Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
lunes, 15 de diciembre de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El PSOE de la Ribera Alta denuncia que els veïns pagaran el doble de car l'aigua davant les males practiques del PP

S'han compromès a derogar esta taxa que ara vol imposar el PP, a l'hora que baralla la possibilitat d'iniciar una campanya de signatures pels pobles afectats



.-000337
Robert Martínez, secretari general del Partit Socialista a la Ribera Alta, a qualificat de patètica la decisió de la Generalitat de fer pagar l'aigua el doble de cara que en la actualitat als veïns de la comarca. Martínez ha esgrimit els motius "d'este despropòsit del Govern valencià".

Per a fer front a la despesa generada el Govern valencià ha incorporat en el projecte de Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat per a l'exercici de 2015, l'anomenada llei d'acompanyament dels Pressuposts de la Generalitat, la creació d'una nova taxa pel proveïment de aigua potable en alta des de l'ETAP d'Alzira que hauran de pagar els usuaris del servei d'aigua potable dels pobles que reben eixos cabals.

 L’import de l’obra que es farà amortitzar als usuaris del servei és la inversió que ha fet amb fons propis la Generalitat (24,01 milions d’€), més aquella que té previst fer per poder fer funcionar el sistema, que inclou la instal·lació d’un tele comandament (300.000 €) i la clausura definitiva dels pous del sistema Ribera I que va fer la Generalitat i que no van a ser utilitzats (1,24 milions d’€).

Per a l’amortització prevista de la inversió s’aprovarà en la taxa una tarifa a 40 anys, per la qual cosa l’interès anual a pagar serà del 4%, i que suposarà que al final de la vigència del contracte el que hauran pagat els residents del pobles de la comarca que reben l’aigua potable a la Generalitat per eixe concepte serà una quantitat total de 51.645.384,67 €. Això suposarà una repercussió de 0,0833 € per cada metre quadrat subministrat.

El PSOE s'ha compromès a derogar esta taxa que ara vol imposar el PP, a l'hora que baralla la possibilitat d'iniciar una campanya de signatures pels pobles afectats per tal de conscienciar als veïns de les males pràctiques del Partit Popular en el tema de l'aigua.

Cero euros d'assignació per a la comarca en el pressupostos de la Generalitat

Per la seua banda, Francesc Signes, diputat socialista a les Corts i portaveu socialista d'infraestructures, ha denunciat una vegada més la nul·la consignació en els pressupostos de la Generalitat a la nostra comarca.

"Les setanta esmenes presentades en el àrea d'infraestructures han estat rebutjades pel PP", segons Signes, el que comporta que en els pròxims anys no es va a realitzar cap tipus d'actuació ni en carreteres, ni en escoles, ni en centres de salut, per posar uns exemples.

Segons a declarat Signes, "la comarca de la Ribera és una comarca maleïda per la Generalitat Valenciana i pel president Fabra", a més a més de denunciar que pretenen avivar el tema de l'aigua de cara a les eleccions de maig, ja que este tema els donà molts bon resultats en passats comicis.

El PSOE a la comarca va a registrar esmenes a tots els ajuntaments per demanar: que el govern de la Generalitat minore l’import previst en la taxa pel proveïment de aigua potable en alta des de l'ETAP d'Alzira prevista en Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat per a l’exercici de 2015 a un màxim de 0,202 €/m3, per a poder garantir-se que el cost final a pagar pels usuaris no serà efectivament superior al 0,30 €/m3, que fou el màxim al que es va públicament comprometre l’Hble. Sr. President de la Generalitat.

I també, instar al govern valencià que habilite partida pressupostària suficient per a fer front durant l’any 2015 a la totalitat de la inversió necessària per a l’acabament de les obres previstes en la fase Ribera III, que és la que permetrà dotar d’aigua potable no contaminada als municipis d’Algemesí, Sueca, Polinyà de Xúquer, Albalat de la Ribera, Benicull de Xúquer, Fortaleny i Riola.

PSPV-PSOE Ribera Alta

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

                          
.-000260                                                                                                                    .-000114
                           
 .-000181                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000287




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pasqual UXV - 15/12/2014
El tema de l'aigua és esgotador. No és possible que entre l'aigua potable, el riu Xúquer, l'Albufera, etc, no hi haja manera d'unir criteris, per moltes reunions que es facen. Sempre hem de pagar els ciutadans qualsevol mala decisió que es prenga i ningú paga després per això. Si el psoe té raó, no s'hi val que ens facen açò. Esperem llegir la resposta del pp.
Pasqual Martí
Units per València Alzira

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal