Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 23 de junio de 2015
Clic en la foto para ampliar

Les llums per la nit no són totes necessàries
Foto d'arxiu - Hayack (El Seis Doble)
Ver imágenes de esta noticia
1

 Urgències mediambientals d’Alzira
Article d’opinió de Pedro Domínguez Gento

“El manteniment dels jardins hauria de tornar a ser públic per poder estalviar diners en tasques poc necessàries que ara es fan”


 

https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Pedro%20Dom%C3%ADnguez%20Gento%20%28red%29.jpgNatura

-----------------------------------
Pedro Domínguez Gento
 

A hores d'ara el nou govern municipal hauria de començar a prendre algunes mesures en temes mediambientals realment urgents, el medi ambient és una assignatura que duguem pendent des de fa molts cursos perquè cap dels anterior equips de govern la va aprovar... I a risc de deixar-me'n alguna, aquestes serien les més urgents:

Protegir efectivament els ecosistemes naturals del municipi, especialment els més fràgils, cosa que ja hem comentat amb el nou regidor de Medi Ambient.

Prohibir els verins químics als parcs, zones verdes i arbres de la ciutat, tant l'herbicida glifosat com el malation, clorpirifos, etc. Verins que s'han vingut utilitzant amb mànega ampla, sense respectar el plaç de seguretat ni tindre en compte la salut dels ciutadans que viuen al costat de les palmeres i passegen per on arruixen el glifosat, prohibit ara també a França almenys en jardineria. El manteniment dels jardins hauria de tornar a ser públic per poder estalviar diners en tasques poc necessàries que ara es fan, amb l'objectiu de dedicar aquests diners a ficar més arbres per tota la ciutat, quelcom imprescindible perquè no arribem ni a la mitat dels estàndards europeus (10 m2 de vegetació per habitant); i sobretot calen unes directrius raonables per a superar la jardineria d'ocurrències, per no dir caòtica, que hem patit durant molts anys, ja hi ha prou de palmeres exòtiques, de tarongerets que no fan ombra i necessiten molt de manteniment, i de gespa amb regs diaris quan el Xúquer va escàs de cabal. És l'hora dels jardins mediterranis ecològics, autòctons, bonics, barats i amb pocs requeriments!

Anul·lar immediatament qualsevol subvenció que puga hi haure per a corregudes de bous o d'altres activitats on es maltracte els animals, perquè afortunadament ací apenes hi ha afició i aquestes pèssimes tradicions cal superar-les definitivament. Eixos diners estaran molt millor emprats en fer tot el contrari, ajudant per exemple a La Cua perquè protegisquen els animalets abandonats.

Demanar l'anul·lació immediata del desdoblament dHYPERLINK "https://opinions.laveupv.com/pedro-dominguez-gento/blog/5341/el-pp-continua-malbaratant-el-patrimoni-de-tots"'HYPERLINK "https://opinions.laveupv.com/pedro-dominguez-gento/blog/5341/el-pp-continua-malbaratant-el-patrimoni-de-tots"1/3 de la CV-572 (Avinguda de la Ribera) perquè no és necessària, no resoldria cap problema, destrossaria més terres fèrtils i perquè els més de 2'5 milions d'euros que pretenen malbaratar en tan inútil projecte es podrien emprar molt més millor en fer la Via Verda Ribera-Safor entre Carcaixent, Alzira, La Barraca, Simat i Tavernes. I encarta sobrarien diners!

Pescar les motos sorolloses d'alguns adolescents amb molta testosterona i poc trellat que ens molesten a qualsevol hora a tots els ciutadans. El problema es resoldria fàcilment publicitant aquesta mesura i donant-li una ordre expressa als motoristes municipals perquè agafen el sonòmetre i mesuren els decibels de les motos sospitoses, de manera que quan troben alguna que en accelerar supere els 70 dBA òbriguen un procés sancionador i li donen al propietari un termini de dues setmanes perquè resolga el problema i presente la moto en l'Ajuntament perquè es comprove que ja no molesta, moment en el qual s'anul·larà la denúncia. No es tracta de ficar multes sinò d'evitar que els quatre burrots motoritzats i sorollosos seguisquen molestant-nos a tots/es!

Estalviar energia i materials en totes les activitats municipals on siga possible, sense empitjorar les condicions de treball ni la qualitat de vida dels ciutadans. Alguns exemples: les llums que ficaren fa temps a la placeta de les Muralles (al carrer Major Sta. Maria, en l'estretament entre la Ronda d'Algemesí i les muralles), són més pròpies d'un escenari pel·liculer que d'un carrer normal; doncs bé aci en sobren un 70% almenys. I en tota Alzira, entre les 2 de la nit i les 5 del matí, quan el 99'99% dels ciutadans estem dormint, per a què volem molta llum als carrers? Hauria de fer-se un estudi per a veure en quines zones encara se poden apagar algunes faroles i també caldria analitzar la possibilitat de ficar faroles solars autònomes. L'aire condicionat va millor a temperatures suaus, sense massa calor en hivern ni massa fret en estiu, regular bé el termostat permet estalviar energia i diners. Fins i tot vindria bé una auditoria energètica dels edificis municipals per vore on i quant pot estalviar-se.

Rebutjar en Ple la Llei Soria, que castiga l'autoconsum elèctric i impedix el desenvolupament de l'energia solar a Espanya, demanant al govern central que s'eliminen els peatges elèctris i es despenalitze la instal·lació de plaques solars per a consum propi. En cap país s'ha fet cosa igual, tan esperpèntica i ridícula és aquesta llei que castiga més la instal·lació particular de plaques fotovoltàiques que l'abocament de substàncies radioactives en una central nuclear; així no és d'estranyar que a l'estranger es burlen d'aquest estrafolari i nefast ministre, que pareix un clon d'Aznar. És increïble que en Alemanya amb la meitat de sol aprofiten el doble l'energia solar que nosaltres i que fins i tot governant la dreta han decidit tancar les nuclears al 2.020; ací ocorre tot el contrari potser perquè encara estem en mans dels hereus de la dictadura, que legislen per a benefici de l'oligarquia elèctrica, no dels ciutadans i encara menys de la Natura. Cal doncs rebutjar la llei tots els ciutadans i institucions, reclamant una altra més justa que permeta l'autoconsum amb energia solar, més barata ja que la convencional.

Emprar paper reciclat als serveis de l'Ajuntament, per a donar exemple a la resta de la ciutadania. Després es tindrà que dissenyar un pla ample per a desenvolupar l'estratègia de les 3R i anar cap al residu zero.

Avaluar a fons Ambici quant a cost i ús, per vore si realment és efectiu respecte al foment de la bicicleta. Si no ho és, caldrà anul·lar-lo i invertir els diners que es gasten en tal projecte en completar una xarxa urbana de bicis i vianants, més les connexions segures amb els polígons i els pobles del voltant. Des d'ací proposem crear una Comissió de Mobilitat Sostenible formada per representants de l'Ajuntament, tècnics en la matèria i representants de les organitzacions que defensem el transport sostenible, com ara la Ribera en Bici, que s'encarregue de promoure tot açò al municipi. No voldríem que al nou govern municipal el passara com a l'anterior, que va fer un carril bici de 103.000 € tan inútil i mal dissenyat que pràcticament ningú l'utilitza...

Pedro Domínguez Gento

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 





.-000084


.-000188
.-000228

.-000079

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

AMANTE DE LAS PLANTAS - 23/06/2015
Me gustan las plantas y los arboles que hay puestos en las aceras. Existen arboles de primera, de segunda y tercera categoría. Los de primera son los setos de la Avda Stos patronos, se plantan y crecen a días vistos. Los de segunda son los parques y los del paseo por la ribera del rio junto a la Universidad Catolica. Y por último nos quedan los que plantan por plantar pero que luego no se acuerdan que necesitan ser regados. Ahí pedo constatar que los plantados en la Avda Joanot Martorrell, ocasionalmente se riegan cuando llueve. ¿Cómo es posible que estos estén plantados hace bastantes años y no se hayan desarrollado a la misma velocidad que los plantados hace escasamente unos meses en el paseo fluvial? ¿Pueden regar un poquito a los pobres? Hasta uno esta muerto.
Siglo XXI - 23/06/2015
A mí me gusta el aire acondicionado todo el verano, en invierno dejo el calefactor 30 minutos antes de ducharme para que el baño esté caliente, llenarme la bañera con agua caliente, poner en marcha cualquier electrodoméstico y uso el coche para no cansarme. Estamos en el siglo XXI y no en el XI, los que quieran pueden irse a vivir a la Murta o la Casella, que hay mucho sitio, a dormir en l’ouet, hacer fuego con piedras y lavarse en las piscinas de la Murta, comer raíces o algún animal que cacen.
Pedro Domínguez - 23/06/2015
¿Sabes qué pasaría si los 7.300.000.000 de seres humanos que poblamos la Tierra hiciéramos lo que tú, SXXI?

Tal vez te lo puedas imaginar si tienes en cuenta que eso sólo lo hacen menos del 20% de la población mundial y así y todo estamos inmersos en una crisis ecológica sin precedentes, gravísima e insostenible...
Pedro Domínguez - 24/06/2015
Hui m'assabente que el tripartit ha decidit no recolzar ni pagar les corregudes de bous a Alzira. Felicitacions!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal