Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
jueves, 19 de junio de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 Entrevista a les Falleres Majors d’Alzira electes de 2015
María Pons i Claudia Gomis

Ens han contat què senten al ser conscients del càrrec que representen. “La nostra il•lusió és representar com cal les falles d’Alzira al llarg del nostre regnat”



.-000274

Amb uns somriures encantadors i amb cara de nervis dissimulats van passar per la redacció de El Seis Doble les Falleres Majors d’Alzira per a les falles del 2015. Claudia i María ja han assimilat que han sigut les elegides per a representar a les falleres i fallers d’Alzira per cada racó allà on es parle de falles, i a més en un anys molt especial; ja que se commemora el 10 aniversari de l'aprovació de Festes d'Interès Turístic Nacional de les falles d'Alzira.

 

Claudia

Claudia Gomis Sanmartín ha sigut casi des que va nàixer fallereta, primer de la falla Avinguda Luis Suñer i després de la falla Caputxins. i és una gran enamorada de la festa gràcies a la genètica heretada dels seus familiars, ja que son pare, sa mare i, fins i tot, son tio l’han educada en un ambient enamorat de les falles. Té solament deu anys, però en les seues paraules ja s’albira un sentiment d’emoció molt especial per tot el que ha de viure en els pròxims mesos. Està cursant quart de Primària en el col·legi Sants Patrons, és una enamorada de les matemàtiques, conscient que esta festa no és una qüestió de càlcul i que se li poden plantejar alguns problemes, però ella assegura que està preparada per a tot.

 

María

María Pons Gómez, la fallera Major, que escolta atentament el que diu Claudia, no ha parat de somriure en cap moment. Se la mira com una germana xicoteta i té molt clar que juntes van a passar unes falles inoblidables. Encara que està acostumada a la mètrica i el tempo -és violoncel·lista en la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira- sap que al món de les falles de vegades cal improvisar, però amb el seu somriure té guanyades moltes situacions. Ja sap que és ser Fallera Major, ho va fer tres vegades a la seua comissió Pare Castells, però ens confessa que té cuquets a l’estomac per tot allò que ha de representar en el pròxim any. També ens ha contat com va haver de triar al seu dia entre els seus dos amors, la música i les falles, i que va prendre una decisió “salomònica”... ser onze mesos músic i un sol mes fallera. Possiblement enguany este percentatge el tindrà que canviar. Actualment treballa al CEIP l'Alcocera, de Polinyà de Xúquer, i pot ser per això acostumada a estar entre xiquetes i xiques i es troba tan còmoda i agust amb Claudia.

Desitja que els seu regnat siga com una simfonia, que comence suau, com ho ha fet i que poc a poc vaja “in crescendo” fins arribar a un apoteosi en la setmana fallera. Demana a la gent que no els agraden les falles que intenten entendre als fallers i per damunt de tot vol que l’oratge les acompanye, a les dos, en la setmana fallera.

J.M.O.

Miguel Ángel Martínez

 

 

Entrevista a Claudia i María

Falleres Majors d’Alzira 2015

 




                          
 .-000162                                                                                                                        .-000130
                           
 .-000281                                                                                             .-000267
                           
.-000277                                                                                      .-000182




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasJ.M.O.Miguel A. Martínez
FiestasFallas
Personajes AlzireñosEntrevistas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal