Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.844 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 16 de junio de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La campanya ‘Llegir en valencià’ fa deu anys amb paraules d’amor

Les històries d’amor, tractades des de perspectives variades i ambientades en municipis del territori valencià, seran les protagonistes



.-000025                                

«Llegir en valencià. Paraules d’amor», la desena edició de la campanya de la Fundació Bromera per al foment de la Lectura, es presenta el dimecres 17 de juny, a les 12.30 hores, a la Sala Rex Natura d’Alzira. L’objectiu principal de la campanya és, com les anteriors, que la gent s’anime a llegir i que, a més, ho faça en valencià. Per això, s'editen onze llibres, amb històries originals escrites per reconeguts autors valencians, enguany amb l'amor com a fil conductor.

«Llegir en valencià» és l’única campanya de promoció de la lectura en valencià on hi ha implicades nombroses entitats públiques i privades que treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar el valencià. A més a més, la campanya dóna a conéixer els paisatges i la cultura del poble valencià gràcies a l'ambientació de les onze històries.

Com demostra el fet d'arribar a la desena edició, la campanya «Llegir en valencià» és una iniciativa que està plenament consolidada, ja que té un gran impacte social i arriba a milers de lectors gràcies al diari Levante-EMV, que distribuirà els llibres entre el 21 de juny i el 26 de juliol. Com l’any passat, els llibres es distribuiran també amb el diari Información d’Alacant, entre el 5 de juliol i el 9 d’agost.

L’acte de presentació serà conduït per l’humorista i guionista Eugeni Alemany. Es preveu l’assistència de tots els organitzadors i patrocinadors (Fundació Bromera, Levante-EMV, Información, Consum, Caixa Popular, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Diputació de València, Diputació d’Alacant, Universitat d’Alacant, Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Terra Valenciana, Escola Valenciana i Consell Valencià de Cultura), així com d’una bona representació dels col·laboradors i d’entitats adherides.

Aquesta campanya consolida un camí de col·laboració i unió d’esforços que la Fundació Bromera va impulsar ara fa deu anys. A més dels patrocinadors, «Llegir en valencià» compta amb el suport de més de 50 institucions, tant públiques com privades, com ara Pollos Planes i els ajuntaments de l’Alcúdia, Alcoi, Burjassot, Canals i Peníscola, municipis on estan ubicats els paisatges que apareixen en els llibres de «Llegir en valencià. Paraules d’amor». Per a la Fundació Bromera és tot un privilegi comptar amb un suport del món econòmic, social i polític valencià tan sòlid per tal que la rellevància social i cultural de la iniciativa continue creixent i, alhora, faça augmentar el nombre de lectors.

 
Paraules d’amor

En la 10a edició, «Llegir en valencià, paraules d’amor» convida els lectors a llegir històries on l’amor, tractat des de diversos punts de vista, serà el protagonista: l’amor adolescent, el desamor, l'amor de joventut, les segones oportunitats, l'amor filial, etc. Cada un dels onze llibres s'ubica en una localitat del territori valencià: Peníscola, Alboraia, Burjassot, el barri d’Orriols a València, Alcoi, l’Alcúdia, Catarroja, Borriana, la Font d’en Carròs i Potries, Pego i Canals.

Una col·lecció d’11 títols que presenta al lector un seguit de narracions de gran qualitat literària, escrites per a l’ocasió per autors valencians consolidats i amb gran projecció: Joan Pla, Gemma Pasqual, Joanjo Garcia, Francesc Gisbert, Pasqual Alapont, Maria Jesús Bolta, Àngels Moreno, Vicent Enric Belda, Josep Millo, Vicent Sanhermelando i Mercè Climent. En el disseny de les cobertes, creades exclusivament per a cada títol, s’ha comptat amb una gran nòmina d’il·lustradors valencians: Ana Juan, Eli M. Rufat, Ramon Pla i Manuel Boix, entre altres.

Finalment, cada llibre inclou un poema d’amor relacionat amb el tema del volum, extret de l’obra d’algun poeta valencià clàssic o actual. També contenen informació complementària sobre els escenaris de la història i altres curiositats que conviden el lector a visitar els pobles i comarques de la nostra terra. A més, hi ha recomanacions d’altres lectures i la secció el «Glossari» amb la definició de les paraules i expressions més curioses o desconegudes.

El primer llibre, Tu eres la reina, de Maria Jesús Bolta, es repartirà gratuïtament el diumenge 21 de juny amb el diari Levante-EMV. Fins al 26 de juliol, els llibres de la col·lecció es podran aconseguir amb el diari Levante-EMV cada dissabte i diumenge per només 1€, a excepció del primer, que es llança de manera gratuïta amb el diari del 21 de juny.

Enguany, com en les darreres edicions, també s’ha creat un espai web per a la campanya (www.llegirenvalencia.org), on trobarem tota la informació detallada: el calendari de distribució, entrevistes que es publicaran al diari Levante-EMV, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar vals de compra per als supermercats Consum, vals de compra per a la botiga en línia Terra Valenciana, vals de compra per a les botigues de Pollos Planes i vals de menú per a dos persones per a consumir en els restaurants La Parrilla de Pollos Planes.

Fundació Bromera
 


.-000276
 .-000261

.-000291

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLibros en gral. Críticas y reseñasLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal