Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 5 de marzo de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu - Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Una de les propostes destacades d’EU-Alzira: L’elaboració d’un Projecte Educatiu de Ciutat

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira



Esquerra Unida proposa l’elaboració i desenvolupament d’un Projecte Educatiu de Ciutat que incidisca sobre la qualitat de la xarxa escolar, consolide les dimensions emergents dels sistema educatiu, lidere i coordine estratègicament tota l’oferta educativa, i impulse la dimensió educativa de tot un ampli ventall de iniciatives i propostes ciutadanes.

1. Dotar de tots els recursos per a la posada en marxa, conjuntament amb el Consell Escolar Municipal i la resta de consells municipals, d’un Projecte Educatiu de Ciutat.

2. Fomentar l'impuls de processos de gestió associativa i implicació familiar i comunicativa en el marc de serveis i equipaments de contingut educatiu, el que anomenem Projecte educatiu de ciutat i que implicarà l’oferta de serveis educatius a l’infantesa, joventut, persones adultes, gent major, dones i nouvinguts des de les àrees de educació infantil, artística, temps lliure, esports, educació ambiental, per al consum, per a la salut, contra l’exclusió, alfabetització d’adults, per la diversitat, normalització del valencià, inserció laboral i des dels àmbits socioculturals, sostenibilitat, cohesió i ocupació.

3. La posada en marxa, en coordinació amb el consell escolar municipal i els centres educatius, una sèrie de projectes que condueixen a l’èxit escolar:

- “Projecte de mediació de conflictes”.

- “Projecte Lingüístic”: Es tractarà d’establir tota una sèrie d’acords amb els centres educatius per tal d’afavorir que el valencià siga  la llengua vehicular d’ensenyament-aprenentatge.

4. La creació d’un programa d’absentisme escolar. L’objectiu general del Pla és garantir a tots els infants i joves en edat d’escolarització obligatòria el dret a l’educació, posant a l’abast les estratègies i els recursos necessaris per prevenir i reduir les situacions d’absentisme escolar.

- Detectar i identificar els xiquets i xiquetes que tenen dificultats per seguir un procés d’escolarització normalitzat i fan absentisme escolar.

- Identificar els factors i causes pels quals els xiquets i xiquetes no assisteixen amb regularitat a l’escola.

- Quantificar i obtenir dades sistematitzades en l’àmbit de la població que permeten fer una anàlisi de l’abast de l’absentisme escolar al municipi

- Dissenyar un pla de treball conjunt per a totes i tots els professionals que hi intervenen. Coordinar les intervencions i els sistemes de treball dels diferents agents i professionals i optimitzar els recursos existents.

- Aportar uns instruments homogenis de mesura i de recollida de dades, de manera que permeten una anàlisi comuna de les dades dels diferents centres educatius.

- Dissenyar i posar en funcionament estratègies i recursos, per a l’atenció als xiquets i joves absentistes, que permeten el seu retorn positiu a l’escola.

5. La creació d’un programa de monitors socioeducatius per a la realització d’activitats extraescolars i temps lliure.

6. La creació d’una ludoteca de gestió i titularitat municipal.

7. Procurar per una correcta gestió dels recursos econòmics i humans respecte a les reparacions i millores als centres escolars.

8. Potenciar l’ús de les instal·lacions educatives (pati, etc..), CENTRE OBERT, fora dels horaris escolars, dotant els centres dels mitjans humans i recursos econòmics necessaris. Amb una solució consensuada entre el Consell Escolar, l’AMPA, l’Ajuntament i les AAVV. Fomentant la implicació dels centres educatius en el seu barri.

9. Reclamar a la Generalitat l’ampliació de l’oferta de Formació Ocupacional i l’extensió de programes de qualificació professional inicial per a tots aquells alumnes que compten amb problemes en l’actual sistema educatiu.

10. Exigir a la Conselleria d’Educació que incorpore nous mòduls formatius com ara els relacionats amb l’agricultura. A la Ribera només s’imparteix en un sol centre, privat. Davant el greu moment que passa aquell sector, és impensable que no es potencie un personal més qualificat i les noves tecnologies i l’I+D+I en el sector agrari. A més a més, una millor potenciació dels mòduls existents amb millores de dotacions i infraestructures. Farem tot el possible per donar compte de la manca d’aparells informàtics tant per a l’alumnat com al professorat, que permeta el desenvolupament de les noves tecnologies de la informació en l’àmbit educatiu.

11. Exigir a la Generalitat que assumisca el terç del finançament de les escoletes infantils.

12. Exigir a la Generalitat la reparació dels IES Josep Maria Parra i l’IES Rei en Jaume.

13. Exigir a la Generalitat el restabliment del CEFIRE (Centre de Formació del Professorat) en la nostra ciutat, suprimit el 2012.

14. Exigir a la Generalitat millors instal·lacions i més professorat per a una major oferta en l’Escola Oficial d’idiomes.

15. Reforçar l’oferta de PQPI, plans de compensatòria, escoles taller i cases d’oficis

16. Potenciació de les escoles de pares i mares

17. Reforçar els programes educatius de l’Escola d’Adults i adaptar-la convenientment.

18. Establiment de cooperatives o bancs de llibres de text amb col·legis i instituts per possibilitar la reutilització del material escolar.

EU-Alzira

 

 
 
.-000357

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal