Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 24 de agosto de 2014
Clic en la foto para ampliar

Santiago Grisolía
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’hora dels «subs»

Sixto Ferrero - L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica



.-000274

Pensava que frivolitzar amb una malaltia com el virus d’Ebola, que està matant centenars de persones a l’Àfrica, era cosa de polítics populistes com l’alcalde de Xàtiva o cosa dels «subs» estivals com el senyor Santamaria, ara sub, ara conseller de governació i justícia. Ja saben que en estiu, mentre els capitostos estan descansant, l’agenda política la dirigeixen els subdelegat, el subsecretari i el subconseller que ningú sap qui són,..., tots ells comandats pel senyor Rus, qui mai descansa. L’estiu és l’època dels meritoris «subs», és l’hora de fer punts davant la ciutadania, és una mena de camp de proves underground o d’espatlles a la societat que els paga, de manera que els «subs» van dient opinions, efectuen posicionaments al respecte de diversos temes, i valoren i analitzen com els percep l’opinió pública per tal d’avaluar el seu recorregut dins del partit, en vistes a, una vegada passat l’estiu i retornat el capitost, seleccionar quins «subs» passaran a ser primers consellers, portaveus i persones importants. És per això que tots els estius sempre hi ha alguna enredada que altra, de ressò universal, de mans d’algun «sub» que se’n va de mare o se li escapa la declaració dels llavis. Als «subs» no se’ls pot deixar sols, per això està Rus, sempre de guàrdia, i de tant en tant va dient alguna que altra perla i alguna que altra actuació per a que els «subs» prenguen nota i seguisquen el model.

Però la cosa va més enllà quan qui frivolitza i juga a ser «sub» és un veterà bioquímic o agent consultiu del govern valencià. Al senyor Grisolia li preocupa que un sol cas virus d’Ebola a casa nostra espante els turistes i es cree un desastre econòmic, laboral i financer al país, si només un sol afectat, és present al territori. Grisolia, creu i diu que cal cancel·lar els vols i tancar fronteres amb els països afectats per l’Ebola, perquè l’economia sofriria un dany irreparable i faria caure la borsa. En definitiva l’ebola l’importa una carai, però la borsa i l’economia és fonamental per al senyor Grisolia, estrany sent bioquímic i dels guardonats i recolzats per la UNESCO. Afegia el president del Consell Valencià de Cultura: «estamos en el inicio de una situación sanitaria que nos obliga a actuar de una manera extraordinaria y urgente ante un riesgo que, hoy por hoy, no podemos detectar con total seguridad» Sens dubte cal actuar de manera extraordinària, allò ordinari hauria estat treballar amb la cooperació internacional necessària i no haver eliminat els pressupostos fins la invisibilitat per tal que a l’Àfrica no moren centenars de persones, ara pel virus d’Ebola, demà per desnutrició i despús-demà pel cacic de torn de països pseudodemocràtics com el de Guinea Equatorial, per no parlar dels països de règims militaristes i de «guerres-santes».

Em fa la cosa que als blancs del nord encara ens importa ben poc les morts dels negres del sud, i que un sol cas d’Ebola al País Valencià el que faria no seria espantar els turistes, si s’actua amb criteris sanitaris adients, sinó que destaparia i acreixeria, fins vés a saber on, un racisme i odi a l’africà que seria impossible de controlar, ni amb cures pal·liatives, ni sèrum miraculós, ni amb seny i educació. El més contradictori de tot és, que nosaltres per alguns casos també som sud, aleshores ens esquincem les vestidures davant el greuge comparatiu. Si no volem infectar-nos d’Ebola, la cosa es ben senzilla, treballen o ajuden al lloc on està el focus d’infecció amb tots els mitjans que siguen possibles; som tots iguals davant els ulls dels déus, marededéus i trinitats però no ho som davant les fluctuacions borsàries; això, dic jo, serà pecat. I dels capitals i greus. Mentres tant, a l’Àfrica, moren els negres i especulen els blancs.

Ànims, que ja acaba l’estiu i tornen els premiers.

Sixto Ferrero

 
 
 
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

                          
 .-000311                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000298                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000254                                                                                                                                  .-000188

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal