Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.585
EL SEIS DOBLE
domingo, 15 de junio de 2014
Clic en la foto para ampliar

Mónica Oltra
Ver imágenes de esta noticia
1

 La persistència de la memòria

Sixto Ferrero | L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica



Que Mònica Oltra es mostrés intransigent davant la invitació a abandonar les Corts fa més d’un mes per recomanació del President, el senyor Cotino, respon a la fidelitat al seu electorat. Si s’hagués mostrat indulgent, si hagués ajupit el cap i hagués marxat amb el cap cot, és molt probable que molts dels seus votants hagueren desconfiat de la punyent política valenciana. No s’espera altra conducta, més que dir: no, als que tenen un currículum parc i ple d’obscurantismes o buit de continguts de transparència com al nova Web de transparència. L’estratègia del PP era clara, esperar que passés el temps per matar dos ocellets d’un tir: no influir en els seus propis resultats de les darreres europees —que ja ensumaven la desfeta—, i aconseguir aire net, és a dir que la cosa es gelés una mica i així no alçar polseguera. Deixar actuar a la desmemòria col·lectiva.

Però no, això, la discreció i les bones formes no hi són part del corpus popular, molt menys del valencià, on l’extravagància i la supèrbia està a flor de pell o forma part de l’ADN —tan se val—. Òbviament el caràcter intransigent de la dirigent de Compromís ha funcionat a la perfecció, no s’esperava menys tenint en compte el seu tarannà de defensora de les causes perdudes i el PP no ha tingut més remei que retractar-se davant la història. Els cronistes han redactat la ressenya: és la primera vegada en la història democràtica recent que se celebra un plenari secret, la primera vegada que s’expulsa a una representant del poble i una de tantes on prima la corrupció i les malifetes davant el dret a ser contestatària, com a conseqüència, la democràcia —com sempre— es veu trastocada o greument malalta de podriment. El cas és marcar la història i com ve sent costum, per coses pejoratives.

El problema de tot açò no és que hagen marcat un precedent, o creat jurisprudència, és a dir que el dret del president de les Corts a expulsar una representat del poble durant un mes, estiga per davant al dret a jutjar imparcialment la situació, poc més o menys intentar de bona fe esgrimir si Oltra va escoltar Cotino o no, ja que aquesta justifica l’acció amb que els populars que l’envolten —perquè tenen una majoria aclaparadora i són a tot arreu— cridaven tant, envers la seua persona, que no va escoltar les paraules de Cotino, i com a més a més, els vídeos del moment així semblen justificar, en la línia expiatòria d’Oltra, però com deia el problema no és la màcula en l’expedient de la democràcia i d’Oltra, el problema és que tot açò està ocultant una realitat que va en augment amb passos de gegant com Tombatossals. Què ens quedarà de patrimoni cultural, social i econòmic quan aquests marxen per les planúries de la hipocresia?

Fa cosa de vint anys el retracte de la florida València era poc més o menys qualsevol escena jocfloralista de Sorolla: llums, amors, colors, victòries, eloqüències megalòmanes, diners a dojo per tothom i qui fóra, els bous del carretó sorollesc ben bé podien ser Rita i Camps conduint les regnes del Regne cap a l’èxit amb tenacitat, esforç i companyonia i un compromís inusitat, ara poc més o menys l’estampa és “La persistència de la memòria” de Dalí (Els rellotges tous), popularment tot un espectre territorial que s’esvaeix, es dissipa, passa al passat o el record de la memòria com quelcom que es degrada.

Deixem a banda el tema dels bancs autòctons, perquè assabentat del grau de diligència que tenim per controlar els comptes, no sé si és millor que ens els porten des de fora, però què està quedant d’allò tan meritori i bons propòsit que era fer de València centre de l’univers cultural, científic, esportiu,...; evidentment eren fer castells en l’aire i ara s’ensorren precipitadament. L’institut científic està buit i ocupat per empreses privades que no estan dispostes a aportar cap benefici a la societat com a ens públic, de no ser previ pagament, el Sant Pius es cau a pedaços, els mitjans de comunicació públics han desaparegut, el Palau de les arts espera a Català per xiular-li, i això és ben simptomàtic, si en el teu propi territori llaurat per conrear el populisme elitista i caspós de la València regionalista i petit burgesa ja són capaços d’oferir-te una bona xiulada és ben pragmàtic i fàcil d’extraure conclusions, i saben quina ha tret ella? Que xiulen perquè vol que es quede Metha!, No Català, volen que marxes tu, que és altra lectura..., i l’afer de l’IVAM amb la senyora Ciscar muller de Blasco i la seua opaca substitució, la conca del Xúquer que no dóna només perquè proliferen mosquits voraços,...

On és el fi, fins on hem de caure, i l’exemple moral és constatar que qui duu la contraria a l’autoritat democràtica a les Corts cal ser expulsat? Mèrits per dimitir molts dels actuals governants populars hi han fet, ara que, sembla l’estratègia, segons Bonig, és fer un exèrcit de legionaris i guerrers al front del PP. Per recuperar terreny, i potser la memòria, la que persisteix de Dalí no, la que cal aplicar per fer-nos oblidar el merder inoculat.

Sixto Ferrero

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

                          

 .-000162                                                                                                                        .-000130
                           
 .-000281                                                                                             .-000267
                           
.-000277                                                                                      .-000182
 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

pena, panita pena. - 15/06/2014
Chapó señor Ferrero.
Su comentario, real como la vida misma. Los Peperos han hecho de la Comunidad Valenciana un autentico estercolero. La capital valenciana ya no cuenta para nada. Tiene menos relevancia que una aldea perdida en el mapa.
En fin esperemos que a no tardar mucho, esta cuadrilla de vecinos de la cueva de Alí Baba que nos han arruinado durante los últimos veinte años, desaparezcan de la faz de la tierra y para siempre.
española - 16/06/2014
Pues anda que si la persona de la foto nos tiene que sacar de esta estamos areglados. Ahora vendran los estremistas radicales a areglarnos las cosas. Una señora que todo lo arregla con camisetas pintarrageadas. En valencia las cosas iban muy bien hasta que llego Zapatero y arruino a toda España.
Aqui lo que hace falta es mas mano dura y que ponga orden. Espero que en nuevo rey de España sea mas valiente que su padre y nos de a los españoles la paz y el progreso que nos dio el Caudillo. Que buena falta nos esta haciendo.
Asmodeo - 16/06/2014
Es ací on toca riure's de les bobades de la española fatxa?????
jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja
I ara vaig a dormir.... què a gust m'he quedat!!!!!!!
española - 18/06/2014
Asmedo es usted un maleducado. Yo ya se que esto es lo normal entre la gente de su clase, pues lo único que saben hacer es protestar sin tener ninguna buena idea que ofrecer a los españoles. Y por eso España va como va.
Y si le digo la verdad de lo que pienso, es que lo siento mucho por usted, me da pena.
Asmodeo - 18/06/2014
En canvi tú, i la gent de "la teua clase", a mi me doneu fàstic. Preferisc ser un maleducat què un apologeta (busca la paraula a un diccionari) d'assasins i genocides. Gràcies a gentola com tú, cada dia hi ha menys gent què vol ser espanyola.
Si el què tú creus "bones idees" per Espanya, és tornar a convertir-la en una pressó, i tornar a omplir els caminals de fossars comuns, pots calavar-te les teues "bones idees" allà on l'esquena perd el seu honorable nom. Au ves!!!!
Lector - 18/06/2014
Es aquí donde hay que reirse de las bobadas del Asmodeo?????
jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajajaja jajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaj jajajajajajajajajajajajajajajajajaja
Y ahora me voy a dormir.... que a gusto me he quedado!!!!!!!
Asmodeo - 19/06/2014
Ja tardava l'altre fatxa...... heheheheheh Mira tú, jo en canvi me rio.... de Janeiro!!!! hahahahahahahahahahahahahah
Arriba España!!!! Què quan arriba???? D'aci unes hores, en un vol procedent de Rio de Janeiro.......
Au lector: "Dime de que presumes, y te dire de que careces."
Lector - 19/06/2014
Asmodeo lo único que he hecho ha sido copiar tu mensaje y cambiar dos o tres palabras, además de traducirlo, con lo cual queda demostrado que tus palabras han sido las típicas que diría un "facha" (en este caso fachi-rojo), por tu reacción y adjetivo que utilizaste al decirte las mismas palabras que tú previamente utilizaste.
Sabes, siempre me han dado mucho asco la gente que actúa con el "yo puedo decir", pero tú no y ni se te ocurra hacerlo, por desgracia conozco a bastante gente de ese tipo y son de todos los colores políticos, aunque en los de izquierda queda mucho peor por la incoherencia que transmiten.
Au Asmodeo: "no voy a perder el tiempo con gente con la que no se puede hablar y no aceptan un punto de vista diferente".

FIN DE LA CONVERSACIÓN
Asmodeo - 19/06/2014
Lector fatxa, perdoneu-me la contradicció. No tractes de fer-nos als demés tan babaus, ni tan fatxes, com tú ets i et mostres.
Cert, has traduït i copiat un comentari meu, comentari que tractava de fer burleta d'un anterior on s'afirmava, textualment què " Espero que en nuevo rey de España sea mas valiente que su padre y nos de a los españoles la paz y el progreso que nos dio el Caudillo. Que buena falta nos esta haciendo."
A tú això no t'ha semblat una bobada, en canvi la meua burla sí. Si no creus mereixer el meu adjectiu qualificatiu fes-t'ho mirar.
Però és què encara hi ha més. Vas i dius, "con un par", què "siempre me han dado mucho asco la gente que actúa con el "yo puedo decir", pero tú no", per acabar amb un "FIN DE LA CONVERSACIÓN". Així, com si manares tú del final i decidires quan m'he de callar jo. Tota una lliçò de "tolerància" la teua.
Jo accepte tots els punts de vista, sempre què siguen respectables. El feixisme no ho és; i encara què tú penses què sí, jo mai acceptaré com a "punt de vista diferent" la opinió de qui ¿pensa? què rojos, homosexuals, o simplement lliurepensadors, haurien d'estar a la pressó o afussellats, com demana d'una forma molt poc dissimulada la què s'intitola "española", al nou Rey (qui, dit sia de pas, no li farà, afortunadament, ni punyeter cas): què imite a l'enano de la veu aflautada.
Tú riu-te dels meus comentaris sempre què ho consideres, faltaria més, però si ho fas sobre un comentari què tracta de ridiculitzar un, o una, fatxa, hauràs d'acceptar què done per suposat què comparteixes els seus valors repugnants. La meua reacció no trasmet, com veus, incoherència alguna.
Hale.... bona nit valent!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal