Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
jueves, 23 de abril de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto de arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Per a EU-Alzira cal reduir la generació de residus i impulsar la reutilització i el reciclatge fixant com a horitzó l’abocament zero

35 propostes per a guanyar Alzira


.-000358

Reducció dels residus i impulsar la reutilització i el reciclatge tendint al “abocament zero” (eliminant la necessitat dels abocadors).

Reducció en quantitat i perillositat del volum de residus urbans generats, amb l’objectiu d’aconseguir una reducció del 20 % en pes en els pròxims anys.

Tractament dels residus en zones el més pròximes possible al lloc on es generen, prohibint, al seu torn, el trànsit de residus.

Foment de la reutilització, el reciclatge i el compostatge, establint un objectiu de recuperació a través d’aquests sistemes del 60 % dels residus generats.

Elaboració d’un pla integral de residus d’àmbit municipal, segons el principi de les tres erres (reduir, recuperar, reciclar), procurant per la separació en origen dels residus, els orgànics dels inorgànics (inerts), en borses i contenidors diferents, un per als residus orgànics i l’altre per a la resta o triatge. Amb una distribució aproximada d’un contenidor per a matèria orgànica cada 75 habitants i un altre per a triatge (inerts) cada 75 habitants. Procurant al mateix temps per àrees d’aportació amb el manteniment de contenidors per a vidre i cartró (1 cada 600 habitants). Completant tota aquesta actuació amb plantes de triatge i compostatge (local o mancomunada-comarcal). Procurant d’aquesta forma per un màxim rendiment de reutilització i obtenció de compostatge.

Campanya immediata per a l’explicació a la ciutadania per a la separació de residus, posant en marxa de seguida aquesta mesura fent un seguiment del compliment d’aquesta norma fins que la ciutadania ho faça de manera quotidiana.

Establir sistemes de recollida de residus que minimitzen l’impacte ambiental (brutícia, olors, soroll, etc..) i, en tot cas, de recollida selectiva.

Escollir sistemes de tractament que possibiliten l’optima recuperació de materials i energia. Reducció progressiva dels vessants, establint fins i tot taxes dissuasòries. No a la incineració.

Aplicació municipal del principi “qui contamina paga” establint taxes adequades a les diverses activitats productores de residus (comercial, industrial, etc..) que cobrisca els costos de gestió dels mateixos.

Considerar la participació dels usuaris com un dels elements fonamentals del sistema de gestió.

EU-Alzira

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal