Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
martes, 16 de septiembre de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La solució per a tanta calor no és l’aire condicionat

Hui comença la Setmana Europea per la Mobilitat Sostenible


 

.-000323

Hui comença la Setmana Europea per la Mobilitat Sostenible, que es celebrarà del 16 al 22 de setembre i en la qual participaran més de 1700 ciutats europees.

Des de la Ribera en Bici invitem a participar-hi també els nostres municipis i conciutadans. Especialment voldríem que tots reflexionàrem sobre la calor que estem patint, que té unes causes conegudes i que anirà a més si no canviem, com es pot vore en les previsions de l'Agència Española de Meteorologia.

Hem de conscienciar-nos tots sobre l'escalfament global, que ja no és una hipòtesi sobre el futur, sinó una crua realitat present, que ja està ací, fent-nos patir (en els centres educatius més, gràcies a la Consellera)... Un escalfament global que s'origina principalment per l'excés d'automòbils i la reducció continua de boscos i vegetació.

Actualment hi ha més de 1000 milions d'autos rodant per la Terra i lògicament el seu impacte sobre l'atmosfera, els ecosistemes i la salut són greus i insostenibles. En el tema de la salut es calcula que en España moren unes 16.000 persones cada any per causes relacionades amb la contaminació dels autos en les ciutats.

Per tant, si volem reduir la calor, la sequera, els incendis, l'erosió, la desertificació, la pujada del mar, la salinització, l'augment de plagues i malalties, etc., hem de cremar prou menys combustibles, anant a peu, en bici o transport públic, i hem de plantar i cuidar molts arbres autòctons!

Menys petroli i més renovables, bicis i arbres, eixa és l'estratègia que fa tants anys proposem els ecologistes. Un estratègia que a més ens beneficiaria creant-ne llocs de treball perquè les renovables, a banda de ser ecològiques i no esgotar-se ni provocar especulació i guerres, ocupen molts més treballadors que els combustibles fòssils i les perilloses centrals nuclears.

En fi, nosaltres el dissabte 20 pedalejarem la ciclo-ruta d'Ontinyent fins a Carrícola, per anar a l'Aplec Ecologista, amb els companys d'Ontinyent en Bici.

I el dilluns 22 celebrarem el Dia Sense Cotxe, en el qual invitem a tot aquell que puga a prescindir de l'automòbil, principal culpable de l'escalfament global. De fet, hauríem de prescindir d'ell no un sinò tots els dies que siga possible.

Contra la calor deixa el cotxe i ves a peu o en bici

 La Ribera en Bici
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 
 
 
 
 
 
 


                            
.-00021                                                                                     .-000315
.-000114

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pedro - 16/09/2014
Respecte a les propostes de ficar aire condicionat als centres, no semblen massa factibles perquè ens costaria milions d'€ públics i damunt dispararia el consum d'electricitat dels centres, total per a un parell de mesos que s'utilitzarien (perquè la calefacció d'hivern està resolta amb les calderes de gas que ja en tenim). I damunt el major consum d'electricitat implicaria més contaminació i més calfament global de rebot.
Eixa seria una bona solució sols per a les companyies elèctriques, que ens expremen als consumidors.
El que caldria fer és començar el curs quan començavem abans, a mitjan mes, quan comença a refrescar.
I per suposat hem de ser conseqüents i incidir sobre les causes que originen l'escalfament global, com es diu a la nota de dalt...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal