Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 29 de marzo de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

 Ahir va tindre lloc a Alzira la Festa pel Xúquer

Cultura i natura més unides que mai


 

.-000353

La cultura i la Natura no estan renyides sinó tot el contrari: els pobles amb més cultura són precisament els que més cuiden la Natura, perquè saben que poden gaudir d'ella, aprendre amb ella i que la seua vida depén directament de la bona conservació d'ella. Per això hem volgut donar-li a la Festa pel Xúquer, aquest dissabte 28-M, un contingut cultural i hem començat amb la lectura de poemes sobre el Xúquer i els rius.

Així, Josep Antoni i Alba Fluixà recitaren alguns poemes d'Ibn Hafaja, el poeta alzireny medieval, i altres seus. Armand i Dolors González recitaren en valencià i en àrab el poema “La bellesa del riu”, també d'Ibn Hafaja. Vicent Camarasa recità un altre poema dedicat al Xúquer, finalitzant Maria Calvo i Maria Fernández, recitant aquesta última un poema propi.

A continuació el Grup de Danses d'Alzira i de la Ribera, amb els dolçainers de la Colla de les Raboses, va fer un parell de danses al mig de la plaça primer i al voltant de la font rodona després. Feia molta calor ja, l'estiu sembla haver arribat hui.

En mig de les dues danses hem lliurat els tres Premis del I Concurs de Cartells sobre el Xúquer. En el nivell de Primària l'obra guanyadora és la de Iris Rosell del Col·legi Públic Gloria Fuertes, en ESO la guanyadora és la d'Ángela Mondéjar Pérez de l'Institut Públic JM Parra i en Batxillerat-Cicles la de Laura Peris Aliste també de l'Institut JM Parra.

I amb la lectura d'un manifest hem acabat la Festa.

Mesa pel Xúquer

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 
 
               
.-000144                                                                    .-000166

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Altre qualsevol - 29/03/2015
Certa persona que parla com si fóra la veu de tots, va i diu en el seu Facebook al penjar esta notícia "on estava esta dóna que cobra i no es la veu per cap lloc" ("dona" amb falta de titla inclosa) referint-se a la alcaldessa... quan precisament ahir estava en la inauguració del Passeig Fluvial pel riu Xúquer.
Jo crec que el passeig fluvial ajuda més al Xúquer, que ballar les sardanes o el que estiguen ballant les xicones de les fotos.
També anar a netejar voluntàriament les vessants del riu seria de gran ajuda, però esta concentració mig política, no sé, no sé, si de veritat ajuda al riu.
Altre qualsevol - 30/03/2015
Es veu que ja ha vist el meu anterior comentari la persona al·ludida perquè ha corregit la publicació en el seu Face i ha corregit eixa falta que vaig mencionar.
Però ací no ha dit res, clar que pot dir que no siga això de "espabila" que sempre diu, si jo tinc raó.
aigua clara - 30/03/2015
Altre qualsevol, has anat a vore el riu? has vist que esta baix mínims?. Te més importància la tasca de Xúquer Viu i els actes de denuncia que s´han fet aquesta setmana per ha intentar evitar que es furten l´aigua del riu, que el passeig fluvial, ja que quin sentit aquest si el riu es mor. I per a la teua informació, ballant hi havia qui ha reclamat que es netejarà el riu i els seus voltants tota la legislatura mentre el PP mirava a un altre lloc i criticava als de casa per no enfadar a Madrid i a la CHX. Al final i per motius electoralistes ha fet el passeig, i com li van dir en un partit de l´oposició, es barat i aporta molt al poble, al final s´han donat conter, tal volta siga per que no hi ha diners i era bona idea.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal