Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 20 de abril de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Entrevista | Francisco Clari Hidalgo, president de la cooperativa agrícola Alzicoop

"La cooperativa està oberta a tots i hem posat en marxa el Banc de Terres per evitar el abandonament de parcel•les"


 

.-000331

Alzicoop és en l'actualitat el resultat de la fusió de la cooperativa centenària L'Agrícola i Agralco consumada al setembre de 2001. Es tracta d'una institució molt arrelada a la població, agrupant a mes de 2.000 agricultors, que incorpora una dilatada història en el cooperativisme agrari local i nacional, amb una antiguitat de mes de 100 anys que situen a la ciutat d'Alzira com una de les poblacions amb major arrelament cooperatiu d'Espanya.

La tradició agrícola de la comarca, unida a la fortalesa del cooperativisme, han propiciat una empresa forta, dinàmica i moderna, capaç de plantejar les alternatives de futur que es plantegen als socis, per a la nova agricultura.

Les seccions de la cooperativa estan dotades amb una tecnologia capdavantera per a donar resposta eficaç als consumidors, respectant el medi ambient de la privilegiada zona geogràfica que ocupen, entre muntanyes i tarongers. Comercialitza kaki, clementines, satsumes i taronges.

 

Banc de Terres de la Cooperativa

Per part del President i del Consell Rector de la Cooperativa es pretén la creació del Banc de Terres de la Cooperativa, amb la finalitat de potenciar el cultiu d'aquells terrenys que no estiguen productius, mitjançant la creació d'una borsa d'oferta de terres disponibles en cessió com a actiu disponible, per al foment d'iniciatives socials i professionals a la recerca de noves oportunitats en l'explotació de terrenys. Potenciar la figura de l'agricultor com a emprenedor, implicat en la producció, transformació i comercialització dels seus productes. L'impuls de la millora i modernització dels processos productius, impulsant el cultiu de noves varietats.

S'incentivarà que aquells propietaris de terrenys que no estiguen productius, els posen a la disposició de joves que vulguen incorporar-se a l'activitat agrària amb caràcter prioritari front altres sol·licitants.

Es pretén Incrementar la incorporació de tecnologies i processos nous en els sectors agrícoles i evitar l'abandó de les parcel·les, així como donar solució al problema de la desertificació i propagació de plagues.


Participants
La indicada iniciativa es dirigeix a qualsevol agricultor, soci o no de la Cooperativa, que estiga interessat en cedir les seues terres no productives en les condicions que es determinen, complint amb les obligacions i compromisos pactats per les parts i que s'indiquen en el reglament de funcionament. També es destina a qualsevol persona física o jurídica, que estiga interessada en l'explotació de terres amb finalitats agràries.

E6D

 




.-000343
 .-000362
.-000365

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
ArticulistasJ.M.O.
EconomíaEmpresas
Personajes AlzireñosEntrevistas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal