Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
miércoles, 1 de julio de 2015
Clic en la foto para ampliar

"En els pròxims dies assistirem a la designació d’un nou Comissionat en l’Hospital de la Ribera"
Ver imágenes de esta noticia
1

 La reversió al sistema públic de la sanitat en la Ribera i els compromisos polítics
Article d’opinió

“Resulta del tot sorprenent i escandalós que les empreses del sector sanitari negocien amb la salut dels veïns de la Ribera”


 

.-000374
En els pròxims dies assistirem a la designació d’un nou Comissionat/Comissionada en l’Hospital de la Ribera després de 15 anys de funcionament amb el model de concessió administrativa, una figura no exempta de polèmica i un model de gestió sanitària qüestionat des del seu naixement. L’abandó del seu càrrec de la darrera Comissionada sense esperar-se al seu relleu, és una mostra del poc respecte que es té a aquesta figura i una manca de sensibilitat cap a l’administració pública, ja que fins que es nomene un nou comissionat, el departament sanitari no tindrà supervisió de la Generalitat .

Quinze anys desprès de la concessió, de la que també es va fer ressò el Tribunal de la Competència en el sentit de posar en dubte el procés del concurs, hui ens trobem que cap de les empreses adjudicatàries al seu dia, (Caixa Carlet, CAM, ACS-Dragados, Lubasa, Bancaixa, Adeslas) son les que gestionen la salut dels 250.000 habitants de La Ribera. Les continues transaccions econòmiques amb la gestió de la salut com a moneda de canvi han propiciat que empreses que mai han concorregut a un concurs públic hui es troben gestionant tota la salut de la Ribera, amb caràcter de monopoli. Aquest és el cas de Centene Corporation, empresa americana que ha posat els ulls i els interessos en la sanitat valenciana, o el Banc de Sabadell, que tampoc va concórrer inicialment al concurs d’adjudicació pública. Una transacció, almenys, amb moltes ombres que la Generalitat haurà de revisar.

Resulta del tot sorprenent i escandalós que les empreses del sector sanitari -amb els fons d’inversió darrere i els bancs- negocien entre ells amb la salut dels veïns de la Ribera per quedar-se amb la gestió d’aquest bé social. Portes giratòries, contractacions familiars, complaença en la gestió, falta de transparència en les llistes d’espera, nul control públic, entrebancs en la lliure elecció d’hospital, absència de borsa de treball, etc. Tot un despropòsit finançat amb diners públics i amb la complicitat del govern autonòmic del Partit Popular que ha creat i mantingut aquest model i es va desentendre de la gestió transferint-la a un operador econòmic.

Tot açò ja és sabut i ha estat denunciat repetidament per sindicats, partits polítics i associacions ciutadanes que ara, amb el nou Govern a la Generalitat, esperen i esperem que complisquen all`al que es van comprometre públicament ara fa quasi dos anys. La reversió al sistema públic de la gestió de la Sanitat de La Ribera és una necessitat de justícia social, si no per un rescat -segurament improbable- sí per la finalització administrativa de la concessió en 2018.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de La Ribera espera que es nomene el nou Comissionat o Comissionada per demanar-li una entrevista i traslladar-li les exigències ciutadanes com són la transparència en les llistes d’espera, la borsa de treball amb igualtat de condicions, les substitucions quan siga necessari i altres que fins ara no ha estat possible aconseguir.

Signem aquest article, en nom de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de La Ribera:

Eduard Hervàs Martínez, Ciprià Teodoro Calatayud, Maria José Dasca Vernich, Salvador Llopis Aliaga, Asensio Garcia Machí i Vicent Ginestar Moyano.

 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 .-000254

.-000188




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

E - 01/07/2015
La proposta de la Consellera en el seu discurs inicial va ser aquesta: recuperar les concesions, entre altres.
Però estem segurs els ciudadans de La Ribera que anem a millorar asistencialment parlant?
Algun sabi dels que critiquen la gestió (molts sense haver gestionat mai en la vida) ha vist o comparat l'atenció de gestió pública en la gestió aquesta del nostre departament de salut?
Algú s'ha adonat de les condicions en les que treballen en altres llocs (manteniment inclòs) i les condicions de La Ribera? I quina influència te açó en nosaltres els pacients?
Hi ha que pegar-li una pensadeta a la situació i fer exercici de transparéncia i amb dades objectives decidir si el model Alzira es convenient o no. Pot ser que als polítics els vaja be agitar la bandera de "lo públic" però la gestió pública s'ha de millorar .
Un exemple aclaridor: No vullc estar fotut en un llit aqueixat de dolor i tindre al meu costat, en un llit a menys d'un metre, un persona fotuda com jo que no para de queixar-se en raó o una persona quasi d'alta alegrant-se de que se'n va cap a casa. Qui diu un pot ser dos m´s en l'habitatció i açó ocorre en molts hospitals de la Comunitat Valenciana pero no en el que ens ha tocat a nosaltres.
Hospital General, Clínic o La Fe son exemples de que hi ha 3 malalts en una habitació.
Podem tornar a la sala única, en la que tots els malalts estaven al voltant d'un control sanitari en una mateixa sala però açó es fea en els sanatoris de l'edat mitjana i crec que em evolucionat , no? Tots apreciem la intimitat, no?
Salut que es el més important en la vida!
P de públic - 01/07/2015
E, en l´hospital de la Ribera hi ha varies plantes on van els malats més fotuts i son habitacions de 2, i en moltes d´elles no caben ni els familiars acompanyants, entre altres coses per que es van fer pensant en habitacions individuals en espai, però ja posaren instal·lacions d´oxigen, llum i timbre, per a convertir-les en habitacions de dos en cas de necessitat, i han acabat sent de dos de manera definitiva. Sols tens que pegar una volteta per l´hospital.
jose - 01/07/2015
Yo crec que el primer comentari deu de ser algun personatje que si que li aprofitat la privatizacio de la gestio
A les hores, poques son les habitacions ocupades per un sols malalt
viejo - 01/07/2015
Qué mas da que la gestión sea pública o privada si los resultados son buenos, si las habitaciones están menos saturadas que las públicas, si las listas de espera son inferiores a la pública, si las habitaciones están limpias, los profesionales son buenos, y las estadísticas nos dicen que los pacientes están mayoritariamente contentos.
Las únicas quejas de esta " Plataforma de Defensa de la Sanidad Pública de La Ribera", vienen referidas a las listas de espera que son inferiores a la pública, a la bolsa de trabajo que prioriza las aptitudes a la cuota sindical o a las contrataciones de sustitución. Estos señores deberían comprender que son cuestiones que poco o nada nos importan a los pacientes, nosotros solo pedimos una Sanidad gratuita, eficiente y comprometida con la sociedad.
Amparo - 01/07/2015
Muchos hemos votado a aquellos que prometen acabar con las concesiones, esperemos que no nos defrauden. Por una mejor atención sin escatimar medios diagnósticos y de tratamiento, sobre todo a la población anciana, por una mejor profesionalidad de los trabajadores mediante procesos de selección adecuados y sin enchufismo, por unas estadísticas mas claras y menos maquilladas, por una posibilidad real de elección libre de hospital, para que haya especialistas en las consultas de especialidades..., todo esto y mucho mas nos importa a los pacientes y a los profesionales.
E - 02/07/2015
P, entenc que si hi ha presió assistencial en una especialitat es duplen els malats en una habitació. Pot ser que se solucionara passant alguns malalts d'estes plantes a altres amb menys saturació. La primera es un d'estos casos de saturació per les caracteristiques de la planta però crec que es feren obres i s'habilitaren més habitacions (també dobles).

Jose, Per ser l'hospital de gestió privada no puc treballar ací i he d'anar a València. Pot ser que quan es torne a ser public em veges per ací... Ojalà!!! No sé quantes son d'un o de dos. L'estadística d'ocupació o percentatje d'habitacions d'un i de dos malalts, estic segur, es ben fàcil de fer... t'ho assegure de bona gana, sols s'ha de contar i dividir.
Salut per a tots que es el mes important en la vida!!!
Vicent - 02/07/2015
Lo que importa a los usuarios es que haya una buena calidad en la sanidad. No importa si la gestión ed publica o privada. Y el hecho de que haya gestión privada puede ser un acicate para los públicos.
Otra cosa es que una gestión pública conllevaría el estatus de funcionarios para sus trabajadores, lo cual beneficiaría a los mismos, pero para nada a sus usuarios. Espero que nuestro Hospital no pase a gestión publica, por el bien de todos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal