Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
domingo, 29 de junio de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Si vols diners...

Sixto Ferrero
L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica


 

Vas i te’ls guanyes. O també, qui vulga vicis que se’ls page. Ja saben com m’agrada la fraseologia. I no diran que no han escoltat mai aquestes rotundes afirmacions tan exempificatives, educatives i de profund principi d’acció. Jo les he sentides, la gran majoria de mon pare, o bé perquè me les ha dites a mi en algun moment de la meua infantesa, en aquell instant en què la sentència verbal afectava la condició de rebel·lia, i per tant, malgrat la coïssor, era una acció educativa a llarg termini, o bé en altre moment li ho he sentit dir, mentre parlava amb altres d’algun desvergonyit, balafiador d’eraris públics,..., tot gent mandrosa i deshonesta d’altres temps, ara tothom està justificat per les circumstàncies, la dependència econòmica òbviament, i potser no queden desvergonyits d’antuvi. La fraseologia popular hauria d’estudiar-se més a l’escola, més que res, per recuperar els qualificatius de la saviesa popular. Però no és moment de reivindicacions supèrflues. Necessitem altres coses més importants per a funcionar com a societat, o comunitat de veïns ben avinguts, que introduir més canvis en l’educació, com per exemple el finançament. Aquell finançament que Fabra prometé per Nadal, alto! i que a més a més ho gravà i emetí en el fastigós missatge de felicitació nadalenc. Ara ja han passat sis mesos, del Nadal i de la promesa de que enguany seria l’any del finançament just, equitatiu, retroactiu, necessari i vital, i a totes aquestes demandes financeres, què li han dit des de Madrid, el senyor Montoro i el seus malfactors còmplices, doncs: ni solucionaran el deute històric, no haver tingut vicis tan cars; ni s’aplicarà un sistema retroactiu del model, perquè és la mateixa demanda que l’anterior i Montoro és l’espavilat de classe i és difícil fer-li-la empassar; ni criteri poblacional per fer un nou càlcul del repartiment, haver tingut un control natalici, perquè des de la Generalitat li deien que en som cinc milions i els duros no arriben per a tothom. Això s’hagués solucionat repartint profilàctics, no demanant més diners. Aquesta és la solució que donen per a l’Àfrica, per què no hauria de valer per a València?

La bona cosa és que Montoro no se l’empassa i el finançament, qualificat com vulguen, no arriba, perquè tot i això reiteren que no és moment de demanar més diners, si no de retallar-ne més. Ara bé, si tan necessiten diners, ens diu Montoro, entre cafès i rere les càmeres, poden demanar agafar-se al FLA novament, que ja ho han fet anys enrere. I vostès pensaran i si al FLA donen diners per què ens ho neguen, si ací hi ha diners? Doncs perquè el FLA és un crèdit que ens fa l’Estat espanyol i com a crèdit té els seus interessos. Per tant, hem de tornar-los i a més pagar l’interès que Montoro ens impose.

Si voleu diners se’ls guanyeu, ens diuen, i és tal el desori, que ara fins i tot els de Cierval s’han posat «macarres» amb Montoro, com seguisca així, no m’estranyaria gens veure’ls amb una bandera republicana, parlant valencià, fent-se seu el suggeriment independentista de Zubin Mehta i reivindicant els drets del Cabanyal per no ser destruït per l’ufanosa Rita Barberà.

El que no facen els diners, no ho fa la política, parle ara de la consciència. La de cadascú clar. Perquè la responsabilitat d’haver confiat en aquest neoliberals panxacontents ningú ho reconeixerà en públic. Ací mai ningú vota al PP, això diuen, o bé, diem.

Sixto Ferrero
 
 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Jose - 29/06/2014
Es verdad. Al final nadie los vota. Yo nunca voté a los dos grandes partidos y ya tengo unos años. Me gustaría saber una cosa: que grandes mentiras hay en esta sociedad hipócrita y "convenenciera". A todos los ámbitos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal