porc dins un estadi de futbol tot i burlant les mesures de seguretat. La resposta estava ben clara: la portava posada. Si l'haguera portat dins una bossa o baix el braç els guàrdies de seguretat l'haveren detectat instantàniament, però al portar-la sobre els muscles va passar totalment desapercebut entre la multitud i per això quan va tenir al portugués ben a prop es la va llevar i li la va llançar als peus: ahí ho tens "marrano".
Amb l'afer Alves passa el mateix: li foten un plàtan i s'estalvien escridassar-li allò de "negro de mierda".
Quan Joan Carles I envià a prendre pel cul els ciutadans bascos que l'increpaven la Casa Real contestà que s'havia malinterpretat la salutació del monarca. Ara ,quan un eixelebrat escarneix un esportista pel color de la seva pell, la caverna mediàtica de la dretona joseantoniana no ha tardat ni vint-i-quatre hores en afegir-se'n a l'acte de fe.
Cretins.
alziro - 05/05/2014
Lo que no entenc és perqué llançar-li un plàtan a Alves és "racisme" i un cap de porc a Figo no ho és. Estranya vara de mesurar.
Pere Peres - 05/05/2014
Hi ha moltes coses que no entens alziro. Continua intentant-ho.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal