Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 27 de septiembre de 2014
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez - Foto de archivo
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira lamenta que l’equip de govern no haja aprovat mesures de més transparència municipal

“És una exigència justa i necessària de la ciutadania saber en què es gasten els nostres diners i tindre tota la informació possible per participar en la vida pública”



.-000284

EU-Alzira lamenta que l’equip de govern de la sra Bastidas no haja acceptat cap ni una de les esmenes de major transparència que hem proposat i que siguen d’accés obert per a tota la ciutadania en la pàgina web.

Segons Ivan Martínez, portaveu municipal d’EUPV–Alzira: “hem presentat diverses al·legacions a l’esborrany de l’ordenança municipal de transparència, que han segut rebutjades totes i cadascuna, malgrat desenvolupar-les molts ajuntaments i que més d’un centenar llarg de ciutats en tot l’Estat ja segueixen les recomanacions de Transparència Internacional. És una exigència justa i necessària de la ciutadania que devem atendre les institucions públiques: saber en què es gasten els nostres diners i tindre tota la informació possible per participar en la vida pública”.

Entre les propostes d’EU-Alzira es troba per a què siguen publicades i de lliure accés la informació sobre el que empra l’Ajuntament de recursos i diners públics, com ara:

Remuneració dels càrrecs públics.

Agenda de l’alcaldessa i els regidors, així com les despeses protocol·làries.

Llistat de les factures amb un import superior a 500 euros fiscalitzades i comptabilitzades per l’Ajuntament.

Estat d’execució actualitzat dels pressupostos i comparatives de despeses i ingressos en exercicis anteriors.

Auditories realitzades.

Que totes les societats municipals estiguen obligades a exposar públicament la mateixa documentació que farà l’administració local (així com els membres que la composen i els seus càrrecs). 

També les entitats que reben subvencions públiques municipals (com el CJA).

Informació laboral (nombre total de treballadores i treballadors per departament, percentatges de funcionaris, personal laboral, nombre genèric de tècnics per area...).

Informes sobre impacte ambiental i avaluacions de risc.

I altres informacions relatives al pressupost municipal, inventaris de béns, urbanisme, etc.

EU-Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
 
 
 

 

                          
 .-000228                                                                                                                                 .-000079
                           
.-000179                                                                                                                                           .-000065
                           
.-000261                                                                                                                          .-000100




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Agustín - 28/09/2014
El rodillo de la mayoría absoluta del PP en Alzira aplasta toda iniciativa política que no salga de sus filas. La última muestra la hemos tenido con la Ordenanza municipal de Transparencia. Las alegaciones presentadas por UPyD y las presentadas por EU-Alzira han sido rechazadas a pesar de ser propuestas muy sensatas y bien pensadas que sólo buscaban mejorar la gestión municipal. Una ordenanza de transparencia rigurosa es una garantía ciudadana que obligaría a cualquier partido que, en el futuro, pudiera estar gobernando nuestro Ayuntamiento. Por eso, sólo si se actúa de mala fe, se puede estar en contra de que el ciudadano tenga toda la información que necesite para poder valorar la calidad de la gestión municipal.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal