Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.857 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 9 de julio de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els defectes de la creació

Sixto Ferrero | L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica


 

.-000289

Déu, ja saben que va dir: «que es faça la llum». Aleshores la llum es va fer. Ara vés a saber quina llum creà el bon home totpoderós si zenital, natural, artificial, acromàtica o blanca, coherent o difusa, freda, indirecta o monocromàtica,... el diccionari recull tants tipus de llum que es fa difícil determinar quina en qüestió ens adjudicà en la creació el mateix creador. Però, tot em fa pensar que com que allò que creava era un món per a humans, el bon misericordiós ja preveia que aquests serien imperfectes, descuidats i poc exigents, balafiadors de recursos lumínics i de tota mena de comptes corrents, és per això que va crear la il·luminació de les tenebres amb defecte. Va crear el dia, conseqüència d’haver-se fet el llum, amb baixa intensitat lumínica. I aquest defecte de luminescència natural, només el va albirar el senyor Correa, el capitost i artífexs del cas Gürtel, l’únic capaç d’adonar-se’n del defecte lumínic de València fins aleshores.

El bon home terrenal, es va adonar del defecte lumínic del dia, de la baixa intensitat del llum i és per això que quan va visitar-nos el Papa Benet XVI va instal·lar una considerable quantitat de bombetes elèctriques. N’instal·là tantes, que la factura del llum de la missa del Papa, a València i a plena llum del dia, amb totes les consideracions que això implica, és a dir potser València siga una de les zones més il·luminades de manera natural pel sol d’aquestes latituds, la van multiplicar per deu. Ostres! I vols dir que el Papa, amb línia directa amb el creador no s’havia adonat del defecte lumínic, i allò pitjor, després de vuit anys (2006) ningú veia estranya una factura multiplicada per deu de la despesa de la llum d’una missa feta a plena llum del dia a València?

Qualsevol dia d’aquests, ens adonem d’altra factura de Gürtel on hem pagat milions d’euros per importar taronges per a que el Papa es fera una suc. I diran que a València no hi havia en aquella data taronges, com potser aquell dia de la missa estava núvol. Total ací, per surrealista que semblen les notícies de corrupció, els únics que els preocupa això són els propis mandataris governants del PP, segons declarava Fabra l’altre dia, deia que li treia la son l’estigma de la corrupció i el balafiament. A mi em preocupa que Déu creara tot açò en defectes, ja li estava bé amb tot el temps que tenia per endavant i que modelara el perfil d’alguns polítics tan baix, que són incapaços de veure una factura desorbitada de llum artificial a les hores centrals del dia.

Acuse Déu per assenyalar algú, ara, la responsabilitat serà nostra si després de totes les coses que van eixint a la llum del dia, encara va i els donem la confiança, per molt simpàtics i trempats que semblen. De moment els seus amics de les patronals empresarials ja s’han declarat «bad boys» o volen deixar de ser xics bons. Ja ho apuntava en altres escrits, a aquests els veig qualsevol dia parlant-li en valencià a Fabra, i això si que no els ho consentiran ni a les clares ni a les fosques.

Sixto Ferrero

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
 
 



                          
 .-000213                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000272                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000254                                                                                                                                  .-000188




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pedro Domínguez - 09/07/2014
Home, Sixto, pareix mentida que no t'hages adonat del que va passar...
Allò, sens dubte, va ser un altre miracle!
Com el que va esmentar la Mònica l'altre dia a les Corts.
Un més dels moltíssims miracles als que ens tenen acostumats els que governen per ací.
Aquell hippi enrrotllat que fou crucificat per ordre dels retors i governants de l'època romana, diuen que sabia multiplicar els pans i els peixos. Quina llàstima que els que ara es diuen seguidors seus (potser aquell s'espantaria d'estos) sols saben multiplicar les factures i els deutes!
...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal