Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 27 de octubre de 2009
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Fundació Bromera presenta a Alzira Poemania, guia pràctica per a fer lectors i lectores de poesia

Dimarts 27 d’octubre a les 18 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira
L’obra ha sigut patrocinada per la Conselleria d’Immigració i Ciutadania


Poemania esdevé la segona guia pràctica de foment lector que edita la Fundació Bromera. L’entitat va iniciar ara fa dos anys amb la guia Llegir per a créixer de Joan Carles Girbes, una col·lecció d’obres que tenen com a objectiu proporcionar recursos i estratègies per incitar pares, mares i docents a redescobrir el plaer de llegir en valencià. Poemania  es distribuirà de forma gratuïta en la seua presentació hui 27 d’octubre a les 18 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira. A més de l’autora, intervindran Josep A. Fluixà, director de la Fundació Bromera i Fina Girbés, autora dels llibres Poemes de diumenges i dies faeners i Poemes de butxaca. D’altra banda, durant  els dies 27 i 28 d’octubre, la Casa de la Cultura d’Alzira acollirà sessions per als escolars alzirenys, on l’autora posarà en pràctica les activitats recomanades a la guia.

Aquesta guia pràctica s’adreça a mestres, bibliotecaris, llibreters, tècnics culturals, pares, mares i altres mediadors. L’objectiu és facilitar idees i recursos perquè fomenten l’hàbit de llegir poesia en valencià. Tal i com explica la seua autora, Anna Ballester «es tracta d’encomanar el plaer de llegir i escriure textos poètics als xiquets i xiquetes». L’obra està dividida en capítols segons el tipus d’activitat que es proposa: llegir, escriure, dramatitzar o memoritzar poemes. A més de descriure les activitats i com dur-les a terme, la guia  també aporta les claus màgiques per a treballar la poesia, a més d’una extensa bibliografia de poesia per a infants i joves i de recursos d’internet. 

L’autora, Anna Ballester, ha apostat durant anys per fomentar la lectura d’aquest gènere minoritari i,massa sovint, absent a l’escola i a casa: la poesia . Fruit d’aquest treball, naix Poemania, un llibre que proposa jugar amb les  paraules, que anima a descobrir el funcionament poètic de la llengua,  que estimula el treball en equip i que suggereix propostes integradores del cos, la veu i la paraula poètica, per desenvolupar la imaginació i la capacitat d’expressió.

Si més no, la guia aposta per activitats que faciliten el trencament de barreres, ja siga la discapacitat física  o mental, i  la diversitat cultural.  Ballester destaca que  la metodologia emprada  facilita el treball compartit entre alumnes diferents i  augmenta l’autoestima.

Anna Ballester (Borbotó, 1954) és professora de secundària i contacontes. És, a més, especialista en literatura infantil i juvenil. Ha impartit nombrosos cursos de formació del professorat sobre animació a la lectura i ha publicat articles en  revistes especialitzades. L’autora és també membre del Patronat de la Fundació Bromera.

Aquesta primera edició de Poemania, de la qual s’ha fet un tiratge inicial de 5.000 exemplars ha sigut patrocinada per la Conselleria d’Immigració i Ciutadania.

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaConferencias y PresentacionesLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal