Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 19 de noviembre de 2014
Clic en la foto para ampliar

Paco Gimeno
Ver imágenes de esta noticia
1

 Parlem de sensibilitat social
Article d’opiniò de Paco Gimeno

“Tenim l’obligació de donar respostes també polítiques a tanta retallada i tanta insensibilitat”


 

.-000326

Sent Regidor de l’Ajuntament, vaig tindre l’oportunitat de debatre en diverses ocasions amb l’actual equip de govern, i especialment amb la seua portantveu, sobre qüestions relacionades amb les polítiques socials.

Des de Compromís sempre hem criticat la manca d’iniciatives efectives en eixe àmbit, i totes les propostes que hem fet al consistori per incrementar els pressupostos de l’Ajuntament per millorar-les han comptat amb el vot contrari del Partit Popular en el govern de la nostra ciutat.

La seua portantveu, moltes vegades, fins i tot ens ha acusat de fer política aprofitant-nos del patiment aliè amb l’única finalitat de rebre nous votants.

Una de les propostes que férem fa ara més d’un any, va ser demanar que l’Ajuntament no recaptara les plusvàlues de les víctimes de desnonaments. És a dir: Quan un ciutadà perd la seua vivenda habitual per impagament de la hipoteca, a efectes fiscals, la subhasta judicial compta com si fora una compravenda, sent el desnonat responsable de pagar les corresponents plusvàlues. Surrealista? Segur. Però així constava em la Llei que regulava les execucions hipotecaries.

Des de Compromís denunciarem aquesta injustícia flagrant, on les famílies perdien sa casa, que passava a ser propietat del banc, continuava amb un deute de per vida que li impedia refer la seua vida i, per acabar-ho d’adobar, hisenda i les administracions locals li reclamaven les plusvàlues pel “benefici” obtingut amb la compravenda.

Se’ns va dir que estudiarien la proposta, però el ben cert és que varen seguir amb el procediment habitual, fins i tot amenaçant els deutors amb embargaments si els quedava algun bé per embargar.

El passat juliol però, la situació ha canviat. Una de les poques reformes de l’actual situació que ha realitzat el Govern de l’Estat va ser el RD 8/2014, publicat al BOE 163 del 5 de juliol, que en un dels seus articles eximeix de les plusvàlues als afectats per execucions hipotecaries.

El ben cert és que hisenda continua reclamant-les amb un evident menyspreu per la nova situació legal i, presumptament, prevaricant; mentre que l’Ajuntament d’Alzira ha deixat, val a dir que amb un cert retard també, de reclamar-les.

Des de Compromís preguntarem si l’Ajuntament d’Alzira, a més, pensava informar als afectats que ja havien pagat les plusvàlues, i tenien dret a que se’ls retornaren els diners cobrats indegudament (la Llei preveu un efecte retroactiu) trobant-nos, una vegada més, amb una resposta decebedora: No pensaven informar als ciutadans amb dret a devolució, del canvi legal que possibilita que recuperen els impostos indegudament pagats.

Doncs bé, seguirem fent política amb el patiment dels ciutadans; i ho farem per què tenim l’obligació ètica de fer-ho. Per què eixos patiments els han generat els governants amb les seues decisions polítiques, i per tant, tenim l’obligació de donar respostes també polítiques a tanta retallada i tanta insensibilitat.

De la mateixa manera que quan les institucions imposen una nova taxa, o incrementen alguna ja existent, i aleshores, sí que s’informa a la ciutadania sense reparar en mitjans; exigirem a l’Ajuntament que informe d’ofici dels canvis normatius que possibiliten als ciutadans recuperar un impost a tota llum injust, i a més cobrat indegudament, i de les formes en que han de reclamar-lo. Més encara quan poden perdre el dret a recuperar els seus diners, si no ho fan en uns terminis que també estan establerts en el Reial Decret esmentat.

Pot semblar solament una qüestió tècnica, però no deixa de ser una bona mostra de la poca sensibilitat davant el patiments dels ciutadans mostrada pels seus representants electes en l’Ajuntament. Així que si volen que ens ho tornen a dir; nosaltres continuarem oposant-nos i denunciant aquestes actituds tan sensibles amb els poderosos i tan poc amb els més necessitats.

Paco Gimeno

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

                          
.-000260                                                                                                                    .-000114
                           
 .-000181                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000287





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 19/11/2014
Buenas tardes Paco, creía que tu silencia era debido a que estabas haciendo oposiciones para Podemos, veo que no es así, la verdad, por lo que te he leído por aquí, te veo más cerca de ellos que de los palmeros de Mas.
Me parece perfecto que obligues a que el Ayuntamiento devuelva lo que cobro como buitre carroñero y que tendría que hacer de oficio, sin reclamación previa de los afectados.
También tendrías que decirles a tus compañeros de coalición, que no estaría de más que vigilaran las contratas públicas y el desarrollo de los trabajos que se contratan, (desvíos, amiguismo, chapuzas , paralizaciones de obras, etc.) , deberían comprender que el no estar de acuerdo con una obra, no significa que no deban vigilarla.
G. de la resurrección - 19/11/2014
Viejo, cundo llegó Podemos, Paco Gimeno ya estaba aquí. Siempre lo he conocido con su coherencia y con su discurso directo y incisivo. Creo que no estaría nada mal que Paco volviera al Ayuntamiento, porqué creo que seria muy buen gestor des de competencias de gobierno. Yo seguro votaré qualquier lista en que aparezca Paco Gimeno como candidato. Gente como él ahora es más necesaria que nunca. Y a Podemos no le vendría mal intentar ir en la lista que aparezca Paco Gimeno, seguro que se encontrarían a gusto. Y que no se entienda como un guiño a Podemos, Paco no suele cambiar de idea ligerament , ni tampoco de partido. El no necesita a Podemos, seguramente Podemos si que necesita a Paco y alguno como él.
juan Carlos - 19/11/2014
La verdad es que desde hace bastante tiempo que observo que sois una formación que realmente haceis un gran esfuerzo por sacar a la luz los verdaderos problemas de la ciudadanía y proponeis soluciones al respecto(otra cosa es que os hagan caso) y cada vez tengo más claro cuáles son los partidos que se preocupan por mejorar la vida de l@s alzireñ@s y cuales se dedican a la demagogia. Enhorabuena, espero no ser el único en haberme dado cuenta de esto.
enhorabuena - 20/11/2014
enhorabuena por el escrito, por esas ganas de justicia social y por siempre estar al lado de quienes lo necesitan, prueba de ello es que si no recuerdo mal has estado, junto con gente de tu partido y más gente de la calle montando la PAH, tan necesaria en estos momentos y sé de buena tinta que habeis conseguido buenas cosas para los afectados! sigue asi...la gente necesita gente como tu..como vosotros! espero sinceramente que la justicia social y las ganas del buen hacer y no del egoismo gane las próximas elecciones! suerte y adelánte!
P .Gil - 20/11/2014
Paco Gimeno es fiel a sus ideas y muy coherente , yo votaré qualquier lista donde este Paco Gimeno . En politica hace falta gente con la honradez y sensibilidad de Paco Gimeno.
Toni Campos - 20/11/2014
El Sr. Gimeno es en mi humilde opinión el mejor político que hay en Alzira, una persona honesta y coherente con sus ideales. Siempre esta acertado en sus comentarios y además es cercano con los problemas de la gente y con los más desfavorecidos. Un ejemplo donde deberían mirar esos que se dicen de izquierdas y en realidad son de España2000. Sigue así Paco!!
viejo - 20/11/2014
¿Qué te pasa?, estás tomando carrerilla o se te ha pegado lo de estos politiquillos que no se dignan a bajar a la arena a defender sus posturas o a tomarse una cerveza virtual con la peña mientras comentamos temas de actualidad.
alziro - 20/11/2014
Per a sensibilitat social, la de Oltra i Morera, que s'enduen 70.000 euros a l'any pero estan en les manifes pancarta en mà al costat de parats i mileuristes. Això sí que és sensibilitat. Yo per 70.000 euros a l'any duia tamé un pito i una cassola en companyia de la pancarta.
Paco Gimeno - 21/11/2014
Amic viejo: Dona'm un respir home! Que estic d'examens i no tinc molt de temps aquests dies!
Primer que res, com sempre, agraïr a tots i totes els qui heu decidit perdre uns minuts en llegir les meues opinions, tant si vos agraden com si no. I sobretot agraïr els elogis, per més que no siga acreditor a molts d'ells. Sempre va bé rebre ànims, sobretot quan molts dies arriba un a casa escoltant persones que pateixen autèntics drames personals i familiars, com son les amenaces de desnonament.
Viejo, sense que servisca de precedent, m'alegra saber que al menys per una vegada te semble perfecta una proposta meua. Per més que no va a obligar ningú. Encara no dispose d'eixa atribució. L'Ajuntament informarà els afectats pel Decret del Govern si ho creu necessari, no puc obligar-lo. Ara, estaria bé que ho fera.
No renuncie a cervesses virtuals, i molt menys reals. Encara està en peu la oferta que et vaig fer fa temps. I no estava fent oposicions a res. Estic ben a gust on estic. He de confesar-t'ho: Esperava que tornares per escriure.
Pel demés, com sempre te dic, no és necessari que li diga res als meus companys de coalició. Tractem de fer bé la nostra tasca d'oposició en l'Ajuntament i vigilar com tú demanes, contractes públiques i demés. Va ser Compromís qui va posar en evidència el cost excessiu del recinte firal, i molts altres; però en política s'ha de ser seriós i no es pot partir de conjectures, so pena de caure en el ridícul. Per més que pugam sospitar d'irregularitats o fins i tot il·legalitats, no podem actuar sense suport documental. I no és fàcil amb una administració opaca. Ja sé d'avantmà que no vas a estar d'acord amb açò que t'he dit ara.
Tú, com a ciutadà, si disposes de probes de tot el que insinues, pots acudir als jutjats, igual que qualsevol de nosaltres. I si no vols fer-ho però disposes de probes del que dius, pots fer-nos-les arribar. Te puc assegurar que en farem bon ús i no callarem.
Alziro, espere que entengues que no vaig a discutir de sensibilitat amb qui per decidir si alguna cosa és justa, mira primer el DNI. En la meua opinió tú no xiularies un xiulet ni copsaries una cassola, encara que cobrares el doble que Oltra, a la que per cert, de ben segur, no li arribes ni a la sola de les sabates. Si tanta embeja tens del que cobra un Diputat a Corts, i penses que no tinc raó, ho tens ben fàcil: Hi ha algún partit amb el qui comparteixes xenofòbia; presentat a les eleccions a veure si tens sort.
Enhorabuena: Si creus que el que fem a la PAH és necessari, i és una bona idea, no solament cal gent com jo; tú també pots passar-te i col·laborar. Tots som necessaris, i jo només soc un ciutadà com qualsevol altre. No sobren braços i seràs benvingut. No ho dubtes.
viejo - 21/11/2014
Paco, ya soy demasiado mayor para ir por los juzgados denunciando irregularidades municipales. Solo me limito a denunciarlas en este digital y darlas a conocer, luego cada cual que haga lo que le apetezca.
Lo que me resulta extraño, es que un simple ciudadano como yo, se entere de mil y una irregularidades, y en cambio, tus compañeros que cobran por ello no se enteren .
Recuerdas que denuncié repetidas veces que durante más de siete años una caja, ahora banco, ha estado operando en un local sin licencia de actividad, hace unos de meses el Sindic de Greuges sacó en su web los colores al Ayuntamiento de Alzira por permitirlo, tus compañeros callaron antes y después.
Hace un tiempo denuncié que este verano estuvieron las obras del Plan Social paradas unos meses, tus compañeros callaron o no se enteraron.
En las obras del García Sanchiz trabajaban codo con codo trabajadores municipales y de la empresa contratada.
Te lo pongo fácil, solo tienes que investigarlo. Yo solo hice lo que muchos jubilados, pasar por las obras y preguntar a los trabajadores.
Por cierto, qué pasará con Compromis si como dicen mis informadores "los cantos de sirena de Podemos están enamorando a la Sra. Oltra".

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal