Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
sábado, 25 de octubre de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Captaires d’energia
Opinió de: Juli Verd

“Fins on pensem enfonsar-nos?”


  

Flor de cactus (manipuleu amb precaució)

----------------------------------------------------------

Juli Verd

 

En aquestes estan el nostres empresaris: Pidolant. Demanant, per l’amor de Deu, un punt de connexió elèctrica per a les seues indústries.

Ara i, abans de posar la primera cullerada en tenim la mosca al plat... Una coneguda empresa de “Packaging” que havia anunciat la seua implantació al polígon del Pla ha vist bloquejat el seu projecte perqué els 10 Mw/h de consum elèctric resulten excessius per a les actuals línies de distribució amb les que conta el Pla. Massa per a la carabassa. I així la distribuïdora li ha dit –paraula del Senyor— a l’empresa que si en vol, de llum, que li faça una línia nova des de la subestació de Benicull i que ells, en acabant, li la cobraran a preu de mercat, es a dir: a preu d’or. Heu sentit pedres? Doncs això és que pedrega.

Ara Bastidas déu d’anar fent-se cabòries “Mi gozo en un pozo” i els del “investment grup” el mateix “It’s gone down drain!” total, que amb un pam de nassos... no hi ha prou foc per a tan gran cassola.

Les indústries de “Packaging” són grans consumidores energètiques i per a la seua supervivència i competitivitat necessiten de produir-se la seua pròpia llum. Sense aquesta premissa resulta inviable, d’entrada , iniciar l’activitat.

ACOGEN és l’Associació que aglutina els cogeneradors d’Espanya i segons la qual aquestes són les dades dels seus associats:

Potència instal·lada conjunta de 6.110Mw/h

900 instal·lacions de generació distribuïda.

Manteniment de 1,4 milions de llocs de treball

Generació de 33.700Gw/h produïts en 2011

Cobertura del 12% de la demanda elèctrica del país.

Amb la qual cosa el associats d’ACOGEN necessiten d’un marc legal que propicie l’estabilitat de les seues inversions per a continuar  mantenint la competitivitat en les instal·lacions fabrils dels 13 sectors que n’aglutina i que suposen el 40% del PIB industrial. Un marc legal –dic—i no --passeu-me l’expressió--  “el cony de la Bernarda”  que obligue la iniciativa privada a anar pidolant i demanant, per l’amor de Deu, un endoll on connectar les seus fàbriques i que no se socarre el primer dia.

Fins on pensem enfonsar-nos? Sembla que per tal de mantenir una colla de vividors que han canviat l’escó de diputats pel selló de consellers de l’oligopoli, ens hem de quedar asseguts assistint a la defenestració del nostre entramat industrial via la vergonyat aprovació de l’Ordre  IET1045/2014 i que suposa una mà al coll d’aquells que s’esforcen per reindustrialitzar aquest paisatge després del saqueig i que elimina tot d’una la lliure competència en el sector de la generació d’energia elèctrica fent inviable qualsevol intent de retallar cota de mercat al grup de la casta energètica.

Podem treure’ls fora? Podem?

 

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 
                          
.-000260                                                                                                                    .-000114
                           
 .-000181                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000287





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasJuli Verd
Opinión

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal