Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
viernes, 22 de mayo de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Propostes sobre urbanisme del PSOE davant del fracàs del PP

Aguilar: "Eliminarem la zona ORA i construir aparcaments en els solars abandonats de la ciutat, aparcaments subterranis i en altura en distintes zones d'Alzira"


 

.-000353

En els últims anys Alzira s'ha vist amenaçada per actuacions urbanístiques de dubtosa, o nul·la, utilitat social, les quals responen en molts casos a interessos econòmics que no són massa compatibles amb els interessos i necessitats dels ciutadans, i que han tingut un elevat cost per a la nostra economia.

Isabel Aguilar, candidata socialista, ha declarat que "els socialistes creguem que la gestió urbanística ha de ser transparent, participativa i, sobre tot, sostenible. En estos últims anys el govern del Partit Popular ha fet un ús abusiu i especulatiu del sòl, moltes vegades, a interessos particulars".

Una ciutat millor significa millor qualitat de vida per a totes i tots els que vivim en ella. Per això proposem un model de ciutat urbanístic que optimitzen el potencial del seu entorn urbà i territorial, que responga a les necessitats actuals, que milloren els espais de convivència, la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans. Les ciutats són per damunt de tot espais de convivència, espais que al mateix temps deuen posar-se al servei de les necessitats de les persones que l'habiten fent de les garanties en el compliment dels drets i llibertats un element fonamental en la construcció d'eixes ciutats, que davant de tot han de ser humanes.

Aguilar ha deixat clar que "els socialistes volem un nou model de ciutat, una ciutat moderna i sostenible urbanísticament que milloren la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans i ciutadanes mitjançant una adequada distribució geogràfica del gasto públic".

Tots els barris d'Alzira han de tindre els equipaments necessaris per al desenvolupament funcional de la vida urbana de qualitat, i cap d'ells ha d'estar desatés en les seues necessitats més bàsiques.

Els socialistes volem també que Alzira siga una ciutat fonamentada en un equilibri entre la protecció i defensa del nostre entorn i la vida que generen totes les seues activitats productives. Hem de crear una ciutat que tinga com a pilars estratègics el respecte pel medi ambienti el compromís ciutadà amb allò públic. La incorporació de la conciència i el respecte del medi ambient a la vida quotidiana és un objectiu fonamental en este sentit.

Els socialistes defenem una política urbanística respectuosa i racional, que impulse l'economia renovant, millorant i ampliant la base productiva del territori, i no solament, com ha fet el Partit Popular en els últims anys, al servici únicament d'interessos particulars i amb una incapacitat absoluta de reacció front a la crisi econòmica. Les nostres propostes són:

Millorar les infraestructures del Parc de l'Alquenència, convertint-lo en un veritable pulmó d'Alzira i reforçar la seua importància urbanística, mediambiental i social.

Ampliar les voreres del carrer Benito Pérez Galdós en el seu tram des de la Plaça Major fins al carrer Reis Catòlics amb l'objectiu de potenciar i impulsar esta arteria comercial.

Remodelar la Plaça del Regne unint les dos parts en una sola plaça.

Ampliar les voreres del carrer Hort dels Frares i actualitzar totes aquelles d'Alzira que no tinguen el mínim d'ample legal.

Millorar l'accesibilitat rebaixant totes les vorares i eliminant qualsevol barrera arquitectònica.

Instal·lar en el Barri de Les Basses un circuit biosaludable, compost per diferents equips, per a que les persones majors puguen exercitar-se i així millorar la seua qualitat de vida.

Replantejar el Pla General d'Ordenació Urbana que s'està confeccionat en estos moments perquè el futur d'Alzira es puga veure amb optimisme.

Impulsar i promoure la construcció de vivendes socials, tant en venda com en lloguer.

Revisar els acords continguts en els convenis urbanístics que en l'actualitat estan tancats i evitar que, amb ells, l'Ajuntament perda la seua potestat i iniciativa en la planificació del municipi d'Alzira.

Fer un inventari de béns immobles: vivendes de primera ocupació, 2a ocupació, locals, etc.

Eliminar la zona ORA i construir aparcaments en els solars abandonats de la ciutat, aparcaments subterranis i en altura en distintes zones d'Alzira.

Confeccionar un Pla Estratègic que definisca un model de ciutat que responga a les necessitats actuals i futures, i que contemple el deteriorament de l'exclusió social, la millora de la qualitat de vida, l'enfortiment del teixit social, la modernització dels servicis i el creixement econòmic sostingut.

Establir un pla que incloga, a través d’un servici exprés, la reparació de les voreres i el paviment de la ciutat.

Finalitzar la urbanització al voltant de l’antic Centre Comercial de Vilella.

Impulsar un Gran Centre d'Oci d'Alzira, com a referent de la capitalitat comarcal en l’antiga zona comercial de Vilella.

Realitzar les gestions necessàries amb la Diputació per a executar definitivament la variant del Polígon Industrial de la Carretera d'Albalat.

Instar a la Generalitat Valenciana i al Govern Central perquè es connecte Alzira amb la AP - 7 donada la seua importància per al present i el futur econòmic de la nostra ciutat.

Apostarem per la màxima transparència en l’execució del planejament i sobretot en els processos de reclassificació (pas de sòl rústic a urbanitzable) i requalificació de sòls (canvi d’ús i/o increment d’edificabilidad a una parcel·la concreta ja existent).

Incorporarem l’experiència dels servicis socials en els dissenys urbanístics per a aconseguir hàbitats humans apropiats per a la convivència, prevenint la marginació i afavorint la inserció.

PSPV-PSOE Alzira
 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

 




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

jose - 22/05/2015
Infumable lo mires por donde lo mires.
VIM - 22/05/2015
Ampliar les voreres de Perez Galdós? Estem bojos o que? Eixe carrer ja és un poc embut de trànsit, i això que ara sols es pot estacionar a un costat, si s'amplien les voreres no vull ni pensar lo que significaria per a la seguretat en eixa zona. Em pareix que Aguilar està basant el seu programa en un cliché negatiu de tot el que ha fet el PP. Em sembla que tot dos són el mateix gos amb diferents collars. No com altres partits d' ALzira que sí pretenen canviar Alzira. Fora el bipartidisme a Alzira.
PSOEclarquesi - 22/05/2015
Siiiii.
Prohibir el ir a más de 30 km/h por dentro de la ciudad y solo permitir la entrada a residentes.
Es el futuro.
Más zona azul.
Esa es la Alzira que queremos¡¡¡¡¡¡¡¡
Jose - 22/05/2015
Fora Bastidas y fora Isabel pero ja. Esto es de risa jo...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal